Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant West (Samuel Jackson) dostal za úkol trénovat v obtížných podmínkách panamského deštného pralesa speciální jednotku o šesti mužích. Čtyři vojáci jsou brutálně zabiti, jeden zraněn a šestý se stává hlavním podezřelým. Jak ke zločinům došlo? A proč? Vyšetřování se ujímá důstojnice(Connie Nielsen) a pomoci jí má bývalý ranger, svérázný Hardy (John Travolta). Dvě verze případu se proplétají se spoustou nevyjasněných okolností. Nic nedává smysl a řešení je stále v nedohlednu... Thriller Zelené peklo vytvořil tandem scénáristy Jamese Vanderbilta a režiséra Johna McTiernana (Smrtonosná past, Aféra Thomase Crowna). Jejich záměrem bylo podnítit zvědavost a dát divákovi až do poslední chvíle příležitost k vlastnímu názoru na rozuzlení. Něco vidíme na plátně a něco se ještě uvnitř filmového příběhu skrývá. Je tu řada otázek bez přímých odpovědí. Přitažlivým prvkem - kromě této hry na pravdu - je i obsazení hlavního představitele, drsného chlápka s nohama na stole. Není to nikdo jiný než hvězdná stálice a král hollywoodských comebacků John Travolta (Generálova dcera, Tenká červená linie). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

castor 

všechny recenze uživatele

Slušně rozehraná partie se přetavila v překombinovanou frašku, která má tu drzost, že promrhala talent tolika hereckých veličin. Ti se snaží, seč mohou (testosteronový John Travolta mi tu vyznívá nejpozitivněji), to samé se dá říci o akčním veteránovi Johnu McTiernanovi, který má řadu scén pevně v rukách, ale to, co si dovolil scénárista (překvapivě se podílel i na Zodiacovi Davida Finchera) je příliš. Těšil jsem se na napínavý snímek, který by mi nabídl hodinku a půl trvající vzrušení, svižný děj bez logických lapsů, řádně vypečeného záporáka.. ale dostal jsem přesný opak!! Levárny tu totiž nedělají jen vojáci.. Přitom by to nemuselo být tak špatné. Někdo si tu v nehostinné panamské džungli totiž vyrovnává účty. Vojenští rangeři jsou vysláni na rutinní bojovku, která se změní v řež, ze které kromě mrtvých vojáků vzejde i jeden nemilovaný, ale granátem dostatečně uvařený seržant West, který svou četu do džungle poslal. Někdo tuhle zapeklitou situaci musí vyřešit, a tak se idealistická lady v podpatcích musí smířit s výpomocí starého vlka Hardyho, který v armádě byl, leccos o ní ví, ale teď spíš čumí na dno sklenky a prohání opačné pohlaví. Každý má svoji pravdu i verzi, a co teď s tím? Rozmoklý thriller krutě doplácí na scénář, který zřejmě vznikl ze zbytků něčeho proklatě zajímavého a vědomě s divákem hraje hodně nepoctivou hru. Úsměvné pointy, vykonstruovanost a neustálé flashbacky drží diváka v napětí, že něco velkého přijde, ale jsou to až závěrečné titulky, které jej vysvobodí z tohohle nedotaženého levého háku.. škoda.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

V Mc Tiernanovej reziserskej filmografii je teda tento film skor za priemer. Zapletka je uz sama osebe obratena dost naruby, prilis casto sa meni na to, aby divak mal vo filme jasno. K tomu este McTiernan odviedol len rutinu na reziserskej stolicke. A z hercov ako Travolta alebo L. Jackson by sa dalo vytrieskat podla mna urcite viac. 51 % ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +napětí, dobrá atmosféra -složitý děj, velká porce nudy/// Už od doby kdy tento film bežel v kině jsem věděl, že jeho děj je velmi zamotaný a zvraty příchází každou chvilku. Dlouhých 5 let jsem se na film připravoval abych byl schopen film rozlousknout hned napoprvé. Jenže je to prd platný. Jediný efekt je ten, že z filmu nejsem zklamaný, protože jsem něco podobného čekal a byl na to připraven. Ale i přesto jsem si tím vším musel projít stejně jako nezasvědcený divák a ač jsem se snažil jak chtěl, prvních 80 minut jsem nevěděl která bije. Na konci jsem to už pochopil, ale proč mi tvůrci zabránili užít si i prvních 80 minut, to jsem nepochopil./// Celkem 47%/// ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S prihliadnutím na to, že ako sponzor, by som po prepadáku s Renom nedal McTiernanovi ani halier a ako divák som mu už tiež moc neveril, ma toto celkom príjemne potešilo. Travolta si síce trošku trúfol, no zobral to vážne a celkom sa mu to podarilo, na rozdiel od Samuela a spol., ktorí to skôr odflákali. Scenár je dosť zaujímavý, síce menej napínavý a myslím, že by pomohla menšia prekombinovanosť, lebo párkrát som si musel film pretočiť a pár sekúnd, aby som to pochopil. Ale inak fajn. Trošku nechápem tie spodné hodnotenia. 70%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Výcvikový tábor americké armády. Skupina rangerů vyjede na noční výcvik do džungle, ale vrátí se jen dva členové - všichni ostatní včetně neoblíbeného velitele Westa (Samuel L. Jacksona) jsou mrtví. Vyšetřovatel DEA Hardy (John Travolta) je přizván k výslechu zbývajících dvou členů, a pokusí se zjistit co se vlastně onu noc stalo. Výkony John Travolty jsou jako houpačka. Jednou skvělý, jednou velice slabý. Basic patří k těm lepším jeho filmům, i ostatní podávají docela dobré výkony (Samuel L Jackson, Giovanni Ribsi, atd). Celý snímek mi trošku (docela dost) připomínal starší Odvahu pod palbou, kde vyšetřovatel také zpětně rozplétal osudy jedné jednotky. Oproti výše zmiňovanému filmu je zde potřeba dávat větší pozor na to kdo je kdo, jinak se začnou jednotlivé postavy plést... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Návrat akčního machra

Návrat akčního machra

27.05.2007

Kdysi byl považován za jednoho z nejlepších akčních režisérů. Filmy jako Predátor či Smrtonosná past ho vynesly do pozice žánrové špičky. Pak přišly propadáky jako Vikingové, Rollerball a Zelené… (více)

McTiernan uvízl ve Smrtonosné pasti

McTiernan uvízl ve Smrtonosné pasti

18.09.2006

To, že se chystá čtvrté pokračování této populární akční série, ví asi každý. Bohužel, v tomto případě ani zdaleka nejde o záminku na bujaré oslavy, ale právě naopak film s podtitulem připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama