Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Recenze (108)

Dokina.cz (Šimon Šafránek)

"Veronica Guerin to je snůška kýče a klišé, zároveň také ale pokus o stvoření mýtu - "Všichni si pamatují den, kdy zemřela Veronica Guerinová". Ne. Nepamatují. Veronica Guerinová nebyla JFK. No jo. Ale hraje jí Cate Blanchett. A hraje fajn. A vypadá skvěle. I když má tepláky, i s tím příšerným…" více

Filmpub.cz (Roman Gazdík)

"Funkční a přímočaře strohý Schumacherův styl je tak zabalen do humanistického poselství o vítězícím dobru, lidském přátelství a poučení se z předchozích chyb. Bruckheimer jednoduše věří v historii: je zde proto, aby nám ukázala, co jsme udělali špatně, a to proto, abychom to příště udělali lépe.…"

Filmweb.cz (Kateřina Grosmanová)

"Veronica Guerin je i přes určitě zjednodušení událostí, které otřásaly v druhé půlce devadesátých let Irskem, a poměrně velké množství nejrůznějších klišé, povedeným snímkem. Joel Schumacher by se i nadále měl držet menších a levnějších filmů, protože ty mu sedí nejlépe." více

Tiscali.cz (Tomáš Seidl)

"Scenáristický a režijní hold titulní postavě (a vlastně všem dalším novinářům, které jejich profese stála život) je pochopitelný, vyznívá však na úkor věrohodnosti příběhu. Kupříkladu nikdy nedostaneme uspokojivou odpověď na otázku, co Veroniku Guerinovou vedlo k tomu, aby svoji milovanou, ačkoli…"

Volny.cz (Hana Biriczová)

"Režisér Joel Schumacher se Veronicu Guerin (Cate Blanchettová) nepochybně snažil ukázat jako hrdinku, což dokazuje i závěr filmu, kdy ji oplaká"Film bude požitkem pro ty, kteří: a) mají rádi Cate Blanchettovou, neboť je jako vždy velmi přesvědčivá, b) se rádi něco dozví o poměrech Irska…"

Reklama

Reklama