Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralta skolí děsivá smečka nepřátel. Yennefer se společně se svými mágy připravuje na obranu. Neznámá laskavá žena se ujme otřesené Ciri. (Netflix)

Recenze (77)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Finále na pahorku, v lese, a v chalupě. Halucinační povídka mě upřímně tolik nebavila ani v knížce, je to další expozice a závěr se tím jen zpomaluje, na druhou stranu, celá první série je v tomhle případě jedna velká expozice, takže vlastně dobře, že to máme za sebou a děj se konečně bude moct rozjet. Z mágů jsem trochu rozpačitej, někdy super, jindy velkej bizár, snad se tvůrci do budoucna spíš zkrotí, než aby to ještě víc rozjížděli. Kdyby ten seriál byl trochu temnější, pomalejší a víc a dýl a líp se mluvilo, asi bych se nezlobil. Tak snad příště. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epický súboj pri bránení Nilfgardským vojskám k ceste na sever je to, čo by som od zaklínača očakával. Všetky tri časy sa konečne dali do súčasnosti a teraz si už môžeme vychutnávať dobrodružstvo našich trocha hlavných hrdinov. Dúfam že od ďalšej série tvorcov znova nenapadne že by sa hrali s časovými linkami lebo z toho ma fakt bolela hlava a je to v podstate jediné mínus celého seriálu. 95% ()

Reklama

LukasKalasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší zklamání z celý série. To že čarodějové připluli z moře a pak šli pěšky ty stovky kilometrů do vnitrozemí až k Sodenskymu pahorku (doslova to má i lokaci v názvu! PAHOREK!) ještě přejdu. Ale ten ubohý pokus o zobrazení největší bitvy první Nilfgardské války už ne. Měli možnost udělat epickou bitvu s desitkami tisíc vojáků, magii a vším okolo. Místo toho sme dostali trapný obléhání nějaký elfský pevnosti (elfové pevnosti btw vůbec nestaví, jen pro pořádek). Mistr ve ztracení mečů Vilgefortz, ten Vilgefortz který nakopal prdel i samotnymu Geraltovi zde prohrává souboj s v té době náctiletým Cahirem. Ovšem největší zklamání je setkání Geralta a Ciri. Naprosto geniální a dojemné setkání "jsi něco víc Ciri" v knihách je zde nahrazeno patetickým "kdo je Yennefer". ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce sa v komentári opakujem, ale ak dostane Netflix nad dejom voľnejšiu ruku tak to nezvykne dopadnúť dobre. Obrana čarodejok pred vojskom Nilfgaardu je na jednej strane celkom pekná, na druhej strane jej chýba logika, najmä keď pri obrane ostane iba 22 ľudí, ale decká pomáhajú pri obrane ostošesť, aby napokon pod vplyvom čarodejnice na strane Nilfgaardu ničili vlastné rady. Nuž, nikoho z obrancov nenapadlo pokúsiť sa deti ochrániť. podotýkam deti, nie teenagerov ktorý by sa s ohľadom na dobu v akej sa dej odohráva už do bojov zapájali. Ak sa obrovskej kritike nevyhla obrana Zimohradu v GoT tak táto bitka stála na ešte krehkejších nohách. A Geralt celú epizódu preleží na voze. Predtým, ako sa na pohrebisku pustí do bitky s ghoulíkmi ho opäť ani nenapadne zosielať znamenia či užiť zaklínačské elixíry. Ale akosi sa stretne s Ciri a to je hlavné a snáď sa druhá séria vydarí podstatne lepšie. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osma epizoda Zaklínače za mno a pocity rozporuplné ze završení série. Bitva naprosto fantastická, i když si myslím, že to nemuselo tak divoce skákat mezi jednotlivými částmi bojiště. A mohla být trošičku přehlednější. Vilgerfortz vs Cahir je velký WTF?! Tenhle člověk má být finálním bossem? Proč nepoužil tu zrychlovací magii jako proti Geraltvoi v knihách. Dost rozporuplné pocity a z časové linie mám bordel. Konec samozřejmě správně dojemný ()

Galerie (1)

Zajímavosti (5)

  • Tvůrci jinak vynechali i debatu o Geraltově matce čarodějce a fakt, že Geralt (Henry Cavill) nakonec Ciri (Freya Allan) odmítl. Tvůrci tak spojili více dějových pasáží v jeden celek, aby se tedy mohli vyhnout i samotnému Brokilonu. Geralt tedy neměl být držen v žádném žaláři, ale do zničené Cintry měl dorazit až později. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze setkání s Yurgou (Francis Magee) proběhlo jinak. Geralt (Henry Cavill) ještě o spálené Cintře nevěděl a tedy nemohli stát nad mrtvými těly. Yurga se v knize staral o svůj vůz, když Geralt dorazil, požádal jej Yurga o pomoc a Geralt souhlasil pod podmínkou, že mu musí vydat to, co doma nečeká. V seriálu mu to kupec nabídne sám až po Geraltově léčbě, což odmítne. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze je hlavní změnou zpracování povídky („Něco více“). Zatímco v seriálu vidíme všechny scény popořadě, povídka nám je předhazuje skrze Geraltovo (Henry Cavill) blouznění. Vynechané jsou tu tak Geraltovy vzpomínky na Belleteyn, které prožil spolu s Yennefer (Anya Chalotra). Právě v této vzpomínce Yennefer pobídla Geralta, aby vyrazil do Cintry, zatímco v seriálu tam putuje víceméně kvůli tomu, co mu řekl Borch Tři Kavky (Ron Cook). (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama