Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Caterina Schöllacková vede v Berlíně v roce 1956 taneční školu. Jejím cílem je dát svým třem dcerám - Monice, Evě a Helze - ten nejlepší možný dar a drží je proto zkrátka. Tři sestry dělají všechno proto, aby žily podle matčiných očekávání a dusivých konvencí v budoucnu. Platí za to však vysokou daň a když pak Monika objeví rokenrol, najde v sobě také odvahu se vzbouřit a pokusit se v životě vydat svou vlastní cestou. (Cinemax)

(více)

Recenze (35)

octopuska 

všechny recenze uživatele

Taky mě to chytlo a hlavně se to skvěle rozjelo. Postavy vylézají ze svých skrýší a otvírají svá nitra, jak houby po dešti. Výborná atmosféra 50 let a rokenrolové vypalovačky s divokými tanci, nemilosrdně utiskují klasické tance. To nese hodně těžce Mutti tří dcer a majitelka taneční školy, která si zakládá na perfektní pověsti a prestiži. Sama je přitom zkažená, jak mléčné zuby. Osudy všech zúčastněných se pěkně rozjely a každý má nějakého toho kostlivce schovaného ve skříni. Hlavní hrdinka Monika se pěkně vyloupla z původně unylé,bezbarvé nány. A musím zmínit i Joachima, který i přes vizáž Kostěje nesmrtelného, mně dost učaroval. Přeju si, aby ti dva byli spolu i přes ty sračky, co zažívají. Sem z druhou sérií. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozdelené Nemecko, rozdelená rodina, rozdelené rodinné hodnoty. Skvelo vystihnutá dobová atmosféra, kde sa prelína nacistická minulosť, kapitalistická prítomnosť, konzervatívne hodnoty s prichádzajúcou rockandrollovou rebéliou, postupným oslobodzovaním žien a vzťahovo-sexuálnym uvoľňovaním. I za cenu neľahkých obetí. Všetko koncentrované v osudoch rodiny, prevádzkujúcej tanečnú školu. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál končí "a jak to bylo dál", takže pokračovanie prišlo o tri roky a ten, čo o tom netušil, nemusel byť celkom spokojný. Ponuka povojnového Nemecka z ženského pohľadu, ale takého že tradícia vs liberálne novoty. Ktoré sa dnes ukazujú ako smiešne, že niekomu vadil rock n roll, nejaké horúce tance, ale v niečom je pravda: Tá slušnosť, čo sa vytratila z tanca, kde muž bol gentleman a dáma bola proste dámou, tak to sa vytratilo a dnešné tance sú už fakt buď presexualizované alebo predrogované. Takže tá predpoveď upadajúcej morálky u zlých tradicionalistov nebola tak netrefná, ako ju seriál ukazuje. Samozrejme, liečiť homosexuálov elektro šokmi bol nezmysel, takže v tom pozitívum, ale v tej dobe bola moderná aj lobotómia. Seriál je feministický, ale záverom tak trochu bagatelizuje znásilnenie a to mi teda príde, ako keby si protirečil. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Perfektně vystavěný příběh na pozadí těžkých událostí ne tak dávné historie, v němž se protínají osudy hrdinů pochroumaných křivdami, vinami a zraněními z války, nastupujícím socialismem a absurdními společenskými pravidly. Avšak v každé době chtějí lidé žít, milovat, plnit si své sny, včetně paní Catheriny Schöllack, matky tří dcer, jako vystřižené z románů Jane Austenové, jejíž hlavní snahou je zajistit dcerám (alespoň finančně) jednodušší život, jak jinak, než sňatkem se správným manželem, a to i za cenu zvrácených intrik a vlastní zaslepenosti. Při tom všem, však stejně všichni dochází k tomu, že bez upřímnosti a opravdovosti, se život žít nedá. Seriál (a to všechny jeho části - Ku'damm 56, 59 a 63) strhne diváka do hloubky společenských témat, o kterých se v 50. letech Západního Berlína nemluví, a přesto jsou denním chlebem každého  - žena jako vlastnictví muže, zavírání očí před násilím, duševními chorobami, homosexualitou a stále hluboce zakořeněným nacismem. Díky, díky za to. Jeden z nejlepších seriálů, co jsem v poslední době mohla vidět. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně udělané, všechny tři série. Hezky se na to dívá, skvělá hudba, propracované kostýmy a scéna, až na to, že je to strašný mejdlo. Pozadí příběhu je zajímavý, ale postavy jednají  podle vzorce - román pro ženy 55+, nelogické jednání postav vedoucí k dalším a dalším umělým dramatům. To bolí a vy máte chuť se utopit ve Wannsee. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Podľa seriálu vznikol muzikál, ktorý mal 28. novembra 2021 premiéru v berlínskom Theater des Westens. (Arsenal83)
  • Druhý a tretí diel boli najsledovanejším televíznym programom v hlavnom vysielacom čase v Nemecku (vysielal sa na ZDF). (Arsenal83)

Reklama

Reklama