Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

emo 

všechny recenze uživatele

Začína to super, ale postupne to prestáva byť zaujímavé a koniec je totálne debilný. Clive Owen podal skutočne charizmatický výkon a bol by hádam dôverihodnejší ak by mu scenár nevsúval do úst za každým druhým slovom FUCK! Angelina Jolie je tu len ako rekvizita=nie je to však jej vina. Jej postava je tak dvojrozmerná až je to smiešne. Jej neskonalý idealizmus skombinovaný s naivitou ju priviedol až ku koncu, ktorý som jej normálne prial. Kto chce kam, pomôžme mu tam... Campbell robil čo mohol, ale scenár bol dosť slabý. Raz vidieť stačí... ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Ťažké psycho, pri pohľade na zúbožených ľudí v Etiopii, Kambodžo, či Čečensku. Miestami donkichotovský, boj dobrovoľníkov proti chudobe a chorobám rozvojového sveta. Herecký výkon Clivea Owena vysoko nad priemerom a strčil do vrecka aj Angelinu Jolie. Ale tú dokáže hádam každý druhý ...) Zase - aby som jej - s opuchuntými perami - nekrividil, tak ju obdivujem ako ženu, keď si z natáčania okrem honoráru zobrala so sebou aj jedno opustené dieťa ... ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré drama, které určitě zaujme a jedno dobré shlédnutí je v tomto případě na místě. Příběh je dost dobrý, drama, válečný, trocha romantiky a podobné žánry a věci ve filmu fungují dostatečně. Herecké obsazení je na tom celkem dobře. Dvojice herců Angelina Jolia a Clive Owen se vyvedly. Délka filmu je trochu potíž, některé scény jsou nudné a ntahované, prospělo by také více akce. Nic víc, nic míň. Jinak film už asi dopadnout nemohl. Hudba průměr. Celkově hodnotím na 60% = *** ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď toľkí, odborní i laickí filmoví kritici zmietli tento film pod čiernu zem, u mňa zasvietil ako celkom príjemné prekvapenie. Po šokujúco dokonalom úvode, keď Owen nastúpi na scénu, som si povedal, že keby mal film ďalej len polovičné tempo a úroveň, stačilo by mi to. Potom však príde na rad Angelinino bezduché zachraňovanie a obetovanie sa pre pomoc ľuďom v krajinách tretieho sveta, do toho kyslá, miestami horká romantická zápletka (pripomínalo mi to skôr Jolieinu vlastnú propagáciu) a už tu prestal fungovať základný princíp tragédie, záver so mnou teda ani nepohol. Škoda, že sa strihačovi v polovici pokazili nožnice :). 55%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Ethiopia. Part 1 - James Horner ,2. Ethiopia. Part 2 - James Horner ,3. Ethiopia. Part 3 ,4. Ethiopia. Part 4 ,5. Cambodia. Part 1 ,6. Cambodia. Part 2 ,7. Cambodia. Part 3 ,8. Cambodia. Part 4 ,9. Chechnya. Part 1 ,10. Chechnya. Part 2 ,11. Kinderszenen No. 7 ("Träumerei"), for piano, Op. 15/7 ,12. Chechnya. Part 4 , ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama