Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr napětí vykresluje v tomto psychologickém thrilleru fascinující portrét psychicky narušené ženy a muže, který se ji snaží zachránit. Marnie (Tippi Hedren), notorická zlodějka a lhářka, pracuje jako sekretářka Marka Rutlanda (Sean Connery) a snaží se ho okrást. Mark impulzivně požádá nemocnou krásku o ruku a snaží se dopátrat příčin její posedlosti. Když se vinnou strašné nehody Marnie dostane až na samý okraj smrti, Mark ji v nevyhnutelném šokujícím závěru donutí postavit se čelem svým démonům i minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Zastavte ty barvy !!" Marnie, je to marný !! Hitch byl zkrátka génius.. Tentokrát prostřednictvím naprosto famózní čisté formy, jak taky jinak, znovu zkoumá motiv osobních traumat, když znovu bezvýhradně variuje své předchozí bijáky i svá oblíbená témata.. Marnie aneb když je frigidita jen špičkou ledovce.. Skvostný snímek, skvostné drama, na jehož pozadí se však odehrává drama jiné, skutečné.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ má niekto zafixovaného Hitcha iba ako dokonalého trilerového majstra, tak mu doporučujem Marnie ako dôkaz, že bol aj dokonalým psychológom. Spolu s hlavnou Conneryho postavou sa tu púšťa do lúštenia tajov ženskej duše, čo sťažuje ešte fakt, že táto nie je tak úplne normálna. Ako vydanie sa do labyrintu so slepými uličkami, ale s červeným stredom. Niečo spoločné s tým bude mať sexualita, vzťah matky a dcéry, dávne zabudnuté tajomstvo, potlačované túžby a absencia lásky. Nič podobné v reáli na žene neskúšajte, Mark je filmová postava a môže sa spolahnúť na istoty filmového scenára. Nakoniec zistí, že to s Marnie nebolo márne. Vy sa v skutočnosti podobným ženám vyhnite a keď chcete vedieť niečo o ich psychológii, prečítajte si Freuda. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Můj zatím nejdelší Hitchcock. Je to dost zajímavě psychologicky natočené. Chvíli trvá, než si na to člověk zvykne. Obsazení se Seanem Connery a Tippi Hedren je taky super. Film nám ukazuje narušenou ženu, o které nevíme vše a snažíme se jí pochopit. Taky tu jde znázorněno, co všechno je muž ochotný udělat pro ženu, kterou miluje, navzdory všem okolnostem. Nakonec se vše vyřeší. Některé věci mě dost překvapily. Opět tu je zajímavá hra s kamerou. "Dejte mi pušku!" ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na mňa príliš zdĺhavé, neustále zbytočne pripomínajúce postihnutie mladej ženy. Také dve tri scény úplne zbytočné, pričom byť to o 30 minút kratšie, rozhodne by to malo lepší spád, a človek by neprepadal nude. Zlý film to nie je, téma je ako vždy Hitchcock-ovsky zaujímavá a pútavá, len som to zrejme Ja, čo sa nie vždy dokáže vcítiť do samotného príbehu. Každopádne, aspoň to vysvetlenie v závere stálo zato, a presne zato tá tretia, inak je tento snímok omnoho viac romantickou drámou, než thrillerom. ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Marnie - takový je název filimu a zároveň jméno hlavní hrdinky. K přechodu mezi záběry jsou dosti používané prolínačky. Pohyb kamery není moc velký, avšak také všechny záběry nejsou jenom statické. Velmi důmyslné je zabarvení obrazovky do červené barvy, tu totiž hlavní hrdinka přímo nesnáší. Výkonný hlavních herců v takto laděném psychologickém filmu jsou velmi důležité. Proto vybraní Tippi Hedren a Sean Connery je velmi dobrým krokem k dobrému snímku. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (22)

  • Alfred Hitchcock chtěl, aby v Marnie hrála Grace Kelly, která už filmy po svatbě s monackým knížetem netočila. Kelly souhlasila, ale její manžel byl přinucen monackým lidem, který si nepřál, aby Kelly hrála ve filmu chorobnou zlodějku, jí účast zakázat. Grace následně od plánovaného natáčení ustoupila. (Hwaelos)
  • V jedné ze scén se Mark Rutland (Sean Connery) snaží pochopit osobnost své psychicky narušené ženy Marnie (Tippi Hedren). Za tímto účelem čte knihu, která má v českém překladu docela bizarní název: „Sexuální úchylky zločinců ženského pohlaví“. Kniha se stejným názvem pravděpodobně nikdy nevyšla neboť jí v běžných zdrojích nelze dohledat. (Posheidon)
  • Conneryho honorář činil 400 000 dolarů. (M.B)

Reklama

Reklama