Reklama

Reklama

VOD (1)

Šikanovaná a odstrkovaná Yennefer náhodou objeví způsob, jak utéct. Geraltovo pátrání po takzvaném ďáblovi skončí pořádným malérem. Ciri najde bezpečí mezi svými. (Netflix)

Recenze (114)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí druhé epizody se definitivně potvrdilo, že první díl nebyl špatný náhodou, nýbrž že se jedná o nepříjemný nastolený trend a je čas se smířit s tím, že se seriál svojí kvalitou ani okrajově neotře o luxusní knihu či hru. Každopádně na své si přijdou hlavně milovníci kuriozit, protože třeba takový negerský elf, to jsem viděl v životě úplně poprvé. Jinak bezesporu ultra nudná epizoda. Lapálie s čertíkem z konopí byly snad nejslabší povídkou z první knihy. Tady to tvůrci navíc osekali, takže to dobrodružství vlastně ani nedávalo moc smysl. Naštěstí si pomaličku a polehoučku začínám zvykat na Cavilla, takže už tolik netrpím. Obecně mám obrovský problém s obsazením rolí, až na zářné výjimky (skvěle zpívající Marigold) jsou všichni úděsní a tak nějak splývají a vůbec nevynikne jejich osobnost načrtnutá v knize či hře, což je kurevská škoda. Lepší jeden kousek. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mazec! Protože je tohle především o Yennefer, bavila jsem se. Konečně víc čarodějů, elfů a dalších potvůrek. Nebudu psát o posledních pěti minutách, to bylo epic, ale celkově mi zvukový podkres přišel 100 krát lepší než u předchozího dílu. Řekla jsem si, že jeden díl, jeden den. Včera jsem viděla první, teď druhý. Bude těžké nedat hned třetí. Ještě že jsou ty svátky a času je málo! :D ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komornější a rozhodně lepší, než první díl. Tentokrát především o Yenně a Tissaie de Vries, který nehráčům a nečtenářům nic moc neřekne, ale rozvíjí a buduje postavy. A ačkoli linie s Geraltem byla odfláknutá a zbytečná, Marigold se docela vyvedl. A děkuju dámám MyAnně Buring a Anye Chalotra, protože ty jediné tam zatím umějí hrát. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je průšvih, tak nějak všechno špatně. Teda Marigold ne, ten je výborný, ale jinak hrůza. Linka Ciri je něco neuvěřitelně otravného a nudného, proto je tohle v knihách vynechané. Sapkowski to uměl napsat zábavně, paní scénáristka ne, u ní si dovolím zpochybnit, že knihy vůbec četla, stěží má snad přečtenou wikinu. Linka Yennefer je něco, co v knihách není příliš vysvětleno, jelikož tam je jen jednou z mnoha vedlejších postav. Celé dění v Aretuze je takové přitažené a vcelku pofidérní, neříkám nezábavné, ale je to celé na ten svět podivně naroubované. Ten Istredd no, to je vcelku vycucané z prstu. Jo a Fringilla nejen, že ten její casting naprosto ničí její nejdůležitější motiv, jeji přítomnost v Aretuze úplne plive na logiku světa, ale to nečtenáři samozřejmě nevědí. Geraltova linka je ohavně osekaná povídka Konec světa, která je jednou z mých nejoblíbenějších. To co z ní tady vycucli je prostě směšné, po tomhle fiasku ať netvrdí, že adaptují knihy. Tohle prosím opravdu ne. ()

Landauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Humáč! Krásná ukázka, jak se nemá dělat adaptace. Výborná a skvěle vygradovaná povídka Konec světa tu byla ohlodána snad ani ne na kost, ale na úplný morek a v téhle podobě působí neskutečně hloupě a nesmyslně. Krom toho je umístěna do lokace, která je úplně mimo. Tam nemá být westernová krajina, ale úrodné lány jak na jihu Čech, což v tomhle příběhu hraje velkou roli. Ale na to tvůrci z vysoka hážou bobek. Jako ostatně na všechno. Děj téhle seriálové epizody je v podstatě o tom, že elfové chytili zaklínače při chytání čerta, zaklínač pronesl dojemnou řeč a oni ho pustili. Tvl! To je tak stupidní! A přitom samotná povídka je skvělá, dějově by vydala na celou epizodu a ten příběh má daleko epičtější pointu, než todle odfláknutý něco. Smekám před uměním seriálových tvůrců dokonale podělat výbornou a vcelku snadno adaptovatelnou předlohu. To se opravdu jen tak nevidí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Yennefer z Vengerbergu (Anya Chalotra) se narodila v roce 1192 a na začátku příběhu je jí 14 let. První série končí, když je jí 71 let. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno