Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Tosim 

všechny recenze uživatele

-ROZEŠEL JSEM SE S DÍVKOU. POSLALI MĚ K PSYCHIATROVI A TEN ŘEKL: PROČ JSTE TO V DEPRESI UDĚLAL? -NECHALA MĚ DÍVKA. -MUSÍME VÁS VYŠETŘIT. -PROČ? NECHALA MĚ. -PROČ SE TAK HNĚVÁTE? -PROTOŽE TU HOLKU CHCI! -CO ZA TÍM JE? -NIC! -DÁM VÁM LÉKY. -NECHCI LÉKY, CHCI TU HOLKU! Teď poznávám, že moje nálady se více promítají do sledovaného snímku, než jsem si dříve myslel. Bylo to utahané a až moc ukecané (i na Allena), i když pár scén mě dovedlo vytrhnout z letargie. Ale teď už musím jít. Mám něco naléhavého v Ohňové zemi. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ano, je to taková Annie Hall Light. Milý film, nic allenovského vlastně nechybí, ale všeho je jaksi málo, příliš naředěný koncentrát. Woodyho jsem úplně přestal sledovat někde kolem Darebáčků, až Match Point mě přesvědčil, že si mám nakoukat, co jsem prošvihl. V případě Cokoliv bych býval zas o tolik nepřišel, ale úplně ztracená hodina a 3/4 to taky nebyla. Poctivé ***. ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jako pro velkého fanouška Woodyho Allena, je pro mě film jen hořkým zklamáním. Zatímco jsem si u žánrových experimentů z minulých let říkal, že si chce prostě odpočinout u zábavných nenáročných komedií, nyní vidím, že jeho eruptivní tvůrčí síla je pryč. Dialogy, postavy a vztahy mezi nimi jsou pouhým stínem jeho dřívější tvorby a film spíše vypadá, jako by se jej pokusil natočit někdo mnohem méně nadaný jako Woody Allen. Skutečnost, že jej natočil sám, je pro mě skličující... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Woody Allen .. Poněkolikáté luhovaný příběhový pytlík čaje už je opravdu nevábný a chuť takového produktu patřičně bídná! Přehlídka nejneurotičtějších postav NY a spousta keců o ničem, které pohřbí i těch pár chutných narážek. Allen jako herec už téměř ustoupil za oponu (a je na čase), Christina Ricci, ač pěkná a herecky skvělá, je jako postava filmu nesnesitelná. Nejpřekvapivější je Jason Biggs, který dokazuje, že pod zkušenou rukou umí víc než jen hledat (první) sex.. "Ženě je naprosto nepochopitelné, jak ji může někdo nemilovat. -- W. S. Maugham". ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie o vztazích a o tom že občas je potřeba změna s typicky Allenovským nadhledem a sarkasmem. Od Allena jsem tolik filmů neviděl takže za jeho ostatní tvorbou možná opravdu zaostává, ale já se bavil velice dobře a to se jinak romantickým komediím vyhýbám jako čert kříži. A samotná osoba Jasona Biggse ve mě, vzhledem k jeho ostatním rolím, před filmem vzbuzovala docela hrůzu. 7/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Na stěně bytu, ve kterém bydlí Christina Ricci a Jason Biggs, je kolekce fotek - na jedné z nich je herec a nezávislý režisér Vincent Gallo. (ČSFD)
  • Film o lidech, kteří nejsou schopni odejít domů po večeři u známých, který popisuje muž při odchodu z kina, je dílo Luise Buñuela Anděl zkázy (1962). (ČSFD)
  • Tento film otervíral 60. ročník filmového festivalu v Benátkách. Na otevíracím večírku se objevil i Woody Allen, který se jinak na veřejnosti příliš neukazuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama