Reklama

Reklama

Rozkaz zabíjet

  • Česko Rozkaz zabít (více)
Trailer 3

Akční sci-fi thriller se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je společnost příliš závislá na technologiích a staví člověka proti vražedným strojům. Za těchto okolností je elitní vojenská jednotka vrtulníkem dopravena do vzdáleného výcvikového střediska mimo veškerou civilizaci. Zpočátku jednoduchý výcvik se však pro kapitána Bukese a jeho semknutou jednotku brzy promění v děsivý boj na život a na smrt. Mariňáci totiž zjistí, že je ostrov osídlen nepřítelem, který přesahuje lidské pojetí zla. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (138)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Na poměry direct-to-video žánru hodně dobrá práce. Co se ušetřilo na nehvězdnym ale schopnym castingu a skromný výpravě se podařilo pěkně zužitkovat v rámci vizuálu nebo akčních scén. Scénář je žánrová klasika, nicméně i tak se podařilo vtáhnout mě do děje, až jsem se při závěrečnejch titulkách přistih, jak si řikám "to už je konec?". Místama jsem byl taky příjemně napnutej (hlavně díky kameře a osvětlení). Přidal bych snad jenom víc krvavejch scén a pár hlášek jako za starejch časů. Takovýhle béčkový akční scífka mi dneska scházej. Velice milý překvapení na jednu projekci, tři silnější hvězdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Supertvrdá jednotka mariňáků bojuje na opuštěném ostrově s robotickými zabijáky. Nutno podotknout, že tahle synopse zní dementněji, než to ve skutečnosti vypadalo.. Nezapřená inspirace akčními sci-fi kulty osmdesátých let zvýrazňuje nedostatek vlastní invence, casting tvrdých hochů a hochů s prsy není zrovna dvakrát přesvědčivý a atmosféra v jehličnatém lese plném různě se zmenšujících a zvětšujících satelitů neoplývá bůhvíjakou tenzí, ale pokud rezignujíc na jakýkoliv intelektuální stimul toužíte po podobné žánrovce, proč ne? Triky nejsou k popukání (vzhledem k rozpočtu jsou vlastně famózní), větrnými víry tam nerotují paryby a nehraje v tom Casper Van Dien. A to není málo.. P.S.: Pokud si myslíte, že je námět písní vzdálené budoucnosti, podívejte se na stránky americké firmy Boston Dynamics.. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prijemny a zaujimavy namet. Vanessa Kirby na urovni ako high-tech human parada. Horsie uz bolo prevedenie akcnych pasazi. Vyzeralo to ako na strelnici kolotociarov. A nie, neocakaval som velkolepe Bay-ove orgie. Trochu na tom zapracovat a mohla to byt fajna oddychovka. Skoda toho. Konecne som chcel vidiet suce sci-fi. Ale namet je fajn. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Speciální komando potřebuje na opuštěném ostrově humanoidní robotku, aby uprostřed atmosférických lesů přežili proti přesile vražedných strojů. Příběh věčného souboje lidství s umělou inteligencí je prostý, s akcí už je to o něco lepší. Smrdí Neillem Blomkampem, ovšem je o dost levnější. Výši rozpočtu jsem nikde nenašel, ale asi se hoši přes triky docela vytáhli. Potěší robustní střelba, solidní zvukové efekty a pochopitelně Vanessa Kirby. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové sci-fi zpravidla nemůže dopadnout jinak, než jako béčko, které se do kin nikdy nepodívá. Pravda, občas se najdou autorské projekty, které disponují velmi dobrým scénářem a nakonec se jim povede díky talentu a dobrému výběru producentů, uplést tzv. "z hovna bič". To se tady ale rozhodně nestalo. I kdyby měl Gomez miliony na skvělé CGI, tak by z Příkazu zabíjet stejně nevzniklo nic jiného, než béčko. Nejde jen o to, že je scénář primitivní. Potíž je, že nedává smysl a přestože jde jen o dialogy party vojáků, je prostě pitomý. Takže tento výtvor splňuje téměř všechny atributy poctivého béčka, včetně nadšení a snahy tvůrců, kteří nepochybně věřili tomu, že udělají dobrý film. A toho si cením, protože tady nejde o to vycucat z lidí peníze, nějakou rutinérskou tutovkou. Nejspíš je za tím touha natočit co nejlépe vlastní film, za který se nebudou tvůrci stydět. A to se asi v rámci možností povedlo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Film je možné nájsť aj pod alternatívnym názvom Identify. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa objavilo 6 verzií robotov (4 bojové jednotky S.A.R., 1 prieskumný dron a 1 humanoidný robot). (fefee)
  • V čase kolem 17:00–17:30 sgt. Robinsonovi (Bentley Kalu) v záběrech mizí a objevuje se batoh na pravém rameni. (Globus_Jirka)

Reklama

Reklama