Reklama

Reklama

Zvuk metalu

  • USA Sound of Metal (více)
Trailer

Hudebníci Ruben (Riz Ahmed) a Lou (Olivia Cooke) žijí společně a cestují jako kočovníci z koncertu na koncert na nekonečném americkém turné. Jejich hudba je hlasitá, divoká a vášnivá, dokud jednoho dne Rubena nezačne trápit zvonění v uších, které se rychle změní v hluchotu. Náhle ho přemůže úzkost, deprese a na povrch brzy vyplují jeho závislosti z minulosti. Ruben se ubytuje v domově pro hluchoněmé, který vede excentrický neslyšící veterán Joe. V tomto světě ticha a pod Joeovou přísnou, ale pozornou péčí se Ruben musí sám sobě postavit upřímněji než kdykoli předtím. V Rubenově mysli se však ozývá láska a zvuk starého života, který ho volá zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Makky 

všechny recenze uživatele

Popisný príbeh hudobníka, ktorý stratí sluch a celý život sa mu obráti naruby. Najväčším tromfom tohto snímku je práca so zvukom (mimochodom metal nezapočujete žiadny). Scény, kedy zvuk vnímame len z pohľadu hlavnej postavy sú veľmi silné. Sound of Metal je veľmi komorný a špecifický pohľad na komunitu nepočujúcich a ich svet, ktorý je bežnému človeku neznámy. 3/4* ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Sound of Metal je dramatem vyprávějící příběh bubeníka, který přijde o sluch. Jedinou nadějí mu je operace kdy mu budou voperovány implantáty. Ta je ale poněkud finančně náročná. Propadá depresím. Ačkoliv se to zpočátku nezdá útěchu najde v komunitě neslyšících. Film svým výkonem táhne především Riz Ahmed. Byl jsem na vážkách mezi 3-4hězdami ale poslední scéna na lavičce rozhodla, že se nakonec přikloním ke slabším 4hvězdám. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když člověk slyší ten název Sound of Metal a vidí k němu vševypovídající plakát, tak trošku čeká další nářez podobný Whiplashi. A ona to nakonec šleha je, nicméně nikoliv hudební, ale sociálně dramatická. Riz Ahmed je ve filmu naprosto výborný a ačkoliv je trošku divné, že se film původně vydaný na festivale v roce 2019 uchází o Oscary z minulého roku, právě Ahmed si tu nominaci zaslouží. Nicméně si myslím, že jistá soška je jen pro střih zvuku...80% ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Ztrátou sluchu (čehokoli) to možná začíná, ale ztrací se s tím mnohem víc. Teď se s tím smířit a nebojovat. Silné. Ani ne tak při filmu, ani okamžitě po skončení. Nejvíc to "hitne" o několik hodin později. Pořád to dozrává a sílí. Riz Ahmed zahrál famózně, ale sympaťák to v této roli rozhodně není. Třeba takový Paul Raci tady s jeho charismatem krade každou chvíli pro sebe. Jde cítit, že Darius je druhá ruka Dereka Cianfranceho. Bejt to o 20 - 30 min kratší, byl by to naprosto dokonalý zážitek. On je i tak. Přesto malinkaté "ale" k délce. Skvělá práce se zvukem. The Wrestler Darrena Aronofskyho má slabšího bráchu. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Sound of Metal je poměrně jedinečným zážitkem. Přesto, že se jedno o čistou festivalovku a stopáž čítá něco přes dvě hodiny, tak film utíká hodně svižně, dění je velmi vtahující a hlavní hrdina Vám tak není lhostejný. Co pomáhá je audiovizuální stránka, kdy sluchové vjemy vnímáte stejně jako hlavní hrdina. Bubeník v metalové kapele, který právě ztrácí sluch. Určité části filmu jsou tak až takřka fyzicky nepříjmené. Nelze opomenout ani Rize Ahmeda v hlavní roli. Opravdu skvělý výkon. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Paul Raci, ztvárňující postavu Joea, zakladatele rehabilitačního zařízení pro neslyšící, v reálném životě nepřišel o sluch, zatímco oba jeho rodiče ano. Patří do komunity neslyšících jako CODA (Dítě neslyšících rodičů) a člen skupiny Hands of Doom, která vystupuje v ASL. (Kuzmik)
  • Scéna, kdy Ruben (Riz Ahmed) učí děti bubnovat, nebyla ve scénáři. (Kuzmik)

Související novinky

Nominace na Oscara zveřejněny

Nominace na Oscara zveřejněny

15.03.2021

Dnes ve 13:15 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací pro 93. ročník Cen americké Akademie filmového umění a věd, během nějž manželský pár Priyanka Chopra Jonas a Nick Jonas… (více)

Reklama

Reklama