Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Podivná Allenova bilance. Naprostá většina herců v tomto snímku totiž nepředstavuje fiktivní hrdiny, ale Woodyho Allena v jeho dávných i těch budoucích (hypotetických) rolích, přesněji řečeno napodobuje strukturu jeho bytostného hereckého stylu, a celek, zosnovaný na nezajímavém dění předstírajícím příběh, tak působí naprosto bezživotně: jako by se jeden utkával donekonečna sám se sebou. Již úvodní dialogy Falka a Dobela působí jako kabaretní výstupy, při nichž se jeden komik snaží vyzrát na druhého a zbytek toto schéma víceméně variuje. Nadto půdorys a imaginace teenagerské komedie (a v jedné takové Allen objevil naneštěstí nepřenositelný talent Jasona Biggse) přebíjí veškeré pokusy o humor i drama – vše vyznívá uměle, imitovaně: pokusy o gagy obklopuje mrazivá aura, duševní stmívání vyznívá jen jak etuda ve varieté apod. Žádný mladší Allenův film jsem dosud neviděl, ale již teď se k nim blížím – pozvolna – v obavách. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Cokoliv asi není nějaké velké dílo, které by na vždy ovlivnilo Váš život. Není to asi ani zrovna ten film pro který by jsme si budeme pamatovat jméno Woody Allen. Je to ale standardně velmi povedená konverzačka, ve které se najde několik vět, které jsem schopné člověka naprosto odrovat, je to standardně film ve kterém se Woody pomocí humoru snaží řešit mezilidské problémy a je to stardardně hodně dobrý film jako takový. Takže 4 hvězdy jsou asi tím nejlepším hodnocením, které si Cokoliv zaslouží. Ale bavil jsem se královsky. What you don't know, won't hurt you, it'll kill you. Like if they tell you you're going to shower but they turn out not to be showers. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná a hlavně netypická allenovka překračující klasickou délku jeho filmů. K tomu mě ještě dvakrát tak překvapilo to, že se na to nechalo koukat od začátku do konce, protože jeho průměrná délka filmů 80 minut mi bohatě stačí. Krom toho, že ve filmu hraje klasicky excelentně Woody Allen, zajímavě se rozehrává Jason Biggs, který dokazuje, že má navíc než na teenagerské komedie a vyděl jsem v něm trochu mladého Allena, i když to hlavně díky dialogům, které sestavil mistrně a právě proto film tolik drží. I když je Cokoliv trochu jiný film než bych od Allena čekal, bavil jsem se u něj na úkor zdejšímu hodnocení i tak skvěle. --- Snědla si celý dort? - Pak jsem dojedla špagety, humra a to kuře v pekáči - Nábytek ši ušetřila? ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak se mnou a s Allenem bývá. Buď jsem nadšen, nebo nejsem schopen pochopit, jak mohl takový filmař natočit něco tak průměrného. Tenhle film je bohužel ten druhý případ........ Když vám to ve sportu (i když jste jednička) nejde, dostanete nakládačku. Když jste u filmu, jste slavní a natočíte kravinu, spousta lidí vás ještě pochválí. V těchto případech jsem spíš milovník golfu. ... Sorry Woody zase vedle :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 3/10 Efekty 3/10/// +herci, poutavé a zábavné dialogy -hudba, barevný filtr na kameře/// Tím, že nemám ještě tolik nakoukáno, tak mi ani nepřišlo, že spouta replik a situací i dialogů se opakuje a už tu byly kdysy v jiných Allenovských filmech. Tímpádem nemůžu srovnávat a tak mi tento film nepřišel úplně špatný. Opravdu mě některé dialogy bavili a jakože film stojí především na nich. A na herích mimojiné, ale ti byli výborní. Navíc jsem se na film těšil (hlavně na Biggse a Christinu). Přes tuhle chválu to ale neznamená, že jsem si Allena nějak oblíbil. On má zvláštní filmy./// Celkem 50%/// ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Tento film otervíral 60. ročník filmového festivalu v Benátkách. Na otevíracím večírku se objevil i Woody Allen, který se jinak na veřejnosti příliš neukazuje. (ČSFD)
  • Jedná se o druhou filmovou spolupráci Christiny Ricci a Jasona Biggse. Před tímto snímkem pár společně hrál ve filmu Prozacový národ (2001). (Dlee)
  • Na stěně bytu, ve kterém bydlí Christina Ricci a Jason Biggs, je kolekce fotek - na jedné z nich je herec a nezávislý režisér Vincent Gallo. (ČSFD)

Reklama

Reklama