Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alžbětino vládnutí je pod drobnohledem kvůli nutné modernizaci královské jachty. Charles s Dianou si vyrazí na druhé líbánky do Itálie a novináři jsou jim v patách. (Netflix)

Recenze (16)

Skrivan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S pátou sérií se nám opět mění obsazení, a tak se tu seznamujeme se starými postavami v novém kabátě. Naprosto mě uchvátily a okouzlily Imelda a Elizabeth coby Alžběta a Diana. Jejich výkony jsou přesvědčivé a zcela uvěřitelné. Zajímavé v této epizodě byly i dvě dějové linky, které se obě odehrávají na vodě, i když každá v jiném koutu světa. Celkově vzato první epizoda pomalu rozjíždí rodinná i politická témata ohledně královské rodiny a perfektně vzbuzuje očekávání toho, co přijde a jak to zde bude pojato. ()

Anife 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím vypíchnout přednostně tři body. 1) Poprvé sleduji premiéru The Crown od doby, co opravdová Alžběta II. zemřela a je to zvláštně silný pocit. 2) Vím, že to bude dobré, když se hned v první scéně objeví fantastická Claire Foy. 3) Panebože, ta Imelda je naprosto skvělá, já tu Alžbětu v ní úplně vidim!! Jinak nebudu lhát, že mě první díl zas tak moc dějově nebavil, snad bude náplní dalších dílů i něco jiného než bulvár. Na Dominica Westa jako Charlese si pořád nějak nemůžu zvyknout, vůbec mi nesedí. Herec, jenž hraje Majora mě mile překvapil, ten se mi naopak moc zamlouvá. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím s většinou místních komentářů. Nudný start a špatně vybraní herci. Charles mi přijde úplně jinde než jeho brilantní mladší předchůdce. Imelda jako královna je děsná. Není to problém Dolores, jde o to, že mi přijde, jako by se vůbec nechovala jako královna. Hádám, že celou sérii si ukradne Diana, která je skvělá ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová série je tu a… první díl mi moc nesednul. Koruna měla sice vždycky pomalejší tempo, a to se mi taky líbilo - byl čas vykreslit charaktery a všechno bylo doplněný úžasnou hudbou a vypiplaným castingem, ale v tomhle díle se vůbec nic neděje. Ale vůbec nic. Aby se to celý motalo kolem jednoho článku v novinách, kterej ani není podstatnej pro příběh, a nakonec zápletka vyústila v jedno velký nic, to je moc i na mě. Ale možná jsem jenom zahořklej skeptik, co se bojí, že se z pátý sezóny stane telenovela a celou dobu se bude točit jenom kolem zdramatizovanýho vztahu Diany a Charlese. Doufejme, že ne, protože casting je opět skvělej, i když mi bude trvat, než si zvyknu na královnu. Pořád v ní vidím Umbridgovou a toho už se asi nezbavím až do konce. Hodnocení: tahle série buď skončí jako ta nejlepší, nebo ta nejhorší/10 ()

Kubc6a 

všechny recenze uživatele

Imelda mi v tomhle díle nesedla. Sice se snažila jít po vzoru předchozích hereček, ale na královnu mi přišla až příliš živá. Kam se poděl přístup nevměšovat se a neculit? Celkový díl byl zvláštně natočen, protože vůbec nešel po vzoru epizodních zápletek, jako tomu bylo v minulých řadách. Všechno se řešilo najednou v jedné dlouhé scéně, v níž měli všichni potřebu si kolektivně postěžovat. I soundtrack přinášel novotiny, ale možná kvůli těm byl celý díl takto koncipován. Tak schválně, co z toho bude. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama