Reklama

Reklama

Cesta do fantazie

  • Japonsko Sen to Čihiro no kamikakuši (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Cesta do fantazie je dobrodružný snímek, kde se nesvádějí bitvy, hlavní postava není nadaná nadpřirozenými schopnostmi, ani se zde nesváří dobro se zlem. Vyprávění o desetileté dívce, která se ocitne v roztodivném městě duchů, bůžků a strašidel, se obejde bez schémat a prvoplánových atrakcí sezónních animovaných hitů. Naopak diváky každého věku pohltí a uhrane unikátní vizí svého autora, díky níž každý záběr dýchá roztodivností, hravostí, nápaditostí, ale i melancholií a emotivností. (AČFK)

(více)

Recenze (995)

Kivis 

všechny recenze uživatele

Aneb jak na dvě hodiny zapomenout na všechno okolo, na celý svět a vlastně klidně i na logiku příběhu, který sledujete. S radostí se necháte jen a jen unášet světem fantazie, který podkresluje nádherná hudba, a v němž nemáte nejmenší tušení, co vás čeká za dalším rohem, natož z koho se vyloupne dobrák, z koho padouch, kdo zůstane někde uprostřed a kdo úplně bez kontextu. Atmosférou mi to tak nějak připomíná Alenčinu zemi za zrcadlem, které pro tu fantazii také odpustíte mnohé. Ono to vlastně vůbec nedává smysl. Ale to ani Wonkova čokoláda a jak říká Karlík: "Čokoláda nemusí dávat smysl, a právě proto je tak skvělá." A přesně tenhle pocit mám z téhle dvouhodinové cesty. ()

Evosheek 

všechny recenze uživatele

Tento krásný příběh dokazuje, že po mnoha letech se Japonci konečně naučili animovat. Byl jsem nadšen, že nemusím koukat na dlouhé statické obrázky, které tak často rádi z úsporných důvodů používají ()

gerry007 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem to natřikrát, protože jsem u toho dvakrát usnul:-) Jak může něco takhle nudnýho (byť celkem hezkýho) tady mít 91 procent, to je mi tedy záhadou... ()

Naty94 

všechny recenze uživatele

Tedy musím smeknout! Cesta do Fantazie mě tak uchvátila .. nemám slov. Fascinující, že někdo dokázal vymyslet něco jako je tenhle film. Dooprvady si zaslouží plný počet! ***** ()

andrejba 

všechny recenze uživatele

Krasa. Nedosahovalo to sice hlbku pribehu Nausiky (Kaze no tani no Naushika), a niektore prvky deja som proste nepochopil (preco Beztvarak vsetko jedol) ale boli tam nadherne postavy (6-ruky dedko kuric / miesac kupelov, domace psy - hlavy, dvojicky jezibaby, skakajuci lampas / poulicna lampa) a krasny priklad dobroty a pozitivneho myslenia (starost aby neznamy nepremokol, vratenie ukradnutej vzacnej veci a ocakavanie odpustenia), Japonskej profesionalnej hrdosti (snaha neurazit neprijemneho hosta, vitanie specialnych hosti majitelom kupelov) a Japonska dvojtvarnost (navonok nesuhlas so vsetkym novym a zaroven vnutorne prijimanie zmien a pomoci). Slovensky dabing bol prijemny, ziadne vyrazne nevhodne hlasy som nenasiel. Nerozumiem len, preco tuto skvelu rozpravku zaradila STV na druhy kanal a dokonca na 21.30. ()

Shtinky 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený čo dokážu japonci stvoriť. Toto je snáď jediné dielo ktoré som mál možnosť (zatiaľ) vidieť. Skvelá animácia, dej ani na chvíľu nenudí a všetko to má krásnu myšlienku. Určite medzi najlepšie animáky. ()

lemrousek 

všechny recenze uživatele

Stejně kvalitní jako film byl i Film o filmu - když srdceryvně vyprávěli, jak režisér vařil kreslířům "ramen", řachali jsme se do kolen :)) ()

Nataniel 

všechny recenze uživatele

Animace nádherná, ale oproti Princezně Mononoke mi trochu kolísá děj. Nic to nemění na tom, že se jedná o vyjímečný film. ()

towlee 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém přemýšlení a rozebírání filmu ze všech stran jsem se nakonec rozhodl pro jasných pět. Ne že bych snad váhal mezi nižším hodnocením, ale ten film je prostě natolik odlišný od toho, co jsem si až do dnešního dne představoval pod pojmem "animák", že jsem si to vše musel nejdřív nechat projít hlavou, abych nakonec dospěl k závěru, že kouzelnější podívanou už jsem dlouho neviděl. Cesta do fantazie je prostě někde jinde a o něčem jiném než animované filmy imporotvané do našich končin ze slunného Hollywoodu. I když možná chvílemi můžete mít pocit, že děj plyne pomalu a že se zrovna teď nic neděje, vůbec to nevadí, neboť naprosto pohádková animace vás bezesporu uchvátí a už jen kvůli ní budete chtít film sledovat. Tohle jednoduše musíte vidět na vlastní oči...P.S. Čarodějnice Yubaba je nejkrásnější animovaná postava jakou jsem v životě viděl. ()

Inner 

všechny recenze uživatele

Dojemný, překrásný, obsáhlý, milý, jemný, leč trošku nepochopitelný film. Napoprvé určitě. S přibývajícími shlédnutími jsem získával stále jistější dojem o čem to zhruba je. Ale nedokážu to popsat. To se musí vidět. Od teď se začnu zaměřovat na japonskou anime produkci. 100% ()

johny.duch 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě velice příjemně překvapil. Nejsem příznivcem tohoto žánru, ale tenhle film mě vyloženě potěšil. Zaujal mě zajímavý příběh o boji s duchy a čarodějnicí a tak podobně. Jistě to má spoustu společného s japonskou mytologií či nějakým náboženstvím, ale to bohužel netuším. Pokud ano, filmu to určitě jen přidává. Neni to na 4* ale na 4 a kousek. ()

Zahanator 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála animovaných filmů, které se mi líbily tak, že jsem celou dobu jen zíral, případně se přiblble uculoval. Opravdu moc krásná pohádka. ()

BigBen87CZ 

všechny recenze uživatele

Asi už sem zkaženej ... njak tomu chyběla šťáva a kochat se animací, či fantazií nedokážu. A tak mi zůstává trnem v oku příšerně urychlenej závěr nezávěr a též absence hlubšího příběhu. Asi je k pochopení důležitá imaginace, která mi ale teď, okolo třetí ráno, zjevně chybí. ()

aboj 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát v živote ma dojala animovaná rozprávka. Zaujímavé, čo sa týmto žánrom dá všeličo povedať. Hoci miestami mi to na rozprávku vôbec nevypadalo, ale skôr na alegóriu. ()

noelgallagher 

všechny recenze uživatele

Můj první japonský animovaný film, který jsem kdy viděl. Ze začátku jsem si říkal, že to není něco tak úžasného o čem tu lidé píší. Ale po shlédnutí jsem měl výborný zážitek. Krásná hudba, sympatické postavičky a úžasná atmosféra, u které jsem se cítil jako ve snu. Cesta do fantazie patří k mým nej filmům a určitě ji všem doporučuji. 100% za mě. ()

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

Reklama

Reklama