Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je mi to nesmírně líto dávat filmu s takovým námětem tak nízké hodnocení, ale nelze jinak. Pásmo romantiky a ta patetická prvoplánovost snad jakoby byly z jiného snímku. Je to škoda. Těch klišé bylo ale tolik, že vystříhat je, zbyl by sotva krátkometrážní film... Za závažnost, významovou hloubku, skutečně naturalistické a mnohdy až otřesné záběry a Angelinu Jolie, která v podstatě hrála ve filmu samu sebe, dávám však *****. Jen více takovýhle filmů, které nám budou otevírat oči... Podobné filmy: Po svatbě, Spy Game ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem díval abych zjistil jestli to doopravdy bude taková hloupost jak to na první pohled vypadá. Další hollywoodský film, ve kterém Angelina Jolie zbytku světa vysvětlí to co už dávno ví všichni z novin a to, že v Africe je hladomor, v Kambodži byla válka a že konflikt v Čečensku svět kvůli Rusům přehlíží... Nicméně film není zas až tak špatný a jalový jak se na první pohled může zdát. A kdyby v něm nehrála Angelina, ale nějaká méně známa herečka s civilnějším projevem, asi by měl i hodnocení podstatně vyšší. ()

Reklama

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Velice špatné až mizerné, Angelinu opravdu nemusím a tady se to jen potvrdilo, přesně jsem věděl, co se bude dít, děj byl dopředu tak čitelný, až z toho bolely oči. Nevěřil jsem hercům vůbec nic, atmosféra žádná. Jedničku dávám jen z úcty k lidem, kteří dělají tak záslužnou práci jako ve filmu (charita, červený kříž...apd.), byť jejich idealistické náhledy na svět v žádném případě nesdílím. Pro mě tento snímek není ničím jiným, než laciným kýčem, ale někomu se možná bude líbit. Takže, "ENJOY IT!!!" ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Konečně se někdo pokusil zpracovat tak závažné téma o zaostalosti rozvojového světa, i když slibný odkaz, tak silně emocionálně načrtnutý v úvodní půlhodince se v závěru utápí v patosu romantického klišé, který pohřbívá celý film do šedi průměru. Bohužel, pokud budou rozvojové země vydávat 20x více financí na zbrojení než činí veškerá zahraniční rozvojová pomoc, jak se nyní děje, tak se asi ze své zaostalosti jen tak nevyhrabou. Ve filmu nastíněná krátkodobá pomoc ve formě dodávek potravin je pouze neefektivním a dočasným řešením potravinového problému. Vlivem této neefektivnosti a také díky vnímání terorismu ze strany rozvinutých států se rozvojová pomoc stále zmenšuje. Jednoznačným vrcholem filmu se tedy stává počáteční půlhodinka a výkon Angeliny Jolie, která se i ve skutečnosti angažuje v rozvojové pomoci jako velvyslankyně dobré vůle při OSN. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré drama, které určitě zaujme a jedno dobré shlédnutí je v tomto případě na místě. Příběh je dost dobrý, drama, válečný, trocha romantiky a podobné žánry a věci ve filmu fungují dostatečně. Herecké obsazení je na tom celkem dobře. Dvojice herců Angelina Jolia a Clive Owen se vyvedly. Délka filmu je trochu potíž, některé scény jsou nudné a ntahované, prospělo by také více akce. Nic víc, nic míň. Jinak film už asi dopadnout nemohl. Hudba průměr. Celkově hodnotím na 60% = *** ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Angelina adoptovala svého syna Maddoxe během natáčení tohoto filmu v Kambodži. (viperblade)

Reklama

Reklama