Reklama

Reklama

Spalovač mrtvol

Trailer

Obsahy(1)

Film Spalovač mrtvol natočil režisér Juraj Herz podle stejnojmenné novely Ladislava Fukse. Jeho hrdina - zaměstnanec krematoria, je člověk nenormální, zatížený svým povoláním, psychopat a maniak, posedlý představou člověka jako mrtvoly a její přeměny v prach a popel. Člověk takto duševně narušený se dá pak snadno svést zrůdnou fašistickou ideologií k těm nejstrašnějším činům: zradě národa, ke kterému se dosud hlásil, udavačství, vraždám a spolupráci na masovém vyhlazování lidí. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 655)

Wild_man 

všechny recenze uživatele

Horor po česku z 70. let, žádná lekačka, jen psychologické řeči na pozadí událostí 30. let. Úlysný zaměstnanec pražského krematorie, kterého božsky stvárnil Rudolf Hrušinský působí tak odpudivě, až je to co dělá hezké. ()

THE_Joko 

všechny recenze uživatele

starý čiernobiely snímok, ktorý odradí mnohých filmových fanúšikov pravé preto, že pochádza z filmového obdobia, kde by sme nečakali žiadne technické zázraky! Opak je však pravdou! Strih a kamera je v tomto filme jednoznačne nadčasová, počas jeho sledovania nebudete veriť, že je to z roku 68. To však nie je všetko čím zaujme tento už dnes legendárny Československý horor! Rudolf Hrušinsky st. s jeho monológmi a nesporne úžasným hereckým výkonom, vás bude sprevádzať počas celého príbehovo dosť krutého filmu, zasadeného do obdobia tesne pred vypuknutím 2sv vojny. Inu, všetkých nás chce spasiť!...:-) ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Nejsem spokojen. Nudil jsem se, až jsem usnul. Čekal jsem mnohem více. Ano, musím přiznat. Ten jeho hlas má zvláštní zvuk, jako by se ozýval, jako by jsme byli v jeho hlavě. To je na tom originálního stejně jako námět. Chybí mi na tom nějaká akce živějšího kalibru, co by povzbudila děj. ()

Tumáš 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočeno, ale to mi nestačí, přišlo mi to dost monotónní až uspávací. druhá půlka je hodně povedená a celá dojem zachraňuje. Však nevím, kdy více, jestli vůbec někdy. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Jeden převeliký koncert v podání Rudolfa Hrušínského. Pro nikoho jiného zde už nezbylo místo. Mluvil tak uhlazeně a klidně, až mi to připadalo jako přednes nějaké básničky, ke které hraje na pozadí vážná hudba. Zajímavá kamera je pak jen pomyslnou třešničkou na dortu. ()

ricardocz 

všechny recenze uživatele

Je to jakási poetičnost nebo Hrušínský který vytváří počáteční atmosféru jakéhosi téměř ideálního života obyčejného člověka? Zhruba v polovině filmu začíná být dílo trochu nudné až zničehonic začne doslova smrtící tah na branku. Ještě mě tak nemrazilo při smrti na plátně (co kdybych tě drahá oběsil). Každopádně ve mě tento film zanechal emoce ještě dlouho po shlédnutí, výborný Hrušínský i Prachař i mnozí ostatní. Jeden z nejlepších českých filmů.5* ()

Boomstick 

všechny recenze uživatele

Tento film si navzdy zapamatam ako diabolsky monolog Rudolfa Hrusinskeho plny tem zivota,smrti a rozoberanim ideologii.Psychologicky velmi narocny film s velmi horuckovitov atmosferou ktoru dotvara Milotova kamera (rybie oko ftw) a psychopaticka hudba.Po vsetkych strankach dokonale dielo. PS:Hodinu pred tymto som pozeral Beningniho Zivot je Krasny.Vytvorilo to fantasticku a az mrazivu kulisu pre Spalovaca Mrtvol... ()

Caesar1993 

všechny recenze uživatele

Film jako takový se mi moc nezdál, jediné, co bych asi ohodnotil kladně, by byl nepřekonatelný výkon mistra R. Hrušínského. Svým výkonem mi připomíná Jacka Nicholsona. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

"Citlivý lidé milují hudbu. A ja jsem citlivý člověk" Neuvěřitelně depresivní psycho, které nedokáží zlehčit ani scénky pana Menšíka, nebo hlášky typu "Dala bych si rakvičku!" nebo "Dáš si rakvičku nebo veneček?". V absolutní formě znázornéná totální změna (ne)obyčejného českého človíčka z patriota na totálního fanatika druhé strany. Vlastně v kostce znázorněné chování spousty kolaborantů té doby. Tento film jsem si opravdu zamiloval. Děkuji pane Herzi, poklona. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní a neméně zajímavé psychologické drama, které se asi hned tak nevidí. Herecký koncer Rudolfa Hrušínského, o jehož výkonu si nějací PÁNI herci můžou nechat jenom zdát, zvláštní styl kamery a mrazivě krásná hudba Zdeňka Lišky - to jsou hlavní prvky nezapomeutelné atmosféry tohoto filmu. Podle režiséra měl film vyznít groteskně a černohumorně. Já ale cítil pravý opak a jsem za to neskonale rád. ()

Indian88 

všechny recenze uživatele

Neskutečně mrazivá atmosféra ve skvělém podání RH. Kamera filmu přidává grády a hudba je celou dobu natolik utahaná, že mě z toho až bylo blbě. ()

katalog 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mě jiná tak úžasná osoba, která by dokázala nahradit tak neuvěřitelného herce jako je Rudolf Hrušínský v tomto temném a přesto úchvatném díle plném neuvěřitelné kamery a fascinujícího příběhu. ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Njn, už zas musím napsat, že sem to viděla poprvé, chjo. Čím víc toho vidím, tím víc zjišťuji, že sem nic neviděla, se holt nedá nic dělat, což mne hlavně u tohoto klasického díla docela sere. Jako psát, že to byla nad míru luxusní záležitost, by asi bylo naprosto zbytečné, spíš než se rozplývat nad tímto úžasným filmem a hlavně tedy hereckým výkonem pana Hrušínského, začnu se rozhlížet po novele Ladislava Fukse… Kdysi sem někde četla, že pan Hrušínský tuto roli nechtěl hrát, ale to by byla strašná škoda, protože jeho naprosto monotónní hlas a klidný, až děsivě klidný výraz, který na mne působil tak, že sem si říkala, že tohle je psychopat od první pohledu, by nikdo jiný snad ani zahrát nezvládl. „Na věčnosti nebudete pít ani kouřit celou věčnost.“ „Zhola nemožné je, aby někdo obživl, když stráví hodinu a čtvrt v žárovišti.“ „Nebeská, ty si tak zářící, co, kdybych tě pověsil mezi ty anděle…“ Ano, skoro celý film to působí spíše jako komedie o magorovi posedlém smrtí. Než nastoupí psychologický prvek – verbovaní k náckům – a mozek psychopata je snadno manipulovatelný, hlavně když se vám slíbí, že budete mít tu možnost svou úchylku rozvíjet až do extrému…když má holt někdo 20 let praxi v žárovišti a ještě je to magor, je to pro nácky bezesporu výhra. „ Pro národ, pro lidstvo!“ „Všechny je spasím, celý svět.“ ...Čarokrásná je nádherné jméno nejen pro kočku...Naprosto mne odrovnala dokonalost a propracovanost střihů, to se jen tak nevidí... „Nic není v životě jisté, jen smrt.“ S tím teda souhlasím. Nevím, jestli má duše vzlétne do éteru, ale jedno vím jistě: „ To je krása, nebeské…“ ()

Spidergirl 

všechny recenze uživatele

Tento snímek není tak uplně tak pro mě.. Rudolf Hrušinský samozřejmě jako vždy skvělý a ve Spalovači mrtvol se předvedl geniálně a to dokážu ocenit, proto také tři hvězdičky.. Celkově na mě působil film chladně a depresivně (což je samozřejmě postatou, ale jak už jsem říkala, nic pro mě), nudně a dalo mi zabrat, abych ho dokoukala do konce.. Některé momenty pěkně mrazivé, chvílemi jsem se i zadívala, ale celkově jsem z filmu měla pochopitelně zvláštní pocit.. ()

Illuminare 

všechny recenze uživatele

Kniha mě moc nenadchla, ale film mě doslova oslnil. Hrušínský zahrál Kopfrkingla dokonale, jeho monology člověka mě až zamrazily v zádech, k tomu ta hudba.................... první horor o kterym i rád poreferuju ve škole ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že jsem film viděla někdy ke konci střední právě ve škole. A taky si vzpomínám, že jsem měla chuť si po něm jít hodit mašli. Takhle na mě do té doby snad žádný film tolik nezapůsobil. Děsivé, deprimující, úchvatné. ()

Helldo 

všechny recenze uživatele

Vrchol všech vrcholů českého dramatu. Vynikající Hrušínským ztvárnil svou nacistickou proměnu zkrátka dokonale. Herzovo životní dílo, které především svou myšlenkou upoutává dodnes... ()

Související novinky

Zemřel herec Jiří Hálek

Zemřel herec Jiří Hálek

19.12.2020

Ve věku 90 let nás včera opustil český filmový, televizní a divadelní herec Jiří Hálek. Rodným jménem Hugo Frischmann vystudoval pražskou DAMU a ve filmu se poprvé objevil v roce 1948 v kraťasu… (více)

Zemřela herečka Vlasta Chramostová

Zemřela herečka Vlasta Chramostová

06.10.2019

Ve věku 92 let zemřela česká divadelní a filmová herečka Vlasta Chramostová. Chramostová byla výraznou osobností české kultury, v mládí vystudovala konzervatoř v Brně, později během komunistické éry… (více)

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Karlovy Vary odhalují program

Karlovy Vary odhalují program

17.04.2019

54. ročník mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech včera odhalil netradiční plakát a částečně taky hlavní program. Festival se bude konat od 28. června do 6. července a jak už je tradicí… (více)

Reklama

Reklama