Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (144)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řezník z Blavikenu je zrozen. Zaklínač je tady a první epizoda o sobě dává rázně vědět. Hned na začátku musím říct, jedná se zdařilý vstup. Henry všem jasně ukázal, že ví co dělá. Nemůžete na jeho výkonu najít negativa. To se ostatně týká i zbytku ansámblu. Vizuální stránka je inspirovala herní sérii, a to není výtka, ale pochvala. Další pozitivum, zejména pro hráče třetího dílu, je hudební podkres. Přijde vám povědomí a budete si ho užívat. Mám jenom jeden problém s první epizodou. Zejména cintránská linka mohla být více prokreslená. Zasloužila by si samostatnou epizodu. Takto bylo dost ztrácená a docela uspěchaná. Úvod se povedl a pokud se i zbytek série ponese ve stejném duchu, máme tady další důležitý, seriálový milník fantasy žánru. 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začiatok konca vyzerá ako začiatok série a koniec série a akoby medzi tým nič nebolo. To nie je kritika, skrátka len tvorcovia chceli zaujať hneď pilotom vysoko očakávaného projektu a tým pádom ponúkli množstvo brutálneho násilia, veľkú bitku a nečakané úmrtia hneď na začiatok. Na mňa to fungovalo, len mi to stále atmosférou pripomínalo viac GoT ako niečo exkluzívne nové. Knihy som nečítal, ani nevidel celovečerné filmy. ()

Reklama

Navaran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě se to hodně drží povídek, co do děje, nicméně podání vypadá lacině. A chybí tomu Sapkowského lehkost a humor, bez kterého se z osobitě pojatého fantasy braku stává... inu jen brak. Neodsýpá to a dějová linka Ciri je ale neuvěřitelně rozvláčná a nudná. Hudba je strašlivá. Prakticky jediné pozitivum vidím v choreografii soubojů a, ač ten hezoun není Geralt podle mého gusta, Cavill tu roli poměrně zvládnul. Jinak je to bída, vážení. Lepší zůstat u knížek a her a nekazit si Zaklínače seriálem. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez znalosti knihy neno hry netuším jaká bije. Na začátek tedy až křečovitě zeširoka zabrané. Děje se toho přiliš bez zjevného kontextu a to sráží celkem dobrý dojem z bezvadného vizuálního provedení. A nezachrnuje to ani souboj s příšerou, bitva dvou armád, boj o hrad, souboj na tržišti... tedy opravdu na úvod akce až na půdu. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hvězdy jsou za zaklínačovy fajty a příjemný hudební doprovod, ale tady to končí. Dialogy hloupoučký, několikrát omílající to stejné dokola. Dítě osudu úplně pohřbili, nemyslím si že by to měla královna Cintri takhle vyslepičit a pochybuju, že toto dojde vysvětlení, ať už se to má držet předlohy nebo ne, měli by tvůrci zachovat jisté dekórum. Vypálení Cintry přišlo až příliš a zbytečně brzy!!!! První dojem to na mě valný neudělalo, spíš to vypadá, jako takový ty seriály, třeba Pod Kupolí od Kinga, které si vzaly jen název a šly vlastní cestou. Nuž uvidíme, co bude dál! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Změněn byl závěrečný souboj. Původně se souboj odehrával přímo na zalidněném tržišti, zatímco finální souboj se odehrával v uličce mezi domy a bez přítomnosti většího množství prostého lidu. Knize odpovídal původní verze souboje, protože Renfri (Emma Appleton) v ní hrozila tím, že dokud Stregobor (Lars Mikkelsen) nevyjde ze své věže, tak bude zabíjet nevinné lidi. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama