Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

maxi6 

všechny recenze uživatele

..............Divoké, kontroverzní, rozdělené krvavé Irsko. Novinářka Veronica v tomto prostředí píše o zdejších praktikách drogových dealerů. Ti ji několikrát varují, aby nešťourala do sršního hnízda, bohužel několik žihadel má své následky.Toto vše nám Schumacher předhodí v prvních minutách filmu. Nevím proč to udělal, zřejmě aby ještě více potvrdil gloriolu na hlavě hlavní představitelky. Vše ostatní pak jaksi ztrácí napětí a gradaci, s vyzrazeným koncem. Naštěstí CB vše jistí svoji přirozenou krásou a hereckým nadáním. Další, co nelze přehlédnout je americký styl scénáře, ve kterém obě dámy nešetří hollywoodskými cukrblíky a závěr filmu alá Steel, je vyloženě na odstřel. Poslední minuty s dlouhými záběry, kde se loučíme se všemi zúčastněnými aktéry, jsou plné patosu a slz, tak to určitě evropský divák asi nikdy nepochopí. Velice by mě zajímal názor na tento film od obyčejného Dubliňana a zda-li byla VG opravdu tak hloupá a naivní holka, jak ji scénáristky vylíčily......asi bychom se moc a moc divili............. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nemůžu se nepřidat k ostatním komentářům.Jakkoliv je příběh Veronicy Guerin poutavý a zajímavý,tvůrci nám jej servírují na fádním a sterilním podnose.Nebýt slzopudného konce nedal by mi příběh irské novinářky prakticky vůbec nic.V součtu je to škoda,určitě se z podobně "silného" (navíc na reálném základě postaveného) příběhu dalo udělat něco víc...60% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nie je to nijak vynimocny film, ide tu o to, ze jedna holka vysetruje nekale praktiky v prostredi Baiile Atha Cliath, po nasom Dublin. V roli tej holky sa objavila slusna Cate Blanchett /Lord of the Rings 1 -3/, este som si vsimol Ciaran Hindsa drsny serial Rim/ a este som videl aj Farrella. Ak jestvuje nieco ako one-man show, tak toto bola one-woman show, fakt Blanchett bola perfektmna. Skoda len, ze sama nemala sancu utiahnut film, rezisersky sa Schumacher nijako nepredviedol, bola to len reziserska rutina. A chybalo vyraznejsie tempo, od hlavneho pribehu tu bolo dost vela rusivych odbociek. Slusne,a le stale len sivy, sedivy priemer a hlavne obycajny film, nic vynimocne : 67 % ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Nemám zrovna moc v lásce Cate Blanchett a nejen ona, ale celý film na mě působil hrozně nepřesvědčivě. Přesto, že je natočený podle skutečné události. Další irské filmy inspirované skutečnými událostmi jsou nesrovnatelně lepší, viz třeba Michael Collins, Moje levá noha, Ve jménu otce nebo Generál, v němž je shodou okolností hlavním hrdinou Martin Cahill, epizodní postava z filmu Veronica Guerin. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Slušná práce + skvělá Cate + super soundtrack! Škoda jen zploštělého scénáře, který záslužnou práci opravdové Veronicy Guerin ukazuje v nesystematických a zjednodušených odstínech. Když však čtu Civalův sarkastický, až zkažený koment, tak si jen říkám, jestli to má ten kluk v hlavě v pořádku ("...která si sama koleduje o vraždu a nikdo se těm gaunerům ve filmu nemůže divit."). Prober se, vole. 7/10! ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama