Reklama

Reklama

Černá napínavá komedie Alfreda Hitchcocka o tom, co všechno se může stát, když se bohatá žena rozhodne najmout podvodníčka a falešnou spiritualistku, aby našli jejího nezvěstného synovce. Bruce Dern a Barbara Harris se zde představí jako mazaný pár švindlířů snažící se obrat starou lady o pěknou hromádku peněz tím, že najdou jejího ztraceného dědice (William Devane). Mezitím zlodějský klenotník (Devane) a jeho krásná přítelkyně (Karen Black) unesou řeckého rejdařského magnáta kvůli výkupnému. Všichni se tak ocitají v nezastavitelném kolotoči záhad, vražd a chaosu, ve kterém se střídá napětí s báječnou zábavou. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Bruce Dern hrál v Hitchcockově filmu Marnie (1964). Režisér byl s jeho výkonem v malé roli spokojen, tak mu nabídl jednu z hlavních rolí v tomto filmu. (ČSFD)
  • Natáčení muselo být odloženo kvůli Hitchcockovým zdravotním problémům. Před zahájením musel být Hitchcockovi zaveden srdeční stimulátor. Byl také na operaci tlustého střeva a odstranění ledvinového kamene. (ČSFD)
  • Během natáčení svého posledního filmu byl již Alfred Hitchcock poměrně vážně nemocen. Musel proto režírovat ze sedadla speciálně upraveného auta. (ČSFD)
  • Při natáčení filmu si Alfred Hitchcock opět neodpustil jeden ze svých pověstných žertíků, když si vyhrnul košili a vyděsil tak herečku Karen Black svým obrovským, leč podivně hladkým břichem. Neměl totiž pupík, po jedné operaci mu jej sešili. (Tommassi3)
  • Snímek vycházel z románu „The Rainbird Pattern“ Victora Canninga. Hitchcock požádal Anthonyho Shaffera, jestli by mohl napsat scénář, ale Shaffer to odmítl. Ernest Lehman souhlasil, i když navzdory určitým pochybám o příběhu. Místo děje románu bylo pozměněno a prostředí Kalifornie nahradil anglický venkov. [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)
  • Krátce po zahájení natáčení nahradil Roye Thinnese, který byl obsazen do role zlosyna Adamsona, William Devane. Thinnes se nikdy nedozvěděl proč. [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)
  • O roli Julie Rainbird se ucházela Lillian Gish. Úloha však byla přislíbena Cathleen Nesbitt. [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)
  • Ve svém posledním filmu se Hitchcock "ukáže" ve 41.minutě jako silueta za dveřmi kanceláře. (Němi)

Reklama

Reklama