Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (407)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O dost slabší než první řada. První díl je parádní, ale pak už to jde od desíti k pěti. Politikaření, a úskoky, nějací nedůležití panáci řeší válku a já usínám. Geralt a Ciri jsou super. Dobře zahrané zajímavé postavy. Ti ostatní většinou nudí. Dialogy jsou často toporné a hloupě poukazují na věci, které by při lepším scénáři byly jasné. Akce je fajn, ale je jí málo. Výprava parádní a příšery zajímavé. Podle toho co čtu se zase tvůrci nedrží předlohy tak snad se poučí do příště. Vždyť jak dopadla Hra o trůny, když tvůrci začali improvizovat? ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smíšené pocity. První díl je výborný, Zrnko pravdy je má snad nejoblíbenější povídka a tady to hlavní z ní vystihli úplně přesně a emoce na konci dílu byly opravdu silné. Ale hned v dalším díle se od předlohy odliší způsobem který vůbec není šťastný a je prokletím celé série až do jejího finále.Nemám problém s tím když se při zpracovávání celé série knih děj upravuje a zkracuje, prostě tam nejde nacpat všechno, ale vážně nepochopím proč tam potom přidávají dějové linky úplně nové, a v kontextu světa a těch postav dost nesmyslné. Ten příběh je dost komplikovaný sám o sobě, proč ho ještě víc komplikovat dalším bordelem?Přitom když se nepokouší o velkou originalitu, tak tu všechno funguje velice dobře. Sledovat Ciri v Kaer Morhen je hrozně fajn (k jejímu castingu už nemám žádné výhrady), Yennefer dostává bídu od všech které potká a teprve se hledá, a to taky není špatně (její casting mě pořád trošku štve, ale už ne moc), vedlejší postavy ještě lepší a na jejich život v tomhle světě bych se díval s chutí mnohem dýl než těch osm epizod.Ale pak zase začnou zmateně míchat dějem a jde to dost doprdele, obzvlášť poslední díl je velké wtf, mám pocit že tohle si vymysleli jen proto aby mohli na Geralta a ostatní hodit co nejvíc velkých monster aby tam byla i nějaká akce. Která přitom není nijak ohromující.Takže vlastně můžu okopírovat své hodnocení z předloňského roku: Druhá série je docela fajn fantasy které knižní předlohu nevystihuje zdaleka tak dobře jak by mělo. 7/10 ()

Reklama

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recenze na 2. sérii seriálu The Witcher (Zaklínač): Moc bych si přál napsat, že to dlouhé čekání na druhou sérii se vyplatilo, ale abych byl upřímný, výsledný pocit po jejím zhlédnutí je hořkosladký. To, proč to vlastně jako celek nefunguje, se nedá dost dobře shrnout do jedné věty. Samozřejmě se tu zase můžeme vztekat nad nerespektováním předlohy do slova a do písmene, můžeme tvrdit, že tahle série je spíše takový zdvižený prostředník Sapkowskému a namítat, že šlo primárně o tu opěvovanou slovanskost, kterou seriál zatratil, ale prosím, nebuďme jak malí a zkusme se přesto přenést. Tento počin je zkrátka do jisté míry samostatné dílo. A přesně tak ho budu i hodnotit. Nuže: v čem je problém? Jde v zásadě o to, že tvůrci se na jedné straně snaží zachovat původní epizodičnost, kdy Geralt v každé epizodě musí bojovat s jiným monstrem a na druhé straně se naopak pokouší prostřednictvím jednotlivých dílů vést politická jednání čarodějů, intrikování Fringilly a do toho ještě Yennefer, bard Marigold, Deathless Mother, ... Myslím si, že to tvůrci trochu přepískli. Všechny výše vyjmenované celou sérií se táhnoucí dějové linky berou té předpokládám hlavní dějové arše s Geraltem a Ciri pozornost, kazí jí gradaci na konci jednotlivých epizod a osobně jsem měl dojem, že ji i strhávají na důležitosti – dovolím si přirovnání: Geralt a Ciri jsou jako dva tuláci na okraji ničeho co bojují s bandou rozzuřených zločinců, zatímco se jinde na Kontinentu řeší osud celého světa. Zkrátka se tvůrci měli vzdát epizodičnosti, pokud chtějí vést seriál takto a udělat i z Geraltovy linky příběh, který někam od začátku směřuje. Jakože nesměřoval. To je asi můj hlavní problém. Jinak samozřejmě ani ty ostatní linky nebyly bez poskvrnky: Yennefeřino přežívání, jak bych to celé pojmenoval, působí místy nesmírně nahodile; politikaření mágů postrádá jiskru, měl jsem při jeho sledování pocit, že v celém Kontinentu je každému ukradené, na čem se tato sebranka nakonec shodne; elfové na mě působili zbytečně a nepodstatně pro příběh, což je škoda, měli mít víc prostoru, měli jsme se o nich něco dozvědět. Naopak pochválit bych tvůrce chtěl za vystavění Fringilly, ze které teď jde skutečně strach. Pěkně nám tuhle postavu prodali a já věřím, že už z ní nikdy nebude jen pouhá figurka na šachovnici. To tak k ději. Trochu mě mrzí, že Deathless Mother neudělali děsivější, měli ji nechat pořádně ty postavy podusit, bohužel jsme si ji moc neužili. Jinak samozřejmě platí, co už po první sérii považujeme za standard: pěkná SGI monstra – originální a s hezkým designem; poměrně poutavá hudba (herní se však nevyrovná); skvělá choreografie zejména souboje Geralta s více lidmi naráz. Pochválit si zaslouží i bravurní herecké duo Geralt&Ciri, dále Kahir, Fringilla a ani ostatní nedělají ostudu. Bohužel za mě tentokrát lehce zaostává Yennefer. Na závěr jsem si nechal Marigolda, který je opět perfektní. Watch that butcher burn! ()

