Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk Říha sice nedostal nakládačku od Rómů, ale „Snědá tíseň“ se stala přes noc fenoménem. Navíc majitel Severky, Eda, má špatnou náladu. Do jeho hospody přicházejí Rómové. Všechno je špatně… (Česká televize)

Recenze (92)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejslabší díl seriálu, který táhnou hlavně "cigorky" a jejich chování, ať už přenervóznělej cigoš v Chánově, který teda paradoxne odhaduje nejlépe Luďana :D Potažmo stará garda u Luďana doma. Ale linka okolo Dáši se dostává až do takové absurdní podoby, že jí chtěj úplně všichni. Sice pořád dobré, ale chybí tomu nějaká ikonická hláška nebo scéna, která by ten díl potáhla ještě víc nahoru. Uvidíme, kam to Klekí-petra nakonec se Snědou tísní dotáhne. ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela racionálně nelze především páté epizodě přidávat na vyšším hodnocení. Ostatně za co? Za tři čtyři věty spadající do kategorie hlášky? A není to málo, Antone Pavloviči? Ono se skutečně podařilo vytvořit velice zajímavé a sympatické postavy, ale to, co dále dělají nebo říkají, už tak zajímavé nebývá. Což se právě v tomto díle potvrdilo. Možná se alespoň chystá větší prostor pro Čočkina a faráře, kteří jsou zatím ve vleku Ludi, Edy a Franty. Obecně lze říci, že leckterý outsider vyvolává sympatie i uspokojení, že je na tom někdo o dost hůř než my. A přesto se vlastně nemá úplně špatně. Také značná míra absurdity je přitažlivá, ale brzy se přejí. Ještě pár podobných seriálů a neštěkne po nich pes. Být první nebo po létech první, má své výhody. Za deset dvacet let ovšem nikdo nemusí chápat, proč má Most! 80-90%. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černý tesák, Černý panter nebo Černá perla :D ano, přestává to být buranská komedie, ale stává se z toho docela dramatická satirická sonda na téma rasismus a xenofobie. Uvidíme, jestli namlsané Čecháčky udrží i další díly u televize. Ano, díl je trochu slabší, ale rozhodně to neztrácí grády! Ba naopak ()

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černý tesák, Černý panter a Černá perla; Chánov United nebo Ave Roma; a hlavně "nesmíme dopustit, aby z Tondy bylo to.. to... dítě s vlastníma názor názorama. Mít vlastní názor v dnešní době je strašně nebezpečný. Tonda musí zpátky na učňák, to jinak nejde. Víš co včera řekl? Že nesmíme všechny cigány házet do jednoho pytle." Hlášky jsou stále geniální, děj ale slábne. A jestli to povede k tomu, že gádžovský Klekí-Petra pomůže sociálně slabým Romům z Chánova, což očividně bude pointa seriálu, tak si s tím běžte někam. To už je lepší i Istenikovo dilema o jeho předsudcích k trans. ()

A_Shearer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepříjemnej sešup. Dosavadní díly tlačily děj pořád dál, do překvapivejch poloh a nebraly si servítky. V 5. díle se neposune vlastně vubec nic, vše jede v předem nalajnovaných a průhledných kolejích, nic nepřekvapí a začíná to vypadat, že mačkat v Mostě humor lze jen skrz vožíračku a přesdržku. Ale potřetí za sebou už to prostě nefunguje. Scény působí už trochu nuceně, děj se točí v kruhu a vlastně ani nezaujme. Doufám, že je to jen nádech před další pořádnou jízdou! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • V čase 42:02 je vidět v odraze skla Luďkova auta mikrofon zvukaře. (rakovnik)
  • Cca v čase 16:04 připíjejí romové na Luďana (Martin Hofman), na jejich bílého otce, na Klekí-Petru. Klekí-Petra je postava z Mayových románů o Vinnetouovi, kde byl označován jako bílý otec Apačů. (Cenobita)

Reklama

Reklama