Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (407)

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Relativní nadšení po prvním dílu vzalo velmi rychle za své. To že jde příběh pozměnit nebo vymyslet nový děj nám ukázali tvůrci herního Witchera, takže to jde, ale nesmí se toho chopit kokoti, kteří naprosto kálejí na fungování světa a chování postav. Proč musí skoro všichni dělat přesný opak než než je v LORE? Linka Yennefer je úplně o hovně a kdyby tam vůbec nebyla, bylo by to všem fuk. Achjo jsem fakt nasraný, důvod proč to asi budu dál sledovat je dokonalý Cavill, ten pro tu roli dýchá. P.S. Another black witch?!! OH come on! ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem to samé chtěla napsat k první sérii, protože číst si některé komentáře zde...to bylo na Chocholouška, ale druhá to akorát vystupňovala. Přiznám se, můj seznam toho, co si chci přečíst, je extrémně dlouhý. A když jsem poprvé držela předlohu v ruce, vůbec mě to nebavilo. Což je spousta let zpátky. A byť už to dorazilo, prostě jsem neměla čas to zakomponovat do seznamu. Ale snad to příští rok už stihnu. Ale na druhou stranu jsem vlastně ráda, že jsem předlohu nečetla. Ne, dělám si srandu! Já bych rozhodně nepi%@vala, jak je to jiný od předlohy. Jsou totiž dva pohledy na věc. Dost lidí neumí oddělit formáty a právě proto vznikají. Jde totiž o to, zda seriál hodnotim špatně na základě toho, že miluju předlohu a adaptace je jinde. Nebo zda hodnotim špatně, protože se mi to zdá objektivně hrozný. Z toho, co čtu na různých místech, převažuje víc to první, tj "odpad z principu". A to si lidi musí vyřešit sami se sebou. S tím jim nikdo nepomůže. Oddělit ty dvě věci od sebe, může být náročné a všechni vidíme, že ne každý to zvládne. To je jadro pudla. A utopie myslet si, že se to lidi naučí. Spíš se naučí ostatní žít s jejich názorem... Jenže tu rozdílnost každej ví už od první sérky. Nikdo tedy nemá důvod být překvapený, že druhá sérka je na tom stejně. Neměl by být. Ale prostě lidi baví pi%@í, že? Člověk by měl hodnotit, co dostal. Pokud se někomu nelíbí, co dostal, je to naprosto v pořádku. Pokud někdo hodnotí podle rozdílu předlohy a adaptace, měl by dostat, co si zaslouží. Já spokojená byla  :) Za mě je taky fajn, že si to dost diváků našlo. Jenom mi přijde, že víc si jich to nenašlo. Nebo jinak. Přijde mi, že ty jsou víc slyšet. Ale tak je to vždy, že...Jak jinak totiž vysvětlit lidi, co zhejtujou první díl a jak je to jiný než kniha a bla bla. A to samý píšou v komentářích až do konce série. To je potom na diagnózu. To si mysleli, že dál to bude jiné? Vždyť to je už druhá série...nepoučili jste se?!?!?!? ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tož nečekal jsem, že mě přechod ke klasickému lineárnímu vyprávění v případě 2. sezóny Zaklínače tak vytrhne z nadšení. On to ale asi nebude jediný důvod, proč je dvojka oproti jedničce o dvě kvalitativní patra níž. Zatímco v první sérii se stihlo odvyprávět neskutečné množství věcí, tady tempo drhne a celých osm dílů by se podle mě dalo kondenzovat do polovičního počtu. Role Geralta je zde trochu nevděčná, protože jeho proměna v zodpovědného "otce" Ciri je dost lame, stejně jako postava Vesemira a celé Kaer Morhen, čekal jsem od ostatních zaklínačů větší roli než pouhého křoví. Celkově se tu jede spíš taková chytlavá fantasy rutina než cokoliv jiného, což ale neznamená, že by to nemělo i dobré stránky. Relativizace pozice Nilfgaardu coby záporáků je velmi cenná, linka Yennefer šlape výborně a když se na scéně objeví Marigold, nelze než jásat. Třetí série ale musí šlápnout do pedálů, jinak si Zaklínač pozici seriálové události roku těžko udrží. 65 % ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niektoré zmeny voči predlohe ma potešili, iné mi prišli zbytočné. Kostýmy vyzerajú oveľa lepšie, Ciri je vo svojej role skvelá a na prekvapenie som si fantasticky užil aj Jaskiera/Marigolda. Mrzí ma však, že sa scenáristi viac nevyhrali s Djikstrom a zákulisnými hrami čarodejníkov, ktoré sú v knihách veľmi podstatné. Chémia medzi Geraltom a Ciri funguje na jednotku, a oproti prvej sérii sa podarilo oveľa lepšie vykresliť postavu Triss. 8/10 ()

Socrates 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápejte, dějovou předlohu mám úplně u zadku. Tohle byl oproti první sérii velkej posun k lepšímu. Ve všem. Poutavost, přehlednost, dramatičnost, napětí, postavy a jejich výrazivo, všechno šlo strašně nahoru. Až na dva slabší díly jsem naprosto nadšenej. Jen si snad mohli odpustit ty inkluzivní manýry v podobě černejch elfů, zaklínačů apod., ale člověk si zvyká, to je prostě Netflix. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • Část natáčení měla probíhat v České republice a na Slovensku, ale kvůli pandemii koronaviru bylo natáčení přesunuto do Anglie. (Geralt z Rivie)
  • V knižní předloze Marigold (Joey Batey) podléhá nátlaku a Rienceovi (Chris Fulton) poví, kdy Geralta (Henry Cavill) viděl naposledy, i něco málo o Ciri (Freya Allan). V tu chvíli nastupuje na scénu Yennefer (Anya Chalotra), která Marigolda zachraňuje. Rience ke svým spáleninám však nepřichází skrze hořící alkohol, ale ohnivé kouzlo, které po něm čarodějka vrhla. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama