Reklama

Reklama

Z Paříže do Paříže

  • Francie Un sac de billes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bratři Maurice a Joseph jsou kluci, kterým žádná lumpárna není cizí, a protože bydlí v Paříži, mají příležitostí pro svá klukovská dobrodružství více než dost. Tím spíše, když je jednomu deset a druhému dvanáct let. Bohužel jim do dětských her a radostí zasáhne tvrdý osud. Jednoho dne jim totiž maminka musí na kabáty přišít žluté hvězdy. Francie je okupována německou armádou a nacistická správa přitvrzuje. Židům v Paříži už jde o život, a tak tatínek rozhodne, že kluci musí uprchnout do dosud neokupované zóny na jihu Francie, kde se snad všichni zase setkají. A protože Maurice a Joseph musejí z ohroženého domova odejít okamžitě a pokud možno nenápadně, nemají žádné cestovní doklady, vezmou si jen minimum peněz a jídla. Před sebou mají dlouhou cestu nočním vlakem, bezohledné německé hlídky, nebezpečný přechod přes demarkační čáru a cestu přes vysokohorské hřebeny. Jediné, na co se mohou spolehnout, jsou vlastní síly, bystrost, statečnost a instinkt. Netuší, že potrvá ještě tři roky, než válka skončí. Malí hrdinové si naštěstí při tom všem dokáží v sobě uchovat dětství i najít čas na malá klukovská dobrodružství. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (159)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Příjemný film z válečné Francie, který dokáže vyvolat celou řadu nejrůznějších pocitů. Asi je to spíše na slabších pět hvězd, ale nemůžu si pomoct, v daném žánru životopisných válečných filmů, ve kterých se neválčí, je to pro mě jeden z nejlepších počinů posledních let. Prostě a jednoduše se mi tento příběh židovské rodinky dostatečně líbil a zaujal mě po celou dobu. 85% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Úžasný film o dvou chlapcích, kteří pržívají většinu druhé světové války na cestách do svobodných zón či v úkrytech před nacisty. Film je natočený citlivě a decentně tak, že může být pouštěn i na školách a může myslím zaujmout nejen dospěláky, ale i mládež. Moc se mi to líbilo a frantíkům posílám za odměnu 5 hvězd. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Film "Z Paříže do Paříže" je nenápadným filmem s dějem zasazeným do II. světové války a zabývá se konečnou rasovou otázkou z trošku jiné strany, než jsme zvyklí.. Hlavní postavy jsou dva kluci-bratři, které spíše než politické dění zajímají samozřejmě klukoviny.. Příběh zachycuje pozvolné rozpínání fašištů, odstřižení Židů od společnosti (hvězda, oddělená výuka, rasově rozdělené obchody a služby aj.), útěk za hranice, skrývání až na samotný konec války.. Jde spíše o ukázku chlapectví a bratrského pouta v době "temna" než o krvavé záběry a krutost koncentračních táborů.. Děj se odehrává především ve Francii a Itálii.. Bylo to fajn, avšak znám na podobné téma silnější filmy, z tohohle mi moc husí kůže nenaskočilo.. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Veľmi poctivo a pútavo vyrozprávaný vojnový príbeh dvoch chlapcov. Napriek tomu, ako je príbeh ťažký, je film príjemný a aj tragické udalosti sú očami detí trochu iné, jednoducho v tomto veku sa musia veci vidieť ináč, čo sa filmu podarilo sprostredkovať. –––– Radšej dostať pár faciek, než prísť o život, lebo sa ich bojíš. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celý čas som mala pocit, že sledujem nejaký rozprávkový príbeh ... chlapci šikovní, dobrí a slušní. Na svojich cestách mali kopec šťastia a k dispozícii dobrých ľudí ... na malé výnimky sa im celkom darilo. Viem, že to až také jednoduché v skutočnosti nebolo, a ani ten ich príbeh nebol až taký veselý ... ale bratia Maurice a Jo a ich rodina dopadli ešte celkom dobre .. však vieme svoje. Veľmi pekne natočené, chlapci hrali úžasne ... páčilo sa mi. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu si menší roli zahrál i český herec Marek Vašut. Je zajímavé, že po předabování filmu do češtiny Marek Vašut sám sebe nenadaboval, nýbrž byl předabován jiným hlasem. (PanZahadnyCZ)
  • Predlohou filmu je kniha skutočného Josepha Joffa, ktorá vyšla v roku 1973. Josepha Joffa vo filme stvárnil Dorian Le Clech. (classic)
  • Film má také českou stopu. Jeho natáčení probíhalo mj. i v Praze nebo Žatci. [Zdroj: deník METRO] (hippyman)

Reklama

Reklama