Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alžbětino vládnutí je pod drobnohledem kvůli nutné modernizaci královské jachty. Charles s Dianou si vyrazí na druhé líbánky do Itálie a novináři jsou jim v patách. (Netflix)

Recenze (16)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pětka opět čelí problému trojky. Tedy výměně herců. Tentokráte mám ovšem pocit, že šok je o něco menší, především co se hlavní herečky týče a přechod z Olivie Colman na Imeldu Staunton nebolí zdaleka tolik, jako když nás opouštěla jedinečná Claire Foy, se vší svojí ženskou křehkostí, silou a elegancí sobě vlastní. Pletky koruny v devadesátkách se dají spíše přirovnat k bulváru, takže pro tvůrci to bude docela výzva. Může to skončit zajímavě, stejně tak i katastrofou, důležité je, jak se některé klíčové styčné body příběhu podaří uchopit. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím s většinou místních komentářů. Nudný start a špatně vybraní herci. Charles mi přijde úplně jinde než jeho brilantní mladší předchůdce. Imelda jako královna je děsná. Není to problém Dolores, jde o to, že mi přijde, jako by se vůbec nechovala jako královna. Hádám, že celou sérii si ukradne Diana, která je skvělá ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová série je tu a… první díl mi moc nesednul. Koruna měla sice vždycky pomalejší tempo, a to se mi taky líbilo - byl čas vykreslit charaktery a všechno bylo doplněný úžasnou hudbou a vypiplaným castingem, ale v tomhle díle se vůbec nic neděje. Ale vůbec nic. Aby se to celý motalo kolem jednoho článku v novinách, kterej ani není podstatnej pro příběh, a nakonec zápletka vyústila v jedno velký nic, to je moc i na mě. Ale možná jsem jenom zahořklej skeptik, co se bojí, že se z pátý sezóny stane telenovela a celou dobu se bude točit jenom kolem zdramatizovanýho vztahu Diany a Charlese. Doufejme, že ne, protože casting je opět skvělej, i když mi bude trvat, než si zvyknu na královnu. Pořád v ní vidím Umbridgovou a toho už se asi nezbavím až do konce. Hodnocení: tahle série buď skončí jako ta nejlepší, nebo ta nejhorší/10 ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Her Majesty, the Queen! Po dvojročnej prestávke sme sa dočkali :-) Nuž, začiatky bývajú všade ťažké a keď sa vymení celý casting, platí to dvojnásobne, divák si musí zvyknúť. Keď začala tretia séria, bola som v šoku, že vtedy 38ročnú kráľovnú hrala Olivia Colman, ktorá vyzerá na 50 a ešte má aj hnedé oči! Pre mňa kráľovná je jednoznačne Claire Foy😉. Imelda Staunton je určite ako aj Olivia Colman výborná herečka, ale nevyzerá tak sviežo a zachovalo mlado ako skutočná Alžbeta! Charles je tu tiež nejaký starý, prepánajána veď to sú ešte len 90-te roky. Diana je až veľmi chudá a vysoká a hlavu drží až veľmi dole a pozerá vkuse do strán, akoby sa Elizabeth Debicki až veľmi sústredila práve na to. Nie je taká pekná ako Emma Corin. Toľko k nedostatkom (teda zatiaľ, postupne si asi zvyknem). A plusy? The Crown je skutočne výnimočný seriál. Najviac oceňujem do detailov premyslenú a bohatú výpravu, kostýmy, vždy nádhernú sprievodnú hudbu, zaujímavú kameru, výstižné a skvelo napísané dialógy a v neposlednom rade excelentné herecké výkony. A pre všetky tieto plusy aj napriek nie úplnej spokojnosti s výberom hercov musím jednoducho udeliť až 4* a verím, že postupne to pôjde vyššie. ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Dominic West sa vôbec nehodí do role princa Charlesa, zatiaľ čo Elizabeth Debicki je ako Diana úplne perfektná. ()

Kubc6a 

všechny recenze uživatele

Imelda mi v tomhle díle nesedla. Sice se snažila jít po vzoru předchozích hereček, ale na královnu mi přišla až příliš živá. Kam se poděl přístup nevměšovat se a neculit? Celkový díl byl zvláštně natočen, protože vůbec nešel po vzoru epizodních zápletek, jako tomu bylo v minulých řadách. Všechno se řešilo najednou v jedné dlouhé scéně, v níž měli všichni potřebu si kolektivně postěžovat. I soundtrack přinášel novotiny, ale možná kvůli těm byl celý díl takto koncipován. Tak schválně, co z toho bude. ()

waeslly 

všechny recenze uživatele

Dolores Umbridge je pryč, teď je to královna. Opravdu jsem čekal, že budu cítit styčné plochy mezi královnou a Dolores a tím bude herecký výkon méně uvěřitelný, musím konstatovat, že vůbec. Překvapuje mě, jak precizní herecké výkony jsou. Přechod z Corin na Debicki je k nerozeznání v grimasách, naklánění hlavy, je to až s chirurgickou přesností. West mi zatím tolik nesedí, ale uvidíme. Jen tak dál. ()

