Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Šakal 

všechny recenze uživatele

toto je drama, s naprosto odlišnými dvěma částmi filmu! Ta první aspiruje i na 5* ohodnocení! Nástup Cliva Owena je naprosto ohromující( viz scéna s banánem - nutno viděti ), ale bohužel se jedná o předčasný vrchol snímku. Druhá polovina filmu se " utápí " v přespříliš romantickém duchu. Velká škoda, potenciál snímku byl opravdu veliký! Nebýt excelentího Cliva Owena v roli humanitárního pracovníka dr. Nicka Callahana , který snímek posouvá o stupínek výše, jednalo by se o zcela tuctovou záležitost. Dávám 3 a 1/2 *, přičemž min 1* je za skvělého Cliva! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Moc hezky udělaný film. Měla jsem dojem, že ani toho patosu a klišé, zde tak často diskutovaných, jsem příliš mnoho nepostřehla. Scénář a dialogy mě oslovily a nějaké ty patetické momenty mě zcela míjely. Nechala jsem se tak s příjemným pocitem unášet kvalitně zpracovaným filmem. Délka dvou hodin byla přesně dostačující, děj se zdlouhavě nevlekl. Uběhl rychle, zajímal mě, a až na pár chybiček jsem nenašla mnoho, co bych vytknula. Angelina Jolie zastává tu "krásnou" část filmu a do role dámy z vyšších kruhů, spokojeně, avšak stereotypně žijící s hodným mužem, dobře pasovala. Clive Owen coby přímý a ostřílený doktor se zase postaral o výbornou hereckou stránku, do které opět zkušeně zapojil své charisma. Hranice zlomu se mi líbila a kdyby se mě někdo zeptal na kritiku, nejspíše bych nedokázala odpovědět. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $4,430,101Tržby Celosvetovo $11,705,002║ Trošku nezaslúžený prepadák, film má určité kvality a zaujímavý príbeh, k tomu aj kvalitné obsadenie aj zručného režiséra Martina Campbella, chýbalo len trošku lepšie doladiť príbeh aby posolstvo malo silnejšiu podstatu. /60%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď toľkí, odborní i laickí filmoví kritici zmietli tento film pod čiernu zem, u mňa zasvietil ako celkom príjemné prekvapenie. Po šokujúco dokonalom úvode, keď Owen nastúpi na scénu, som si povedal, že keby mal film ďalej len polovičné tempo a úroveň, stačilo by mi to. Potom však príde na rad Angelinino bezduché zachraňovanie a obetovanie sa pre pomoc ľuďom v krajinách tretieho sveta, do toho kyslá, miestami horká romantická zápletka (pripomínalo mi to skôr Jolieinu vlastnú propagáciu) a už tu prestal fungovať základný princíp tragédie, záver so mnou teda ani nepohol. Škoda, že sa strihačovi v polovici pokazili nožnice :). 55%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silná téma, ktorá aj neznalcom ukáže, ako sa v skutočnosti humanitárne pomáha. Obsadenie Angeliny je v tomto prípade viac než príznačné, Clive tu tiež vhodne zapadol napriek herectvu na polovičný úväzok. Scéna s dieťaťom s granátom otrasie každým a budete ju sledovať bez dychu. Záver prekvapil, skôr som čakal že to dopadne ako v Rollandovej novele Peter a Lucia. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Angelina adoptovala svého syna Maddoxe během natáčení tohoto filmu v Kambodži. (viperblade)
  • Natáčanie filmu prebiehalo okrem Londýna a kanadského Quebecu aj na exotických miestach v Namíbii či Thajsku. (MikaelSVK)
  • Počas natáčania niektorých scén museli aktéri doslova mrznúť pri teplotách 40 stupňov pod nulou. Ďalšie scény sa však pre zmenu natáčali počas 40 stupňových horúčav. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama