Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

golfista 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak se mnou a s Allenem bývá. Buď jsem nadšen, nebo nejsem schopen pochopit, jak mohl takový filmař natočit něco tak průměrného. Tenhle film je bohužel ten druhý případ........ Když vám to ve sportu (i když jste jednička) nejde, dostanete nakládačku. Když jste u filmu, jste slavní a natočíte kravinu, spousta lidí vás ještě pochválí. V těchto případech jsem spíš milovník golfu. ... Sorry Woody zase vedle :) ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Bohužel starší počiny Woodyho Allena jsem neměla to štěstí vidět, ale ty novější se mi velice líbí. Jemný slovní humor, New York, podivín Allen, místy cynická narážka. Prostě všechno to, co mám ve "vztahových" filmech ráda. ******* Teď po tom, co jsem ve Filmovém klubu na ČT2 měla možnost vidět téměř všechny Woodyho filmy, musím říct, že ačkoli "Cokoliv" není špatný film, na vrcholné Allenovy počiny skutečně nemá. Ale i tak nechávám 4*, protože film se mi vlastně docela líbil. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Trochu víc Annie Hallové, trochu méně Dannyho Rose z Broadwaye, pak ještě něco dalšího... Ano, je pravda, že dějově Cokoliv nepatří k Allenovým nejoriginálnějším počinům, ale koho to zajímá, když se na film tak dobře dívá, když jsou v něm tak vtipné scény jako ta s puškou, stěhováním klavíru a telefonováním, když 108 minut uteče jako 80? Vyhovovalo mi i obavy vzbuzující obsazení, zejména teď myslím na Jasona Biggse, který nakonec působil úplně přirozeně a postavu, již by před dvaceti třiceti lety Woody Allen hrál sám, vystřihl na jedničku. Christina Ricci byla roztomilá, Danny DeVito díky scéně v restauraci zcela bezvadný a Allen (v neodolatelné úloze paranoidního cvoka) opět vtipný k popukání. Tak co. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Cokoliv asi není nějaké velké dílo, které by na vždy ovlivnilo Váš život. Není to asi ani zrovna ten film pro který by jsme si budeme pamatovat jméno Woody Allen. Je to ale standardně velmi povedená konverzačka, ve které se najde několik vět, které jsem schopné člověka naprosto odrovat, je to standardně film ve kterém se Woody pomocí humoru snaží řešit mezilidské problémy a je to stardardně hodně dobrý film jako takový. Takže 4 hvězdy jsou asi tím nejlepším hodnocením, které si Cokoliv zaslouží. Ale bavil jsem se královsky. What you don't know, won't hurt you, it'll kill you. Like if they tell you you're going to shower but they turn out not to be showers. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tvorbu Woody Allena jsem znal v době zhlédnutí filmu až ostudně málo a nejspíše proto se mi Anythink Else líbilo více než cokoliv jiného a nevadilo mi, že autor vykrádá sebe sama (což mi začlo paradoxně vadit u jeho starších filmů). Dialogy mi přijdou naprosto přesné, pravdivé a především reálné. Příběh je klišé, ale na něm nezáleží, pokaždé totiž, když se na svéně objeví sám Woody, je o zábavu postaráno. Woody má ve svých letech pravděpodobně tolik zkušeností, že je schopen vybarvit ženskou psychiku natolik reálně, že je reálnější než v realitě, což je na první pohled skoro nereálné. Těším se, více než na cokoliv jiného, na nějaké další Allenovo dílo, které se mi podaří sehnat. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Film o lidech, kteří nejsou schopni odejít domů po večeři u známých, který popisuje muž při odchodu z kina, je dílo Luise Buñuela Anděl zkázy (1962). (ČSFD)
  • Tento film otervíral 60. ročník filmového festivalu v Benátkách. Na otevíracím večírku se objevil i Woody Allen, který se jinak na veřejnosti příliš neukazuje. (ČSFD)
  • Na stěně bytu, ve kterém bydlí Christina Ricci a Jason Biggs, je kolekce fotek - na jedné z nich je herec a nezávislý režisér Vincent Gallo. (ČSFD)

Reklama

Reklama