Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (496)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Len Blum, Lorne Cameron, David Hoselton, Karey Kirkpatrick .. S mírnou obavou, způsobenou nebývale početnou záplavou druhořadých dětinských animáků, jsem usedl do kina a zaposlouchal se do solidního českého dabingu. První liga Pixar snímku tohle sice není, ale celek rozhodně (dospělého) diváka neurazí. Humoru se na nějaké extrémní uzemnění dostává jen ve skromných dávkách, naštěstí vše stojí na rozmanitých postavách, spoustě inteligentních ingrediencí a osvěžujících nápadů. Zajímavá je technologická stránka filmu, přesto k maximu mající své slabší chvilky a v několika momentech hraničící až se samoúčelností. Příběh je svižný a postupně graduje do finále, ve kterém se mísí hutná akční jízda s potřebnou porcí rodinné morality a kde si i vesměs otravná veverka (dětičky ovšem musí chrochtat blahem) poupraví reputaci.. 75%. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Noaco...mě se to líbí...Je to dementní??Je to bez vtipu a nápadu? Pusttě si novodobého Loraxe a tohle je uplně perfektní stará klasika mezi animáčema(s nadsázkou).Můžu ho vidět pořád podobně jako Madagascar a tlemím se jako malé dítě.Není nic co by mě tak oslovilo a pohltilo zároveň.Třešničkou na dortu jsou perfektní animace,maličká veverka a luxusně autenticky zanimovaní lidé se svými náladami a přemrštěnými reakcemi. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„My jeme, aby sme žili, ale oni žijú, aby jedli.“ DreamWorks doteraz napriek výbornému (prvému a sčasti aj durhému) SHREKOVI len prešľapoval na mieste (otravne pop-kultúrne PRÍBEH ŽRALOKA a MADAGASCAR boli v lepšom prípade priemerné). ZA PLOTOM je vítaná zmena k lepšiemu a to hlavne vďaka "poriadnemu" scenáru (konečne postavičky nudne necitujú slávnejšie filmy, ale rozprávajú samé za seba). Nad niektorými úžasnými nápadmi (zastavenie Zeme) zostáva rozum stáť. Pekná a svieža farebná animácia, svižné dialógy, podarené postavičky. Toto ma bavilo. Škoda, že v DreamWorks tak málo experimentujú a spoliehajú sa skôr na blbosti typu SHREK 3. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Příjemné a rychlé. Taková jednohubka. Za chvilinku to máte skouknuté, ale stejně tak i za chvilku nevíte, že jste na Za plotem koukali. Z průměru animáků ho vytahuje snad jen Bruce Willis v originálním znění, jinak je to prostě animák. Což má pár výhod - vizuální podívaná, příjemná oddechovka a trochu zábavy, ale i spousty nevýhoda s čekatelností děje v čele. Od momentu, kdy se RJ přidá k rodině zvířátek musí každému, kdo má už alespoň jeden animák za sebou svítat, kudy se příběh prohrabe dál. Bohužel jede přesně po klišovité a čekatelné linii. I jednotlivé charaktery už jsme viděli mnohokrát, i když samozřejmě v drobných obměnách. Neříkám, že jsem nebavil, ale slovo průměr je synonymum k filmu Za plotem. Hezké, nic víc, ale ani nic míň. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $155,019,340Tržby Celosvetovo $336,002,996Tržby za predaj DVD v USA $126,605,435 //počet predaných kusov 7,912,055║ DreamWorks a ich ďalší podarení počin, príbehovo pestré, vydarený humor nechýba a animačne si spĺnajú svoju zaužívanú úroveň ale na to aby v tomto prípade konkurovali Pixaru im ešte niečo málo chýba vypilovať. /videl v kine: 75%/ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • 237členný štáb pracoval na filmu více než 3 roky. (Karlos80)
  • RJ v jednu chvíli řekne: „My jíme, abychom žili, ale oni žijou, aby jedli!“ To je narážka na Sokrátesovu hlášku: „Nežijeme, abychom jedli, ale jíme, abychom žili.“ (Krop)
  • Medzi dvomi záverečnými titulkami sa nachádza ešte krátka scéna. (JADIM)

Reklama

Reklama