Macejko odpad!

všechny recenze uživatele

Ako najlepšie zhodnotiť druhú sériu Zaklínača...   Predstavte si, že sedíte v krčme a čakáte na príchod kamaráta, ktorého ste dlhšie nevideli. Pred vami sa skvie napenený polliter a vy sa už tešíte, ako si s kamošom zaspomínate na všetky tie spoločne prežité legendárne chvíľky a zároveň sa neviete dočkať, s akými novinkami vás prekvapí.   Lenže človek, ktorý si oproti vám napokon sadne, nie je váš kamarát, ale niekto, koho ste nikdy nevideli. Dotyčný smrdí, príšerne nadáva a artikle jeho oblečenia nekorešpondujú jeden s druhým ani s prižmúrením oboch očí. A čo je najhoršie, na hlave má natiahnutú krvavú a dotrhanú kožu z tváre vášho dávneho priateľa.   V odpore a v hrôze sa zháčite, avšak navôkol sediaci štamgasti sa na vás pozrú ako na blázna. "No a čo, že to nie je tvoj kamoš," hovoria a vy si s hrôzou uvedomíte, že bezbrehé šialenstvo tých slov nepočuje nik iný, len vy. "Daj mu šancu, iste má v talóne pripravených pár prekvapení." S neistotou sa teda obrátite späť na cudzinca a opatrne ho vyzvete, aby spustil. Veď čo, možno majú pravdu. Váš dávny kamoš to síce nie je, ale v minulosti ste dali šancu aj čudesnejším indivíduám.   Kreatúra však otvorí smradľavé ústa a vy okamžite pochopíte, ako škaredo ste sa splietli. To, čo hovorí, nedáva ani najmenší zmysel; slová samotné síce znejú správne, ale ich spojenie do viet viac než čokoľvek iné pripomína zdrogovaný psychotrip z hlbín pekla. Zatúžite zdvihnúť sa a utiecť kade ľahšie, ale zvrhlá fascinácia je silnejšia ako vy a priková vás na mieste. Ostanete až do konca a kreatúra so slizkým vechťom krvavej kože na hlave napokon zmĺkne. Štamgasti v podniku tlieskajú, z ich úst prúdy chválospevov na výzor onej kreatúry, ktorá zmasakrovala vášho dávneho priateľa. Čipkovaná sukňa natiahnutá na rifľových kraťasoch, páperovité boa utiahnuté okolo pása, na jednej nohe črievička, na druhej koliesková korčuľa. Ľudia nešetria obdivom, na stôl pred vami hádžu tringelty a pýtajú si viac.   A vy si pripadáte ako jediné lietadlo v ústave pre mentálne narušených. Tak asi taká je druhá séria netflixovského Zaklínača.   0/10 ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ciri dospela do veľkej krásy, hoc nadbytočne doplňovanej v maskérni. Naviac už aj má čo hrať, nie je len stratenou dušičkou na facku. Naopak Geralt tým, že hrá trpezlivého tatka, čo má svoje vlastné čaro, stratil trochu toho, prečo sme si ho obľúbili ako tichého samotárskeho vzdychača a jednoslovného nadávača. No a Yen má opäť prekombinovanú dejovú líniu. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • V knižní předloze Marigold (Joey Batey) podléhá nátlaku a Rienceovi (Chris Fulton) poví, kdy Geralta (Henry Cavill) viděl naposledy, i něco málo o Ciri (Freya Allan). V tu chvíli nastupuje na scénu Yennefer (Anya Chalotra), která Marigolda zachraňuje. Rience ke svým spáleninám však nepřichází skrze hořící alkohol, ale ohnivé kouzlo, které po něm čarodějka vrhla. (Geralt z Rivie)
  • V průběhu let si hráči oblíbili hlášky herního Geralta. Ten během hraní například zmiňuje to, že fouká silný vítr (konkrétně slovy „wind's howling“). Toto sice nelze brát jako přímý odkaz na hry, ale vždy, když hráči někde zaslechnou či spatří tato slova, vybaví si právě Geralta. V anglických titulcích pro neslyšící se tato hláška objevila na začátku třetí epizody. (Geralt z Rivie)
  • Ve scéně, kde Vesemir (Kim Bodnia) věší medailonek, si lze povšimnout mnoha jeho verzí, mezi kterými je i ta, kterou známe z herní série. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama