Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proslulý archeolog Robert Burns (STEVEN SEAGAL) najde ve starověkých ruinách východní Číny vzácné artefakty. Měly by být zrestaurovány, ale čínská mafie Tong má vlastní plány. Burns zjistí, že mafie využívá cenné památky jako schránky k pašování drog do zámoří. Od té chvíle si nemůže být jistý životem. Je falešně obviněn ze smrti svého asistenta a uvězněn. Po propuštění je zapojen do vládního plánu na likvidaci mafie a stává se návnadou v nastražené pasti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Je to ubohý, ale pořád lepší než jeho jiný filmy, kde nejsou vidět souboje v detailech, zde to má pořád ještě aspoň trošku úroveň, hlavně nejlepší scéna-bitka v baru. Proto za tři, je tam v soubojích i něco vidět :-) Jinak to v rámci kinematografie samozřejmě nestojí za rozebírání, jeden z tuctu akčních filmů Seagala, který nepřinese nic jiného a nového než kdykoliv jindy, Seagal je prostě jedna a ta samá postava ve všech svých filmech. Prakticky ničím jiným, než dobře natočenými souboji, už Seagalovy filmy nemůžou nalákat a bohužel je to s jeho novými filmy horší a horší. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Na začátku krvavá a nesmyslná vybíječka, pak zbytečné představování hlavních darebáku, pak boj a nic, boj a nic, nic, nic, nic a boj. A trapný konec trapného a ubohého filmu. Dialogy typu: "Je ti něco?" a Seagal odpoví: "Jdu na záchod" jsou typické, často nemají s dějem vůbec nic společného, děj je zmatečný, scény do sebe vůbec nezapadají, filmařsky je to céčkový film jako vyšitý (možná i hůř) a za jednu hvězdičku stojí pouze to, že Seagal ukazuje alespoň občas ve špatně sestříhaném a špatně nasnímaném i narežírovaném záběru trochu svého bojového umění a na rozdíl od svého předešlého filmu nefilmu Cizinec je těch akčních scén celkem dost. Nelogičnost typu "na pohřbu čínské dívky se pozůstalí modlí křesťanský Otče náš" hrají tomuto trapasu prim. Vezmu-li si poslední tři Seagalovi filmy (Cizinec, Na pokraji smrti, Zabiják), musím smutně konstatovat, že nejlepší bylo na Pokraji smrti - a to mluví samo za sebe. ()

Reklama

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době jsem se kouknul na nějakýho toho novějšího Seagala a opravdu jsem nestačil zírat. Zápletka je něco šílenýho, režisér je asi nějakej nevlastní Bollův brácha (jestli natočí Uwe něco se Seagalem, tak to teprve uvidíme to pravý dno) a choreografie akčních scén je kapitola sama pro sebe. Seagal někam přijde, naběhne na něj nějakej číňan, Seagal do něj strčí a chlápek odlítne na druhou stranu místnosti a už se nezvedne. To je tak většinou všechno,protože Seagal se kvůli pupku už ani neotočí a ten kabát taky dělá svý. Prostě hroznej shit, i když místy docela zábavnej. ()

Pajčus 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude trapný film, ale že bude točený téměř bez scénáře, to mě poněkud překvapilo. Umělecká kamera a novodobé trikové záběry (kamera sledující vystřelenou kulku) mě sice potěšily, ale do filmu mi jaksi nepasovaly. Celý film je tak nějak poslepovaný z puzzle kostiček, které k sobě nepasují. To se týká jak vizuální hodnoty, tak příběhu. Objemné tělo Stevena Seagala maskováno různými podivnými obleky a zřejmě snížená schopnost pohybu nutila filmaře, aby byly při bojových scénách vidět pouze detaily jeho těla. Většinou to byly zrychlené záběry na ruce, což byla opravdu nuda. Ze začátku to vypadalo zajímavě, ale čím byl film dál ve svém průběhu, ztrácel dech. Nepočítám příběh, jeho hodnota byla nulová, mám na mysli spíš kameru a efekty. Dávám jednu hvězdičku za to, že jsem to dokoukal. :) ()

Pořez odpad!

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty doby, kdy byly filmy se Segalem zárukou alespoň trochu zajímavé podívané a lákadlem k návštěvě kurzů bojových umění (především aikida)... Tak zoufalou slátaninu jsem již dlouho neviděl, skoro bych to přirovnal k "akčnímu Kameňáku": Kouknem, co letí, pak to slepíme dohromady a on se vždycky někdo chytne. Já přímo naletěl... Do mysli se mi začíná vkrádat památná věta: "Je třeba zabít Segala..." ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Sofii v Bulharsku. (rafix)

Reklama

Reklama