Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Typická Allenovka se vším, co by měla mít, včetně neurotického, lehce asociálního Allena, málokdo dokáže narážet na holokaust způsobem, kterému se musíte smát.. Jason Biggs mi seděl dokonale, úplně mi ho bylo líto, když prožíval svá trápení s Christinou Ricci. Chytře vystupňováný příběh, kdy stejným způsobem jakým dívku získáte, ji po čase i ztratíte (také závěrečná pointa s taxikářem..). ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Čím ho víckrát vidím, tím víc se mi film líbí. Allen se pokusil zaznamenat své okolí - bezvýznamné studentky herectví (Ricci), jejich hodné protějšky (Biggs) tolerující i nepřítomnost sexu (a jak jim dlouho trvá pochopit, že tenhle typ žen to jaksi potřebuje jako náhradu za průšvihy na lokálním jevišti, jenže co je doma, to se nepočítá), vyhaslé managery parazitující na možných nových tahounech (skvělý DeVito) a hlavně proměnu svého milovaného NY na docela nebezpečné město. Pak se nestaňte schizofreniky! ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na Allenově rezignaci na nějaké vyšší hodnoty svého díla (už snad vědomé) je cosi zneklidňujícího, ale taky překvapivě uklidňujícího. Cokoliv jsem si užil mnohem víc, než bych čekal. Jinému režisérovi bych tu čtyřku i dal, to by ale za sebou nesměl mít třicet filmů, z nich některé téměř špičkové. "Na nic si nehrát" v tomhle případě nezachrání vše, to zase ne. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Mám spát s jinými.“ - „Tak spi! Milion žen se na tebe s chutí vrhne. Nebo aspoň jedna…když ji opiješ.“ Dle zdejšího hodnocení jsem se raději připravil na zklamání. To se ovšem nekonalo! Jistě, v porovnání s jinými Allenovými snímky Cokoliv neoslní, to ale vůbec neznamená, že by nešlo o zábavnou podívanou plnou Woodyho typických ingrediencí. Hudba, dialogy, hlášky a neustálé židovsko-nacistické narážky („Co člověk neví...to ho zabije. Neublíží, rovnou zabije. Jako když tě pošlou do sprch, ale nejsou to sprchy.“), tvůrcovy oblíbené promluvy k divákům, pohodová atmosféra, mnoho šílených postaviček (nejvíce mě rozesmával nemluvný cvokař, taktní agent a moudra trousící učitel), spousta vtipných situací a výmluv („Nevěřím ti! Na zádech jsi pokousaný. Neupadl jsi na hřeben!“) a na závěr hořkosladký konec s taxikářem (po kterém vám ovšem zůstane úsměv na rtech). Celkově mi to vychází na solidní 4*. „Mám v lednici mušle z minulé neděle. Dáte si?“ - „Nekonzumuji dvouchlopňové tvory mrtvé přes dvaasedmdesát hodin.“ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další neobyčejně obyčejný Woody Allen, který po svém a s velkou lehkostí vypráví o banálních problémech několika Newyorčanů. Co potěší nejvíc (stejně jako předtím a předtím a ještě úplně na začátku) je skutečnost, že se Allen, ač vypráví znovu to stejné, neopakuje a nevykrádá své starší skvosty. Tentokrát navíc herecky ustupuje do pozadí a je spíš občasným průvodcem Jasona Biggse, který se zrovna nachází v jednom hodně chaotickém vztahu. Po období „děláme to všude a kdykoliv“ přišel čas „nemám chuť a ještě do tvého bytu nastěhuju svou mámu a její piano“. Scénář je opět plný brilantních dialogů a paranoidních myšlenek, vše je navíc nasnímané zkušenou kamerou Dariuse Khondjima (Sedm, Úkryt, Funny Games USA) a okořeněné nejen překvapivě slušným Biggsem, ale hlavně výborně ujetou a neurotickou Christinou Ricci, která je i proklatě sexy. Slabší (ale pořád) čtyři hvězdy!! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Film o lidech, kteří nejsou schopni odejít domů po večeři u známých, který popisuje muž při odchodu z kina, je dílo Luise Buñuela Anděl zkázy (1962). (ČSFD)
  • Na stěně bytu, ve kterém bydlí Christina Ricci a Jason Biggs, je kolekce fotek - na jedné z nich je herec a nezávislý režisér Vincent Gallo. (ČSFD)
  • Jedná se o druhou filmovou spolupráci Christiny Ricci a Jasona Biggse. Před tímto snímkem pár společně hrál ve filmu Prozacový národ (2001). (Dlee)

Reklama

Reklama