Reklama

Reklama

Bungó Stray Dogs - Season 4

(série)
Trailer 1
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Komedie / Mysteriózní
Japonsko, 2023, 4 h 59 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Asagiri Kafka (komiks)

Scénář:

Jódži Enokido

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrají:

Mamoru Mijano, Júto Uemura, Hiroši Kamija, Akio Ócuka, Rikija Kojama, Akira Išida, Sumire Morohoši, Júki Kadži, Jošimasa Hosoja, Hirojuki Kagura (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Yukichi Fukuzawa, který již není vázán vojenskými záležitostmi, se rozhodne působit jako osamělý bodyguard na volné noze. Nicméně jeho nezávislé podnikání se nevyvíjí podle plánu. V tom se potká s drzým chlapcem jménem Ranpo Edogawa. Jejich počáteční interakce je propojena s bizarním vražedným případem a následný vývoj vede k vytvoření Agentury ozbrojených detektivů. (mikki089)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bungo Stray Dogs pro mě jsou už v podstatě taková jistota, u které přesně vím, jak bude probíhat celá nová sezóna – v úvodu flashback, kde si lépe představíme některé z postav a jejich vzájemné vazby, pak pomalejší rozjezd, který pozvolna buduje atmosféru a v druhé půlce se vše náhle zvrhne, seriál se vždy utrhne ze řetězu a servíruje parádní akci, drama, nějakou tu psychologii… Tentokrát se ale hlavní dějová linka v závěru neuzavřela, v podstatě končíme v nejlepším, kdy je vše v plném pohybu, figurky doslova létají po šachovnici a dva géniové si tu hrají svoji hru, v které nikdy není nic tak, jak by si divák mohl na první pohled myslet a když už to vypadá, že jeden plánuje dvacet tahů dopředu, tak se ukáže, že ten druhý je stejně zase o krok napřed. A já si to skvěle užívám, snažím se čekat nečekané, ale stále selhávám, a tak mě seriál pravidelně překvapuje. A i když si pro mě tvůrci připravily stále šílenější zvraty, tak mi pořád vše v rámci zdejšího univerza i obecně platné logiky dává smysl. Navíc tentokrát je to opravdu jízda, do šíleného mixu se přidala další velmi silná strana, sázky jsou zatraceně vysoké a s hlavními hrdiny to tentokrát vypadá vážně bledě. Jediná věc, co mě tu trochu štve je plot armor úplně všech postav, přeci jen si říkám, že v konfliktu takového rozměru s tolika extrémně silnými hráči, to prostě není možné a nějaké ztráty by tomu všemu přidaly na vážnosti. Ovšem i to tak nějak zapadá do celého konceptu „čekej nečekané“, kterým tenhle seriál vyniká a na který to hraje. Za mě tedy velká spokojenost, ale na těch 5* to zatím pořád ještě není, ovšem další (již oznámená) sezóna by už být mohla, má totiž skvělou výchozí pozici. 8,3/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtá séria má všetko čo by ste chceli, aby v tejto sérii bolo. Naozaj vynikajúci začiatok, kde sa dozvieme ako sa začala zakladať ozbrojená detektívna agentúra spojený s riešením záhad, aby sme si mohli odškrtnúť to slovo detektívna. Tento pohľad do minulosti nám výrazne zlepší pohľad na jednotlivé charaktery a tak isto nás opäť ponorí do príbehu, lebo tretia séria bola dosť dávno. Ak by ste si mysleli, že to je všetko máme tu exkluzívne na jednotku napísaný príbeh pre Angel of Death Akiko Yosano, ktorá sa po tomto jej príbehu z minulosti jednoznačne stane obľúbeným charakterom nie len jedného diváka. Ja milujem anime, v ktorom je súboj mozgov a tu v tomto počine proti sebe bojuje veľmi veľa strán, že by si človek myslel, že sa v tom po čase stratí kto je s kým, ale musím povedať opak je pravdou. Súboje mozgov sú v tomto prípade naozaj na vysokej úrovni a ja verím tomu, že v pozadí sa už pripravuje zaujímavé rozuzlenie. V štvrtej sérii nedostaneme nejaké vyriešenie tohto začatého príbehu, kde to s hlavnými hrdinami z detektívnej agentúry vyzerá naozaj veľmi zle, ale to vôbec nevadí lebo piata séria už klope na dvere čiže nebudeme musieť čakať príliš dlho. Zásadným plusom celej série je to, že zreje ako dobré víno a s každou sériou je o niečo zábavnejšie pre už vynikajúci pripravený svet (áno trochu si odporujem, lebo doteraz bola pre mňa najlepšia séria č 2). Štvrtá séria si aj vynikajúco pohráva s divákom, že vlastne ani neviem kto bol hlavným charakterom a kto vedľajším, lebo napríklad Atsushi ako hlavný charakter celej série mi tu pripadal, že vlastne sa stal v štvrtej sérii len vedľajším charakterom, hlavne pre výrazne nižší čas čo sa vyskytoval na obrazovke. Neviem o žiadnom inom anime, ktoré by svojmu hlavnému charakteru venovalo tak málo času v jednej celej sérii (sezóne) a napriek tomu, aby tá séria bola celá výborná. ()

Reklama

Reklama

Reklama