Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (309)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Další pěknej, emocionálně vystavěnej příběh. Drama o zázračným dítěti, ze kterýho chtěj všichni dostat maximum ve svůj prospěch. Nebylo by to asi nic tak skvělýho, nebýt hlavních dvou hrdinů. Chris Evans v trochu odlišnější poloze než jak ho známe z Kapitána. A talentovaná dětská herečka, který uvěříte úplně všechno . ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $24,768,464Tržby Celosvetovo $36,424,447Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Civilnejšia dráma, ktorej chýba silnejší vnútorný element, ktorý by skutočne dostal do kolien, otriasol príbehom v plnom rozsahu. Rozohrané to je dobre, aj keď v dosť pomalom tempe, má to dobré úseky, aj súdny proces nie je zlý, herci fajn, až na toho strašiaka v podobe babičky tej malej talentovanej dievky. /60%/ ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Gifted mi svojí linií příběhu připomínal What Maisie Knew. A zanechal ve mně vlastně i podobné pocity. Špatný film to není, Chris Evans se pro tyhle role skvěle hodí a nějakou tu emoci to ve vás taky vzbudí. Jenže i přesto jde děj i celé zpracování tou nejočekávanější cestou a vy tak prožíváte něco, co jste viděli už tisíckrát předtím. Film, který neurazí, ale který si dokážete v hlavě přehrát ještě předtím, než si ho opravdu pustíte. 6/10 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Univerzálne prístupná pecka pre každého človeka (snobov tam samozrejme nerátam). 500 dní so Summer to síce nie je ale aj tak veľká škoda, že si Webb Spidermanom tak pošramotil povesť. Najlepšia klišovitá žmýkačka sĺz za veeeeeľmi dlhú dobu. A nepotrebuje k tomu vozíčkarov, gayov, mŕtve zvieratá alebo francúzštinu (prípadne iné barličky). Stačí dobrý príbeh, sympatické postavy a profesionálne uchopenie. 9/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Gifted" je ďalším príjemným filmom tohto roku. Je vždy super vidieť film takéhoto typu, lebo v človeku trošku otvorí iné obzory a ukáže, že svet vie byť aj pekné miesto. Teda... pokiaľ sa ľudia nevláčia po súdoch kvôli tomu, kto sa bude starať o dieťa. Áno. To je asi najväčším problémom tohto filmu, že tu máme opäť aj scénky, ktoré by som radšej nevidel, no čo už narobíme? Ale na druhú stranu tu máme vynikajúce postavy podané skvelými a talentovanými hercami. Chris Evans, Octavia Spencer ale aj Jenny Slate a Mckenna Grace. Všetci sú skvelí. Film je milý, na správnych miestach správne vtipný a veľmi dobre ukazuje vzťah medzi strýkom a jeho neterou. Plus aj to, že nemáme občas hovoriť veci, ktoré možno nemôžeme splniť, lebo môžu ľudí okolo nás zraniť oveľa viac, než by sme si mysleli, že to môže spraviť. Ale Amerika je často o takýchto rozhodnutiach, ktoré vedia veľa vecí zmeniť. Pre mňa je to vynikajúci film. Odporúčam vidieť. Hodnotenie: A- ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Webb kontaktoval matematikáře Jordana Ellenberga po přečtení jeho článku v The Wall Street Journal a požádal ho o sdílení svých zážitků. Ellenberg si ve filmu zahrál postavu profesora. (griph)
  • Chris Evans (Frank Adler) a Jenny Slate (Bonnie Stevenson) spolu po natáčaní aj v skutočnosti začali chodiť, no do roka už boli rozídení. V novembri 2017 však verejne oznámili, že sa k sebe vracajú. (Astonko)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama