Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (496)

choze 

všechny recenze uživatele

Má přítelkyně má ráda celovečerní animáky, já ne, ale mám rád mou přítelkyni a tak koukám s ní. ZA PLOTEM má slabší začátek, ale pak se rozběhne a finále s hyperaktivní veverkou posilněnou energetickým nápojem, která se pohybuje v nulovém čase a předběhne laserové paprsky je nářezové. Jen škoda, že akčních scén není víc, protože na tu honičku se psem a finále byla radost koukat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina jest banálním příběhem roztomilých postaviček, které se neustále placatí sem a tam, že by to jeden nejraději vypnul. Pak se však příběh rozjede a začíná nabírat obrátky, aby v závěru - a nejen metaforicky - doslova explodoval. Chvílemi to vypadá, že autoři nechají tu milou rodinku opravdu brutálně povraždit. Skvělá scéna skunk(ová)+kocour připomene klasické kreslené americké grotesky. Český dabing je mimořádně povedený a vtipný. Jo, a mám slabost pro mývaly! Páč jestli se nudíte, tak si kupte medvídka mývala... ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Pre deti kopa roztomilych hovoriacych chlpatych zvieratok, a pre ostatnych niekolko velmi vydarenych vtipov (zvucka THX) a pribeh vystavany ako kritika konzumnej spolocnosti. "Co to je? To je auto. Ludia ho pouzivaju, lebo pomalu zabudaju chodit". Snimok ktory z tej kopy nepodarenych animakov z poslednej doby jednoznacne vinika. (7/10) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Půvabná podívaná z dílny DreamWorks, u které je vždycky znát, že dělá do her, animace jsou výborné, ale nikdy mně nedovedou vtáhnout, si potom sám připadám jako za plotem, kromě Shreka. Nerad to dělám, aleve srovnávání s Pixarem se neubráním. Tem mě vždycky ohromí animací, dojme příběhem a vždycky cítím, že ta odvedená práce byla dělána s láskou! U ostatních společností už to tak valné není, jsou možná víc humorné a směsice gegů je obsáhlejší, stylověji nadabované (kde je Carell, tam to frčí), ale příběhově slabší. I přesto celkem spokojenost, ale jde vidět, že FreamWorks hraje a game of chance. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ideální pohádka, pokud zrovna čekáte na objednanou pizzu. Nedoporučuji na ni koukat v případě, kdy lednice zeje prázdnotou. Několikrát jsem se během sledování dokonce zasmál, což je v rámci animáků věc takřka nevídaná. Postava mývala byla velmi dobře napsaná a moc se mi líbilo, kterak vyjebával s ostatními naivními zvířátky. [77 %] ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • RJ v jednu chvíli řekne: „My jíme, abychom žili, ale oni žijou, aby jedli!“ To je narážka na Sokrátesovu hlášku: „Nežijeme, abychom jedli, ale jíme, abychom žili.“ (Krop)
  • Jde o adaptaci komiksového stripu "Over the Hedge", ve kterém zvířátka ironicky komentují počínání lidí. Jeho autoři, Michael Fry a T. Lewis začali komiks tvořit v roce 1995 a v době vzniku filmu vycházel zhruba ve 150 různých novinách. (imro)
  • Adaptace známého komiksového stripu vydělala během prvního severoamerického víkendu (19.–21. 5. 2006) 38,4 mil. amerických dolarů. Celkový hrubý výdělek v domovských kinech nakonec byl 155 milionů, ten celosvětový pak 339,8 mil. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno