Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

matrosh 

všechny recenze uživatele

Bruckheimerovi realita nikdy moc nešla a na tomto filmu je to hodně poznat. Strašně se tu pere snaha zobrazit realitu s efektivností záběru, který všechno naopak zjednodušuje a idealizuje, takže výsledek je podobný jako u nebezpečných myšlenek. Ale mám rád filmy z irského prostředí a vědel jsem že Bruckheimer není Greengrass, takže výsledek je tak na 70%. Je asi paradoxem, že zde hodnotím producenta místo režiséra, ale někdy mám dojem, že jediný kdo si do toho nenechal kecat byl Ridley Scott (Black Hawk Down). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film je takový slzopudič. Snaží se dojímat svou mlancholií a líbivou hudbou s irskými motivy. Na to, že to točil tak špatný režisér jakým Schumacher bezesporu je, je film téměř povedený. Je to film lehce nadprůměrný a průměr je laťka, kterou patlal a nikdy originální plagiátor Schumacher málokdy dokáže překonat. Jeho vrcholem jsou Hráči se smrtí, od té doby se již většinou brodí hluboko ve stoce podprůměru. Samozřejmě největším triumfem filmu je skvěle hrající Cate Blanchett, která z role vyždímala maximum. Ale ani to nestačilo, aby se z filmu stal dobrý film. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Filmy s podobným námetom a navyše ak sú podľa skutočnosti potrebujú presne to, čo tento má. Kvalitného scenáristu, ktorý dané udalosti pekne sformuje a režiséra, ktorý vie silné filmy točiť. Tu však oba aspekty však zlyhávajú niekde na pol ceste, pretože šlapajú len na polovičné obrátky. To isté platí pre ten všade napchatý írsky hudobný motív. Spočiatku efektný, neskôr vyšiel nazmar. Ideálnou záplatou na to všetko je Cate Blanchett a udalosti, ktoré vo svojej roli predstavila svetu. Záver ma ale nechal chladným. A bol aj zbytočne rozvlečený. 60%. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tento žánr nebývá moc divácky atraktivní, zejména pro nápadnou podobnost snímků z novinářského prostředí, natočených podle skutečnosti. J.Schumacherovi se ovšem podařilo nezvykle sugestivně odvyprávět příběh statečné ženy, která neváhala riskovat svůj život pro desítky či stovky těch zmařených, vinou drogového bosse Gilligana. Na výsledné kvalitě filmu má kromě skvělé C.Blanchettové svůj podíl kamera, která dokáže zdůraznit výjimečnost konání Veroniky - kdykoliv její vůz protíná šedivě znázorněný svět násilí, lhostejnosti, bezmocnosti a strachu, působí jako ohnivě rudý vykřičník naděje. Pak vás film přinutí položit si otázku, zda jsou lidé jako Veronika spíš šílenci než hrdinové. Myslím, že obojí, ale bez jejich odvahy i obětí by zlo a bezpráví v našem světě narůstalo do rozměrů, které bychom už nebyli schopni zvládnout. Krásná irská muzika jen prohloubí dojetí závěrečné scény, která rozhodně není klišé - tak to prostě bylo. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

O Veronice Guerin jsem poprvé četl v knize Vraždy slavných a už tehdy mě její osud hodně zaujal. Filmové podobě v Schumacherově provedení jsem se tak rozhodně nemohl vyhnout. Jelikož její příběh znám, můžu jen pochválit filmaře za naprosto precizní filmové zpodobnění bez minima odlišností (snad jen že skutečná Veronica byla střelena do kolene, ne do stehna). Její příběh je klasický boj proti větrným mlýnům s tragickým koncem, který má ale nakonec smysl. Kdyby byl snímek smyšlený, nebyl by nijak netradiční a určitě bych nehodnotil tak vysoko, ale s tímhle vědomím nemůžu jinak...je to důkaz, že i skutečný život píše často příběhy jak z filmů. Cate Blanchett je vynikající herečka (určitě jedna z nejlepších ze své generace) a tady hraje zase úplně jinou postavu (úžasné na ní je, že nemá žádný vyhraněný typ) a opět to zvládá excelentně, prostě jí to musím věřit. Co se týče mého osobního názoru, je samotná postava Veronicy Guerin problematická. Jako člověk založený hlavně rodinně bylo pro mě její jednání po všech výstrahách strašně nezodpovědné a kruté ke svým blízkým....Člověk, který jde po něčem takovém by prostě neměl mít rodinu, a proto je to s mým obdivem ke skutené Veronice Guerin problematické....Jednoznačně je to ale pozoruhodná postava a myslím si, že kdyby většina hodnotitelů znala její příběh, musela by hodnotit výš. Se současným hodnocením je to jednoznačně jeden z nejpodhodnocenějším snímků, jaké tu jsou.... ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama