Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (309)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Chris Evansů protentokrát odložil svuj teploušskej kostým se štítem a místo světa raději "zachraňuje" svou neteř. Gifted má jedno velké plus. Snaží se jít cestou bez trapného patosu, moralizujících keců a citového vydírání, což je obdivuhodné, vzhledem k tomu, že se jedná o film o malé, geniální a samozřejmě roztomilé holčičce. Emoce jsou na správných místech a zcela opodstatněné. Neotřelá dějová náplň s několika vtipnými momenty. Ačkoliv nevyhledávám tenhle druh rodinných filmů, nutno dodat, že Marc Webb se za tento počin určitě stydět nemusí. 75%. . Jenny Slate je luxusní micinda!!! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem se nechal frajerkou překecat ke zhlédnutí rodinného dramatu, ačkoli tento žánr od srdce nenávidím. Když se na této databázi podobný snímek přehoupne přes 80 %, tak to zpravidla bývá zárukou kvality. Velmi mě překvapil herecký výkon Chrisa Evanse, který vyměnil elasťáky ušité z americké vlajky za kostkovanou košili, ve které mu to nejenom seklo, ale dokonce zvládl i kvalitně hrát. Příběh je maximálně šablonovitá záležitost snažící se ždímat z diváků emoce. Nutno říct, že úspěšně. Pochvalu si jistě zaslouží i mladá slečna v dětské roli. Celý příběh se točí kolem dilematu, zda je lepší geniální dítě začlenit do normální společnosti, nebo u něj raději rozvíjet schopnosti za cenu "normálnosti". Film má správné tempo, dostatečně zajímavý vývoj, dialogy se dají nečekaně dobře poslouchat a rozhodně potěší i jemný humor, který zkrátka funguje. Tyhle faktory činí Gifted v rámci žánru o jednu úroveň lepší než obdobné snímky. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mckenna Grace byla skvěle vybrána a jí věříte, že je to geniální holka. Ale možná ještě větším překvapením je Chris Evans, který není jen svalnatý hezoun, ale dá i komplikovanější roli. A je, je to dojemné, ale takovým způsobem, že mě film bavil, chtěl jsem vědět, jak to dopadne, a nemohl jsem se od něj odtrhnout. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silne dramatická dráma s pre mňa nepochopiteľným právnym obsahom. Súdi sa syn s matkou a po procese si v pohode vyjdu na prechádzku a pokecajú si ako rodinka. To som nepobral. Inak veľká úcta ku géniom a myšlienke, že tí v detskej koži to majú mimoriadne ťažké zaradiť sa. A niektorí dospelí si z nich robia pokusné králiky. Pekne je ale zobrazený citový vzťah strýka s neterou. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Krasny film. Ten pribeh je na prvy pohlad jednoduchy, ale ked sa do neho ponorite, zistit, ze je vsetko, ale jednoduchy nie. Je o rodicoch a detoch. O ambiciach. O strachu. O rozhodnutiach. Ale hlavne bol o laske. Bol citlivo napisany, ale hlavne bol uzasne zahrany. Octavia Spencer si ukradla kazdu scenu pre seba. Chris Evans mi zlomil srdce v snad kazdej druhej scene. No a Mckenna Grace ... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Na natáčení měli herci a štáb sklenici za nadávky. Do sklenice přibylo 5 amerických dolarů za sprosté slovo a 10 amerických dolarů za slovo na F. Přispěla dokonce i malá Mckenna a Chris doteď nějaké peníze dluží. (Azuko)
  • Režisér Webb kontaktoval matematikáře Jordana Ellenberga po přečtení jeho článku v The Wall Street Journal a požádal ho o sdílení svých zážitků. Ellenberg si ve filmu zahrál postavu profesora. (griph)
  • Když Mary (Mckenna Grace) čeká u doktorky, tak se mění počet kostek na stole před ní. (Duoscop)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama