Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Patnáct milionů meritů se odehrává v sarkastické verzi naší budoucí reality. Společnost existuje jako parazit, buňky představují pokoje, přičemž zdi jsou tvořeny obřími televizními obrazovkami. Masy se poté vrhnou na bezcílné a nesmyslné šlapání na rotopedu a sledujeme mizerné programy v televizi. Čím víc šlapete, tím víc výhod dostanete. V této bezútěšné existenci dochází Blinkovi postupně trpělivost se vším v jeho životě. Nicméně setkání s nováčkem Abi mu dodá nový smysl života. Objeví se totiž příležitost uniknout každodenní dřině skrze jediný zbývající cíl v životě ... aktivní účasti v reality show. (HBO Europe)

(více)

Recenze (147)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě slabší epizoda než první. Téma sice bylo celkem silné, ale zpracování mě tak nedostalo. Opět vyhnáno do absurdity, aby bylo zcela jasné, oč běží. Ale nebavilo mě to tak, nebylo to tak vtahující a drásající. Tím nechci říci, že to byla epizoda špatná. Opět krásně nastavuje zrcadlo dnešní společnost a není to extra pěkný pohled. Ale prostě to nebylo tak řekněme depresivně zpracováno. Ale plní to to, co má. Je dobré to vidět. Howgh! ()

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh o trochu slabší než v prvním díle, ale o to nechutnější. Sice tady není sex s prasetem, ale celé se to odehrává ve světě, kde internet, sociální sítě a technologie obecně vytvořili de facto totalitní společnost, ze které se mi občas dělalo fyzicky zle. A to nekecám. Při sledování tohoto jsem měl podobné pocity jako při čtení 1984. Iluze svobody, lidé s vymytými mozky na každém kroku, dokonce i silná a inteligentní individua jsou nakonec stržena režimem. Člověka to nutí se zamyslet. Celé je to mimochodem skvěle zahrané (Daniel Kaluuya byl dokonalý) a má to hodně povedený soundtrack. ()

Reklama

Tessie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát váš život vlastně nemá smysl žádný ani není proč o něj bojovat. Prostě jedna velká depka od začátku do konce, protože když si myslíte, že o něj bojujete a chcete všem říct jaký je tenhle svět nesmysl, stejně vás neberou vážně. Raději šlapte a nemyslete na to, že reklamy budete přeskakovat nebo před nimi zavírat oči! Velkému bratrovi prostě neutečete! ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kedysi som ten príbeh príliš nemusel. Trvalo mi hodne dlho, než som ten príbeh zopakoval. Ale po čase som musel oceniť hĺbku tohto počinu. Banda ľudí šliape na bicykloch, aby zásobovalo podzemný komplex energiou, keďže ľudstvo sa muselo stiahnuť do podzemia. Toto zásobuje energiou všetko, od výroby potravín, po lacnú zábavu až po vrstvu ľudí, kam sa môžete dostať až vy. Ľudí, ktorí tvoria zábavný komplex, ktorý drží všetku tú podzemnú šialenú budúcnosť na uzde. A cesta hore môže byť tŕnistá a nie všetci, čo sa tam dostanú, skončia tak, ako si to predstavovali. Nemôžem ináč, neskutočná haluz, ale stojí za zamyslenie. Dajte ľuďom chlieb a hry, inak bude zle-nedobre. ()

Sebule 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scifi dystopie, která ovšem není tak vzdálená od reality. Hvězdičku musím ubrat za trochu nudnější začátek, ale jinak dobrý. Upřímně musím ale říct, že nejvíc mě ohromil Daniel Kaluuya, který prostě předvedl neskutečný výkon. Jeho závěrečná řeč měla takové emoce, bylo v ní plno věcí, které platí i pro dnešní dobu. Hodnocení: 8/10 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (16)

  • Charlie Brooker uviedol, že nápad na túto epizódu pochádza od jeho manželky Konnie Huq (uvedená ako spoluautorka pod jej rodným menom Kanak Huq), keď raz poznamenala, že by bol šťastný vo svete, kde by každá stena bola obrazovkou. (Arsenal83)
  • Pieseň, ktorú Abi Khan (Jessica Brown Findlay) spieva, je „Anyone Who Knows What Love Is (Will Understand)“, ktorú nahrala Irma Thomas v roku 1964. (Arsenal83)
  • Hoci ide o druhú časť seriálu, bola to prvá napísaná epizóda vôbec. (Arsenal83)

Reklama

Reklama