Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Takových příběhů o přátelství člověka a zvířete jsme už viděli mnoho. U Boba je tu ta zvláštnost, že se to tak všechno údajně stalo doopravdy. No, dejme tomu. Já jsem teď viděl poměrně dost depresivních filmů a tak mi tento krásný zrzavý kocour a jeho od fetu si odvykající kámoš James přišel vhod a bavil mě. Dalo se dokonce u toho i dojmout a tak nějaká slabší povaha by mohla i zaslzet. Dávám zasloužené čtyři hvězdy a jdu si utřít oči do kapesníku. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Silné tři, možná slabé čtyři. Celkem se mi to líbilo, ovšem nějaké emoce se u mě dostavily až v samotném závěru. Především jsem měl problém s hlavní postavou Jamese, jelikož mi nebyla sympatická vůbec ničím, a tudíž jsem neměl potřebu ji nějak fandit. Další věc: nemusím kočky osobnost. V tomto snímku se mi ale kočka líbila. Aby taky ne, tvůrci filmu zde kočku vykreslili jako extra zlatíčko, kterou každý musí milovat - je hodná, milá, nikdy nezlobí... no a psi jsou zde naopak jako extra debilní raubíři. Takže vlastně palec dolů. :) Ale jinak ano, objektivně to není špatný film, jen je trochu jednoduchý a povrchní - a tím pádem funguje jen jako dobrá pohodovka na nedělní odpoledne. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Při každý scéně s kocourem jsem se rozplýval nad jeho roztomilostí. Ten celej film skutečně táhne, né že by herci byli špatný, ale celkově mi dialogy nepřijdou moc dobrý, postavy tam probíraj divný věci, spíš mi přišlo, jako kdyby to byla pouhá kulisa pro kocoura, aby se mohl vyřádit. Hlavní herec to však zvládl dost dobře, chybí zde však pořádná drama, protože to nejhorší období je interpretováno stylem několika scén, které jsou za sebou rychle prostříhané, takže se do toho nejde tolik dostat. Prostě mi to přišlo prostříhaný, aby se film dal charakterizovat jako rodinný. Cenim však skutečného Jamese, kterej po úspěchu v životě, se začal starat o zvířátka na ulici a o lidi bez domova a přeju mu ať se mu daří. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom jak lze úspěšně převést jednu z nejúspěšnějších a nejprodávanějších knižních novel, založené na pravdivém příběhu, na stříbrné plátno. Film, který zdánlivě vykrádá originální název snímku Tramvaj do stanice Touha, přináší velmi příjemným způsobem pohled do života drogově závislého mladíka, jehož životní osud zkříží nenadálé setkání se čtyřnohou "potvorou". Kocour Bob nepůsobí tak kýčovitě jako Psí poslání či Hačikó, a i přesto Vás emociálně ve správných momentech dostane. Zvlášť vyzdvihnout musím především perfektní střih a práci kamery, kdy se podíváte na svět originálně pohledem z krabice od křupek i z kočičí perspektivy. Velmi poctivé čtyři hvězdy, milovníci koček nechť si přičtou ještě o hvězdu víc ")...P.S. Kam se hrabe s kytarovým přednesem Glen Hansard, James to s Bobem na ramenou povznesli na úplně jiný level ;). 👍 (30.03.2021) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak výrazné, ale přesto slušné rodinné drama o muzikálně nadaném feťákovi, který se dostane na samotné dno, ze kterého mu pomůže (možná) zázračný kocour. Film se snaží zaujmout hlavně nálepkou "podle skutečného příběhu" ale přestože se na něj kouká celkem slušně, nemohl jsem se zbavit dojmu, že je docela obyčejný. Maminkám, ale slza ukápne. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Při natáčení měl Luke tu výhodu, že roli Betty dostala Ruta Gedmintas, jeho přítelkyně, se kterou chodil už několik let před prací na tomto filmu. (ČSFD)
  • Do role Boba skúšali obsadiť viacero mačiek, ale Bob nakoniec stvárnil sám seba vo väčšine scén. (einar)

Reklama

Reklama