Skrivan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S pátou sérií se nám opět mění obsazení, a tak se tu seznamujeme se starými postavami v novém kabátě. Naprosto mě uchvátily a okouzlily Imelda a Elizabeth coby Alžběta a Diana. Jejich výkony jsou přesvědčivé a zcela uvěřitelné. Zajímavé v této epizodě byly i dvě dějové linky, které se obě odehrávají na vodě, i když každá v jiném koutu světa. Celkově vzato první epizoda pomalu rozjíždí rodinná i politická témata ohledně královské rodiny a perfektně vzbuzuje očekávání toho, co přijde a jak to zde bude pojato. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nový Filip je super, pamätám si ho z filmu dvaja pápeži. Alžbeta bude vždy pripomínať negatívnu postavu z Harryho Pottera. Diana je o čosi horšia a Charles je tiež akýsi iný, pripomína mi skôr herca John Cena. Neviem kto je nová Anna a kto Margaret. Za mňa bol najlepší princ William a jeho vnímavosť a spätosť s matkou Dianou. Jeho scény boli za mňa naj ()

Anife 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím vypíchnout přednostně tři body. 1) Poprvé sleduji premiéru The Crown od doby, co opravdová Alžběta II. zemřela a je to zvláštně silný pocit. 2) Vím, že to bude dobré, když se hned v první scéně objeví fantastická Claire Foy. 3) Panebože, ta Imelda je naprosto skvělá, já tu Alžbětu v ní úplně vidim!! Jinak nebudu lhát, že mě první díl zas tak moc dějově nebavil, snad bude náplní dalších dílů i něco jiného než bulvár. Na Dominica Westa jako Charlese si pořád nějak nemůžu zvyknout, vůbec mi nesedí. Herec, jenž hraje Majora mě mile překvapil, ten se mi naopak moc zamlouvá. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TĚŽKOPÁÁÁDNÝ   rozjezd  .  Staunton     a West   se  na  ty  roli  vůbec  nehodí . Příběh  o  opravě  lodě  či  obrovské  jachty  a  intrika  Charlese  proti  královně .  Tento  díl  jednoznačně  zklamáníííí.  Uvidím  co  bude  dál . ()

Kodousek

všechny recenze uživatele

Jakkoli jsem byla v minulosti přesvědčená, že seriál Koruna není pro mě, postupně jsem mu propadla a stal se mým oblíbeným a s napětím jsem očekávala pátou řadu. Řada se nám otevřela neuvěřitelným tempem a vtáhla diváka rychle zpátky do děje. Herecký čtyřlístek složený z potterovské učitelky s mašlí, vrabčáka z Trůnů, zlaté bohyně z Guardians Od The Galaxy a gaye Jonathana z Pride předvádí neuvěřitelný výkon a emocionální squeeze press. Skvělé. Kdyby bylo 6 hvězd tak je tady sázím. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim dil na rozjezd. Osobne mi chybi vetsi vzhledova kontinuita mezi predchozi radou a timto dilem. Mozna je to jen otazkou zvyku. Ale vazne byla lady Di o hlavu vetsi nez vsichni kolem? Podle googlu mela neco pres metr sedmdesat, coz je prumerna vyska. Trochu to rusi. Z hercu mne prozatim taktez zaujal John Major. Dej dilu byl predem kritizovan jeho skutecnymi aktery za - minimalne - nepresnosti. Toci se kolem jednoho bulvarniho clanku v novinach. Pokud tento clanek odpovida slutecnosti, pak tvurci v ramci jakesi umelecke license, melibpravi zaspekulovat, co za nim vezi. Jinak se dej docela vlekl, jednalo se v podstate jen o nastineni, o cem bude vypravet nova serie . Proto za mne rozjezdových 40 pro. ()

natykarb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý začátek další série! Ačkoliv... stále se nemůžu sžít s Imeldou Staunton aka Dolores Umbridgeovou jako královnou. Na druhou stranu oceňuji opět kvalitně odvedenou práci na kostýmech, které skutečně odpovídají událostem a rovněž zachycení drobných detailů,.. jako fanouška všeho královského mne ony detaily velmi potěšily, stejně tak jako herci, kteří se své hlasy snažili co nejvíce přizpůsobit mluvě, intonaci a frázování osob, které ztvárňují. Jsem zvědavá, jak se to vyvrbí dál. ()

momomoo22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová séria, nové postavy. Imelda super. Debicki výzorovo a hranie fajn, ale strašne ma ruší, že je proste príliš vysoká (190 cm)  a všetkých tam prevyšuj. Kráľ fajn. Nový Charles mi ale nesedí.  Z novou sériou prišiel aj nový duch a neviem či sa mi páči ako predchádzajúcich sériách. ()

Reklama

Reklama