Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film se rozjíždí opravdu velice slibně, ta snobská párty, od které to všechno začne a semínko pochybností o "civilizovaném" světě, které se zahnízdí v hlavě Sarah a ještě její následná cesta za dobrodiním vykoupená tvrdým otřesem dosavadních "hodnot", to všechno směřuje k vysokému hodnocení. Potom se ale začne film pomalu topit v romantice, Angelina dělá příliš často příliš smutné oči, její druhá výprava už trošku tlačí na pilu a návštěva Čečenska jede ad absurdum - kráska se promenuje mezi střelbou a neohroženě se chystá vysvobodit svého prince. Chyběl jen zpomalenej běh sněhem a Vangelis. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velmi smutný film.Pravdivý,a o to víc smutný.Jen škoda rozdělení filmu prakticky na tři různorodé části,což u mě filmu ubralo na té maximálně úderné síle,přesto mi spousta scén a vět utkvělo v hlavě a jen tak se mi nevypaří.Romance na pozadí těch nejotřesnějších událostí států třetího světa,mrazivé,dojemné,apelující!!! ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Vdana Sarah (Angelina Jolie) pozdeji i matka a vecny cestovatel a humanitarni lekar Nick (Clive Owen) se poprve potkaji pri Nickove demonstraci nezajmu snobu o deni v Africe a jinych zemich tretiho sveta. Po shlednuti ponizujici sceny s africkym chlapeckem se Sarah rozhodne dodat humanitarni pomoc osobne na misto, kde Nick operuje. Sokovana realitou se po navratu domu pousti do prace pro UN a posleze se ji naskytne moznost pomoci Nickovi podruhe. Tentokrat mezi nimi preskoci jiskra a romanek je na svete. Oba si vedomi nemoznosti funkce vztahu se vraceji do svych zivotu na mile vzdaleni od sebe. Kdyz se ale Sarah po nejakem case doma dozvi, ze Nickuv zivot je ohrozen, vyda se ho pokusit zachranit. Romantika s nadechem aktualniho tematu spolecnosti. 80% ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nevím, film se zdál zprvu tak dobrý, ale pokud takovým hercům nevěříte jejich vztah, tak je to těžké. Řekl bych ale, že za to spíš může Clive, než Angelina. Jinak děj je zajímavý, ale funguje ryze jako syrový dokument, než jako film, který by měl diváka strhnout nebo vtáhnout. Přes tyto základní nedostatky je film v pohodě koukatelný a celkem kvalitní, ale znova bych ho vidět nemusel. Ode mě 50% = 2+/5 ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ač zaobalen do omáčky lásky, ač schematicky klišovité jednání hlavní hrdniky, ač moc hezký obličej na humanitárního lékaře, film má poslání a myšlenku. To všechno hollywoodské jde stranou, protože děj se dotýká citlivých míst, nutí k zamyšlení, nic neřeší (a když ano, tak jen na velmi krutě krátké okamžiky), jen ukazuje. Je hodně cítit, že film vznikl hlavně za tímto cílem a kdyby nebyl tak naoko hezky zaranžován nedostalo by se na něj tolik lidiček, takže příměr " názorná učební pomůcka" je namístě. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Stejně jako ve filmu i v reálném životě Angelina spolupracuje s UNHCR. Od roku 2001 je vyslancem dobré vůle této organizace. (Kajouska)

Reklama

Reklama