Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (311)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opět jsem naletěl na zdejší vysoké hodnocení. Tentokráte u mě vůbec příběh nezafungoval a ani herecké výkony, rejžovy dovednosti nebo práce kamery či snad hudba mě nikterak nepřesvědčily. Nevěřícně jsem kroutil hlavou nad tím jak je možné si takhle zázračné dítě a vůbec dítě přehazovat jako horký brambor. 80% značí hodně povedený kousek. Tohle diváci zbytečně nadhodnocují a výsledné hodnocení by mělo tedy časem snad spadnout. 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přetahovaná o dítě v různých obměnách už tu byla mnohokrát, ale Gifted je přeci jenom specifický. Nejde jen o to, že se tu střetávají matka a syn či že jde o geniální dítě, ale i o fakt, že ani jeden z postojů soupeřících stran není úplně správný, ačkoliv je fakt, že kdo má srdce, musí fandit strýci. Nicméně ta neochota vyjít vstříct je jedním z pilířů filmu. Tím dalším je celkem brutální hra na emoce, která ale funguje takřka dokonale. Těch vyhrocených okamžiků je tu celá řada ať už se jedná o soud nebo o plnění jeho verdiktu. Svůj podíl na tom má i sugestivní projev Mckenny Grace, která má supertalent a přehrává všechny své zkušenější kolegy o parník a to Evans s Lindsay Duncan podávají výborné výkony. Od Webba jsem něco podobného nečekal, ale o to víc mě dostal. 95% ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na nějaké náboženské téma, viděla jsem už spoustu filmů na podobný způsob, kde se věnovali Bohu, jelikož šlo o velký zázrak. Tohle je film o talentu na matematiku. Na film se hezky dívalo, příjemná atmosféra, skvělé herecké výkony. Vztah mezi Mckennou a Chrisem se zdál opravdový, za což dávám palec nahoru. Příběh se mi zdál ale trochu slabší, až moc se to táhlo soudními procesy, které za mě byly dost zbytečné. Hodnotím jako průměrný snímek, který mě při jedné scéně dokázal rozplakat, ale jinak je to takové jednodušší. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa mi film páčil, pretože vypadal ako jeden z tých nízkorozpočtových nezávisákov nabitých hláškami, avšak postupne sa prevalil do takej akoby rodinnej, pritrúblej drámy, kde som si najprv všimol, že vidlácky red neck soundtrack je úplne nahovno a odveci, rovnako, ako i strýko malej Mary, Chris Evans, ktorý nemal úplne jasno v hlave, čo chce. P.S. Diana ani vo filme nehrala, ale pila krv aj tak! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Menší drama kde se kapitán Amerika stará o geniální malou holčičku. Tahanice u soudu drží pohromadě milé příhody z venkovského života a řešení nejsložitějších matematických rovnic. McKenna Grace hraje bezvadně a Evans ukazuje, že neumí jen házet štítem, ale zvládne i náročnější kousky. V závěru zamáčknete slzu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Webb kontaktoval matematikáře Jordana Ellenberga po přečtení jeho článku v The Wall Street Journal a požádal ho o sdílení svých zážitků. Ellenberg si ve filmu zahrál postavu profesora. (griph)
  • Chris Evans (Frank Adler) a Jenny Slate (Bonnie Stevenson) spolu po natáčaní aj v skutočnosti začali chodiť, no do roka už boli rozídení. V novembri 2017 však verejne oznámili, že sa k sebe vracajú. (Astonko)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama