Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět ohrožuje vzrůstající moc království Nilfgaard. Yennefer se vrátí ke starému způsobu života a Geralt přehodnotí svůj závazek vůči zákonu překvapení. (Netflix)

Recenze (63)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám to hezky sešlo v předfinále. A pokud někomu nedávaly smysl linky, tak snad už dojdou dušičky klidu. Stejně, o co jde? Tenhle seriál byl natočený tak, aby jste ho viděli za jeden den. Nevadily mi scény, které jsme už viděli, do kterých byly zakomponované věci, které nám první díl zatajil. Právě naopak. A celé si to užijete hned o trochu víc. Mě způsob vyprávění naprosto vyhovuje. Jak ty časové linky, tak jejich propojení. Přeci jen...seriál má osm dílů. Divák by se zlobil, kdyby v tom prostoru děje byla vata. No, tady to nepostřehnete. Ztratí se to ve scenaristické časové kličce. Tu si buď vychutnáte. Nebo si někdo třeba konečně bouchne do čela, že už ví, kde a kdy je ;) ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víceméně zbytečný díl, který znovu přežvejkává polovinu děje z první epizody, jen s dodatečnou přítomností nové postavy a jejího úhlu pohledu. Yen se po krátkém setkání s bývalým milencem vrací zpátky do své nemilované školy, aby tam otravně prudila. Což ale nikoho nezajímá, protože se právě schází čarodějnický sněm a řeší, zda má být zasahováno do právě probíhajícího útoku na Cintru. Protože vysoká politika dopadne tak, jak obvykle dopadá, vytvoří se v důsledku toho čarodějnický odboj. A Ciri je opět na útěku a opět jí někdo zrazuje - to je furt dokola. Díl, který se snaží ždímat emoce poukazováním na citovou rozpolcenost všech postav a zároveň nám předkládá jednotlivce jako pouhá smítka ve víru politicko-mocenských intrik. Teoreticky by to mělo fungovat, ale nefunguje, pořád je to moc roztříštěné a zmatené. Nicméně vyprávěcí linky dvou dosud oddělených postav se konečně k sobě přiblížily v čase (i prostoru) a nastupuje zvědavost, jak a kdy se už konečně protnou. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už šestá epizoda mě zklamala, ale sedmý díl byl ještě horší. Děj byl z valné části nudný, Yennefer se chovala jako rozmazlená, krajně otravná patnáctka a místo toho, aby příběh gradoval, přišlo otravné shrnutí předchozího dění. Chápu, že Amíkům asi neslouží paměť zrovna ideálně, ale pokud si běžný divák pamatuje, co viděl, musel se nudit. 2*- ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nilfgarde je evidentne väčšou hrozbou ako si svet doteraz myslel a tak sa musí Yenn na volanie ostatných čarodejníkov vrátiť do svojej alma mater. Tu pochopí že má cenu za niečo bojovať. Na druhej strane Geralt má v úmysle za každú cenu pomôcť svojej zverenkyni Ciri po tom čo Cintru napadol Nilfgard. Ale to už vieme z prvej časti teraz sa iba na pozadí odohrá trocha viac vecí aby sme to mohli pochopiť. 79% ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako keby nestačilo, že bollywoodským výzorom sa pýši Yennefer, museli ním tvorcovia "poctiť" aj (aspoň teda podľa knižnej predlohy) hlavného záporáka Vilgefortza. To je však len čerešnička na torte v porovnaní s tým, čo nám v predposlednej epizóde série naservírovali z hľadiska deja. Recyklát prvej epizódy, ktorý miesto očakávaného vyvrcholenia akurát tak vrcholne nudil. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Princezna Ciri (Freya Allan) na konci odříká kousek z tzv. Ithlinina proroctví. Jedná se o starou elfí věštbu předpovídající konec světa, která hraje svoji roli jak v knihách, tak i v herní sérii. Podle věštby pokryje svět hustý led, a pouze elfové díky Starší krvi dokáží přežít. (NiWi)

Reklama

Reklama