Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film je milý, ale příběh je dokonalý - za něj dávám plné hodnocení. Podle mě, když bůh stvořil vesmír, Zemi a pak na ni šoupl člověka, tak si řekl: "No, možná jsem to přece jen trochu přehnal." A tak nám pro útěchu daroval kočky.____ Když v začátku filmu James hledá Bobova majitele, tak je ještě člověkem nepoučeným soužitím s kočkou. Protože kočky žádné majitele nemají, ony vlastní nás. _____ V tomhle filmu zaujme skvělá práce se zvířetem. Kdo zná kočky, ví, jak je to složité. Scény s Bobem působí samozřejmě, ale natočit je muselo být, sakra, těžké. I když Bob je evidentně mimořádná kočka. Jak chodí na řemínku, jak nosí šáličku, jak dává pac, jak sedí na zádech - tohle je skutečně neskutečně vstřícná kočka.___ Ale ony jsou mimořádné všechny. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

I pro NEmilovniky kocek, mezi ktere se urcite pocitam. Pribeh byl super a Boba jsem pozdeji zacal vnimat jako osobnost, ktera byla klicova pro Jamese a jeho ceste "k ociste". Prijemny film inspirovan skutecnosti. ( James a Bob v kratkem dokumentu : https://youtu.be/MePaWG7g5FA ) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi kočky, tak pochybuju, že neskončíte s plným počtem. Nádherný, lidský film, kterak člověka zachrání zvířecí přítel, přece nemůže být špatný. Celých 103 minut jsem na tento příběh koukal se zaujetím a říkal si, jak jsou lidské cesty nevyzpitatelné, a že se na světě může stát opravdu cokoliv. Bylo mi hezky. Režisér si dal opravdu tu práci, aby z Boba udělal hereckou celebritu. A to se přitom jedná o totožného kocoura, o kterém tento film je. No a když k tomu všemu přičtete příjemnou hudbu, tak vězte, že si budete přát, aby takový příběh nikdy neskončil. Po shlédnutí filmu jsem trošku googlil a musím říct, že tento film je vzorový příklad toho, jak jsem rád, že existují filmy, které mají jasný začátek a konec. Skutečnost totiž občas může být daleko smutnější...opravdovější. Ale o tom tenhle film není a tak nezbývá než opravdu doporučit. Dlouho jsem neviděl hezčí lidský příběh, jako je tento. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* ve své podstatě příjemný a povzbuzující příběh, kterému k vyššímu hodnocení dodává autobiografická stránka. Na druhou stránku mi nepřišel ničím výjimečným a pokud nebudu závislák, tak mi nic nepřináší. Je však fajn, že je na světe tolik lidí (a koček), kteří podobným lidem pomáhají a neodradí je, když je šance na návrat do běžného života, tak titěrná, což film taky hezky ukazuje. Prostě jemně nadprůměrné tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

venison 

všechny recenze uživatele

Z pohledu dojemné true story naprosto chápu vysoké hodnocení snímku „Kocour Bob“.. Z pohledu filmového fanouška musím bohužel tento film hodnotit jako ucházející průměr.. „Kocour Bob“ je hodně nevyrovnané a nezralé dílo.. Chápu, že se příběh asi takhle nějak stal, ale moc nechápu na jakého diváka tvůrci cílili.. Asi by to chtělo více přizpůsobit buď dospělému publiku a přidat více látky ohledně samotné drogové závislosti a drsných příběhů z života na ulici.. Nebo zacílit na publikum spíše dětské a jít cestou více rodinné komedie, takže přidat více humoru a odstranit temné scény.. Zajít si na „Kocoura Boba“ s dítětem, tak má půl roku potom děsivé noční můry.. Ústřední linie se soustředí na přátelství osamělého narkomana na odvykačce a pouličního kocoura, který si u něj našel domov a tím mu dopomohl k normálnímu životu.. Tahle linka je super, ale děsně ruší ostatní vedlejší linie, kdy se řeší vztah s otcem, s přítelkyní, atd. Na chvilku se tam objeví, pak zmizí a pak se zmateně zase něco řeší.. Věřím, že v knižní předloze je tohle všechno asi pochopitelnější, jen bych se do filmu nesnažila nastrkat úplně všechno na úkor kvality.. Milý příběh podle bestselleru, ale žádný hlubší přesah jsem v něm nenašla.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Při natáčení měl Luke tu výhodu, že roli Betty dostala Ruta Gedmintas, jeho přítelkyně, se kterou chodil už několik let před prací na tomto filmu. (ČSFD)
  • James (Luke Treadaway) v jednu chvíľu použije knihu "Myši a muži" od amerického spisovateľa a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru za rok 1962, Johna Steinbecka. (mivr)
  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)

Reklama

Reklama