Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zrovna tahle kniha Stephena Kinga patří k mým oblíbenějším, i když není vyloženě na špici. Ale Anthony Hopkins a Anton Yelchin dali postavám tu správnou podobu a já jsem jen znovu a rád sledoval jejich příběh, který je o dospívání, není to příběh vyloženě hororový, ale o to je krásnější jeho laskavost s lehkou tragičností. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Úvodem třeba říct, že název je hrozně zavádějící - film je ve skutečnosti adaptací novely Ničemní muži ve žlutých pláštích a s novelou Srdce v Atlantidě nemá nic společného. Jinak film je to poměrně zdařilý, nejlepší na něm je, že se povedla zachytit nálada, jakou má samotná novela, takovou posmutnělou, melancholickou, vzpomínka na něco, co už nikdy nebude. Hopkins mi do role přesně sednul, i Anton Yelchin byl koukatelný a nelezl na nervy, jak se často u dětských představitelů stává. Film se často potácí mezi nudou a tajemnem, někdy je ta hranice skutečně tenká. Znalec předlohy se samozřejmě lépe orientuje, myslím, že neznalec se trošku ztrácí. Jinak ten konec byl nechutně přeslazený, takový hodně viditelný doják, prostě všichni plačte. SPOILER Navíc nechali umřít Carol, se kterou se Bobby na konci knihy setká KONEC SPOILERU. Nevím, jsem na rozpacích, dávám tři. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Tento film měl předpoklady k tomu, aby byl opravdu krásný. Bohužel, výsledek zůstal někde na půli cesty a těžko říct, proč. Nevím jestli Kingova knižní předloha byla sama o sobě výrazně slabší, nebo jestli pochybyl režisér a hlavně scénárista, ale každopádně je viditelné, že vyprávění je příliš táhlé a opravdové okouzlení příběhem tak přichází až v samotném závěru.Škoda... ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Hicksovi se podařilo zachytit to zvláštní kouzlo dětství, jež je prosyceno radostí, bezstarostností a nadějí, rovněž však smutkem, ležmi dospělých, strachem, ztrátou, zklamáním a hlavně spoustou magie a tajemna. To je přesně to, o co tu jde. Knihu jsem nečetl a možná bych šel s hodnocením níž, kdyby ano. Jednoznačně mě ale tento film dostal, je plný skvělých hereckých výkonů, jimž pochopitelně vévodí Anthony Hopkins, známé písničky jsou využity na těch nejpravějších místech a veškeré lokace mě uvedly do nostalgie, aniž by se vůbec něco dělo... Neřekl bych, že filmu chybí emoce, jak zde někteří tvrdí. Mě například film třikrát téměř rozbrečel. Jsem nadšen a dávám za pět, až přečtu Kinga, možná přehodnotím. Každopádně je jasné, že takovéhle příběhy umí napsat jen on, když se vzdá všech mrtvol a sekačem a mandlů na prádlo:-) ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli mám hodnotit Kinga nebo Hickse. Film byl natočen podle jedné z povídek, které zahrnují vzpomínání na dětství, většinou na jednu nezapomenutelnou událost, osobu, čas, akci s příměsí mystična. Hlavní hrdina se vrací zpět do místa svého dětství, aby si uvědomil, že tu nejlepší část svého života už prožil. Tento druh Kingových povídek většinou nejsou horor, spíše jakési dobrodružství. Srdce v Atlantidě se v ničem zásadním od těch ostatních neodlišuje. Je to skvělá povídka, ale nijak převratná. Tudíž jediným mínusem filmu je jeho neoriginalita. Pokud bych měla hodnotit film, je to skvělý film, se skvělým hlavním dětským představitelem, jako vždy perfektním Hopkinsem a tklivým koncem...možná až příliš tklivým. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Dle režiséra bylo jednou z nejnáročnějších věcí na natáčení donutit mladého Yelchina k výraznému smíchu. Vyrůstal totiž v poměrech, kde je takový smích nevhodný, a proto mu to bylo přirozeně proti srsti. Náročné bylo zejména vytáhnout z něj požadovanou emoci ve scéně, kdy Anthony Hopkins předvádí prdění. V jedné scéně (konkrétně v minutáži 48:11 až 48:12) můžeme vidět jeho upřímný úsměv, který zabraly kamery až poté, co režisér řekl "stop". (Othello)
  • Hope Davis a Anton Yelchin si zahráli role matky a syna také ve snímku Charlie Bartlett (2007). (oje)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno