Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proslulý archeolog Robert Burns (STEVEN SEAGAL) najde ve starověkých ruinách východní Číny vzácné artefakty. Měly by být zrestaurovány, ale čínská mafie Tong má vlastní plány. Burns zjistí, že mafie využívá cenné památky jako schránky k pašování drog do zámoří. Od té chvíle si nemůže být jistý životem. Je falešně obviněn ze smrti svého asistenta a uvězněn. Po propuštění je zapojen do vládního plánu na likvidaci mafie a stává se návnadou v nastražené pasti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

chaometic 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejlepších Segalovek. Originální scénář. Věta na každém zabitém gangsterovi, která vede až za tím největším šéfem. Kdyby tenhle film byl v kinech a hrál by tam třeba někdo populární, film by slavil velký úspěch. "Říká se, že když zabiješ jednoho, naženeš strach 100 dalším, ale já jich musím zabít 100, abych nahnal strach jednomu." Já na to můžu koukat pořád. Má formu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spojení Seagal - archeolog zní podivně a já osobně si ho v této souvislosti dokážu představit jen jako tu kouli, co se valí na Indyho v úvodu Dobyvatelů ztracené archy, ale pozor! Samozřejmě jsou to jen mimikry a on je ve skutečnosti pomstychtivý, nelítostný zabiják, co se rozhodl poslat Čínu v žebříčku nejlidnatějších zemí světa o pár míst níž. Samotný film je jeden velký omyl, který nejspíš začal tím, že hlavnímu představiteli zavolal jeho agent s nabídkou role, v které bude potírat triády a jelikož Steven rozuměl "pojídat rolády", na nabídku bezděčně kývnul.. A víte co? Já v tomto vánočním čase stolů prohýbajících se pod tíhou cukroví a uzenin nacházím pro kondici "univerzitního profesora archeologie z Yale" pochopení a dávám mu dvě betlémské hvězdy - snad si za ně zaplatí čistírnu pro svůj obnošený kožený kabát.. ()

Reklama

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Do nebe volající slátanina, která je plná směšných dialogů a těžko uvěřitelných akčních scén. Podle mě byly nejtrapnější ty rádoby drsný proslovy u stolu. Chvílemi jsem se nubránil smíchu. Létající holič mě fakt pobavil. Nejhorší na tom je, že kdybych Stevena někdy potkal, tak bych si s ním rád pokecal, je to docela sympaťák. Bohužel jeho filmová tvorba stojí za starou belu. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Na Seagala pouze podprůměrný film, přesto v rámci žánru ještě celkem slušné. Lepší než Cizinec a Černý úsvit. Příběh je sice obyčejný, ale díky velkému množství akce plyne rychle. Je tady několik bitek ve stylu hongkongských filmů, dále nechybí ani aikido techniky. Střílení také najdeme, takže to není tak strašné. Objektivně tak 45% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Na začátku krvavá a nesmyslná vybíječka, pak zbytečné představování hlavních darebáku, pak boj a nic, boj a nic, nic, nic, nic a boj. A trapný konec trapného a ubohého filmu. Dialogy typu: "Je ti něco?" a Seagal odpoví: "Jdu na záchod" jsou typické, často nemají s dějem vůbec nic společného, děj je zmatečný, scény do sebe vůbec nezapadají, filmařsky je to céčkový film jako vyšitý (možná i hůř) a za jednu hvězdičku stojí pouze to, že Seagal ukazuje alespoň občas ve špatně sestříhaném a špatně nasnímaném i narežírovaném záběru trochu svého bojového umění a na rozdíl od svého předešlého filmu nefilmu Cizinec je těch akčních scén celkem dost. Nelogičnost typu "na pohřbu čínské dívky se pozůstalí modlí křesťanský Otče náš" hrají tomuto trapasu prim. Vezmu-li si poslední tři Seagalovi filmy (Cizinec, Na pokraji smrti, Zabiják), musím smutně konstatovat, že nejlepší bylo na Pokraji smrti - a to mluví samo za sebe. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Sofii v Bulharsku. (rafix)

Reklama

Reklama