Reklama

Reklama

Snímek Skrytá čísla vypráví neuvěřitelný příběh Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughan (Octavia Spencer) a Mary Jackson (Janelle Monáe), tří geniálních Afroameričanek, které pracovaly v NASA a jejichž výpočty stály za vysláním astronauta Johna Glenna na oběžnou dráhu. Významně tak pomohly zamíchat pořadím souboje v dobývání vesmíru. Trojice vizionářek nedbala na rasové a genderové předsudky a stala se inspirací pro další generace. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (361)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Dorothy, Katherine a Mary boli nepochybne skvelé ženy. Myslím však, že tento film mal s ich skutočným životným príbehom len pramálo spoločného. Obmedziť životný príbeh geniálnej matematičky na WC story sa mi zdá dosť mimo. Samozrejme tá doba skutočne pre afroameričanov znevazujuca bola, ale to všetko malo byť kulisou a nie nosným prvkom celého príbehu. Mne osobne sa takýto spôsob spracovania jednoducho nepáčil i keď je u mnohých divákov obľúbený. Výnimka potvrdzuje pravidlo. Toto je z reality vypreparová gýčová fikcia. Takže suma sumárum: námet skvelý, jeho pretavenie do príbehu otrasné, ale za tie skutočné tri babizne si to tie tri hviezdičky u mňa predsa len vyslúži. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Americký boj o dobývání vesmíru je poutavé téma a vznikla na něj celá řada méně či více zajímavých filmů. V tomto případě se film nezaměřuje přímo na astronauty, ale na lidi "dole". V tomto případě na trio afroameričanek, které se díky své píli a geniálním mozkům sice dostali k NASA, ale nebojují jen o životy amerických astronautů, ale i s rasismem, který právě v té době jel na plné obrátky. Je vidět, že se film snaží být něčím větším, ale ve výsledku je pouze obyčejným příběhem o neobyčejných a silných žen, který je určen pro televizi než pro velké plátno. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Okey, povedzme si niečo k filmu "Hidden Figures." Celkom očakávané dielko celkom príjemne potešilo a musím povedať, že je super vidieť film, o ktorom môžem povedať, že som sa dozvedel niečo nové. A skutočne musím povedať, že je to super, lebo bez tohto filmu by som o týchto dámach asi nikdy nevedel. A musím povedať, že naše tri protagonistky sú super. Rovnako s nimi aj Kevin Costner, ktorého postavu skutočne obdivujem a dáva tomu tu správnu tvár, ktorú to potrebuje. Film však trošku zlyháva v tom, že je trošku rozbitý. Občas sa film sústredí na osobný život postáv a ich vzťahy s manželmi, priateľmi alebo deťmi a je toho tak málo, že to pôsobí len tak do počtu. Okrem toho ostatní herci sú podľa mňa len okey. Nie sú zlí, ale nič tam podľa mňa nepridávajú. Občas je vo filme dobrá komédia, má dobré srdce a hlavná hrdinka Katherine je sktuočne vynikajúca. Celkovo nemôžem povedať, že ide o vynikajúci film, ale rozhodne ide o film hodný času aj pozornosti. A keď sa sústredí na život v NASA, tak je veľmi dobrý a funguje. Podľa mňa jednoznačne titul, ktorý stojí za to vidieť. Čeknite si ho a spravte svoj vlastný názor. Hodnotenie: B+ ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Melfiho předchozí počin velmi příjemný snímek, přestože obsahuje citlivou tematiku a má i silně působící scény. Režisér umí navodit slušnou oddechovou atmosféru, která i přes dramatičnost působí komediálně a nádherně ji dokreslují tři talentované herecké dámy, které vážně excelují ve svých rolích. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Další doják o utlačování afroameričanů, jen zde je prstem ukazováno na příkoří u černých žen, které svými mozky pomáhají v NASA k prvnímu letu člověka do vesmíru. Je to celkem klišé, místy vtipné, místy smutné, ale ničím nepřekvapující a nijak emočně nenutící se nad tím v dnešní době už víc zamýšlet. Podobně už na mě působí filmy z 2. světové války atd. Pokud je to pojato opravdu výborně a chytí to tzv. za srdce, tak ano...ale takhle? Ničím to neurazí, ničím nepřekvapí. Na nudný večer, celkem slušný film :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • John Glenn (Glen Powell) měl ve skutečnosti 41 let během startu, zatímco Powell, měl během natáčení 27 let. (griph)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama