Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hodnému pasáčkovi Jirkovi darují lesní panenky kouzelnou píšťalku, jež roztancuje i morouse. S její pomocí získá Jirka ještě kouzelný nůž a kouzelnou láhev. Teď se pokojně může pustit do těžkých úkolů rozmarné princezny Rozmarýnky… V dnešní pohádce pro pamětníky, která bude plná pěkných písniček, se můžete těšit na pasáčka a jeho tři kouzelné dary, jež okouzlí i rozmazlenou princeznu. Pohádku natočil v roce 1975 režisér T. Kulík, který do hlavních rolí pasáčka a princezny obsadil P. Olivu a J. Kotrbovou. Autorem textů písniček byl P. Kopta. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

otík 

všechny recenze uživatele

Černobílá kulisová pohádka, která těžko dokáže dnes zaujmout. Příběh prostého pasáčka, který je tak hodný, že až k princezně přijde, zaujme tak maximálně vílami v průhledném oblečení. Jinak skutečně nemá pohádka co nabídnout. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Rozmarýnka (pro Kotrbovou je to takový princeznovský mezistupeň dva roky po Zlatovlásce a naopak dva roky před Honza málem králem) se v této hudební pohádce chová jako fracek a král se na ni sice zlobí, ale sám má máslo na hlavě, patrně jí při výchově dostatečně nenastavoval hranice. Oceňuju přehlídku pohádkových bytostí (víly, skřítkové, vodník) a sympatické bylo i to, že Jirka princezně tyká. Za pozornost stojí i kácení stromu nožem nebo absurdní úkol naplnit královskou síň po kolena vodou. Ale bohužel hvězdu jsem musil ubrat za to, že Jirka vůbec nereflektoval to, jak s ním princezna jednala, a za to, že *spoiler* její údajné prozření/zmoudření je naprosto nevěrohodné, není ničím podložené (ani doložené). ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Pohádka nebyla nudná ale ten konec mě těžce zklamal. Ona ho chtěla zavřít do věže, byla na něj protivná a on si ji ještě vzal? Láska je vážně slepá. :-( Jinak bylo pěkné vidět jakou kulisáci měli snahu když ještě nebyly počítačové efekty. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádku zachraňují především pěkné písničky. I díky tomu se třeba líbila mé dceři. Ocenila i skřítky. Jinak mě ale fascinuje, jak si filmaři nedali žádnou práci s kulisami. Proč je pozadí úplně černé, nad tím skutečně zůstává rozum stát. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka, pěkné písničky s texty Pavla Kopty. Jen to klasické pohádkové "poučení" se jaksi vytratilo. Nepříjemná a rozmazlená princeznička a její přímo hnusné chování k pasáčkovi nenajde v závěru pohádky žádné vytrestání, ale naopak oba splynou ve vzájemné shodě. ()

Matesek 

všechny recenze uživatele

Černobílá pohádka, natočená ve studiu s minimální výpravou. Součástí bývaly pěkné melodické písničky. Tenkrát se natáčely televizní takto, děti se těšily na nedělní dopoledne nebo vánoce a téměř všechny je znaly. Kritizovat to dnes, po 50 letech, kdy běží nonstop programů na desítkách stanic je trapné. A zejména od dospělých. Klarinetistu zde hraje Jan Kotva, v seznamu herců zde ale není uvedený. ()

Reklama

Reklama