Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (309)

leila22 

všechny recenze uživatele

Opäť ďalší americký, na city brnkajúci snímok, no tentokrát aspoň v roztomilom detskom balení v podobe Mckenny Grace. Tento blonďavý anjelik je vtipný, úžasne hrá a tie oči...takým sa odpúšťa všetko. Pri filme som si niekoľkokrát spomenula na štýlovo podobný Ja som Sam, v ktorom hlavnú dvojicu hral Sean Penn a rovnako roztomilá a blonďavá Dakota Fanning. Škoda, že Američania vždy tak tlačia na pílu, pretože si tým len škodia. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době skvělé civilní drama soustředěné jen a jen na herecké výkony. Nesmírně mě překvapilo, že Chris Evans dokáže podat tak bravurní výkon a nemusí se při tom ohánět svým štítem z vibrania. Zde dokázal naplno zužitkovat svůj potenciál a filmu tak ohromně pomohl. I malá holčička McKenna Grace svým bezchybným ztvárněním bezesporu těžké role ukázala své možnosti v plné palbě, podle mě má zářnou budoucnost (trochu mi připomněla Dakotu Fanning z Muže v ohni). Scénář nabídne vytříbené dialogy, jež mají i hlubší smysl a nosnou myšlenku, a hlavně sem tam se vytasí s fungujícím vtipem. Příběh se může napoprvé zdát dost triviální, ale chce se mi skoro říct, že o to tady jde. Řeší se zde problémy normálních lidí, kdo má vychovávat dceru, tedy samozřejmě se film vymyká tou genialitou malé holčičky, ale i tak poklidný film se vším všudy. Ještě bych málem pozapomněl na postavu matky, jež svými rejpavými poznámkami taktéž filmu prospěla a dala mu zase o trochu jiný nádech. Pár scén velmi emočních, najdou se zde i ponaučení a konec asi nejlepší variantou samotných možných zakončení. Nemám výtky, Marc Webb a spol. mě dostali každým aspektem. Za mě dávám 89 % ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek o mimořádném nadání malé dívky a o boji mezi dvěma stranami, z nichž každá chce pro ni něco jiného. Chris Evans coby strejda jí chce dopřát normální život v běžné škole s ostatními dětmi. Jeho matka však bojuje o to, aby jí bylo dopřáno patřičného vzdělání a aby mohla naplno rozvinout a využít svůj talent. Soudní tahanice o malou dívku mají přinést řešení. Zajímá se však někdo o to, co chce ona? A může vůbec vlastně vědět, jak se svým darem správně naložit? Úžasné herecké duo Chrise Evanse a Mckenny Grace doplňuje sympaticky nehollywoodská Jenny Slate. Chris mě již v každém filmu přesvědčil, že nepotřebuje štít, aby dokázal, že je výborný herec a Mckenna to na nás zase dokáže koulet jen svýma velkýma, modrýma očima:) Skvělý scénář a příjemná hudba. Myslím, že malá Mary by si výborně rozuměla s Willem Huntingem:) ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Obsazení je vskutku výborný a nemůžu se zbavit dojmu, že Chris Evans je nejvíc sexy chlap na světě a pravděpodobně z Marveláckýho ansámblu i ten nejlepší herec. Děcko roztomilý, ale hlavně překvapivě herecky silný a s perfektní chemií mezí ním a Evansem (což je samozřejmě způsobeno tím, že Evanse má každej rád, viz rozhovory třeba s herci z MCU). Marc Webb je přirozeně civilní, scénář samozřejmě ždímá z diváka emoce a všechno to předvídatelně skončí, přesto film tak nějak zahřeje na duši a i když je v druhé polovině tempo příliš utahané, nakonec ta stopáž je asi přeci jen tak akorát. Stojí za zhlédnutí, ne že ne. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Filmů na podobné téma bylo natočeno spousty, ale tento se umí tak nějak dostat pod kůži. Vtip, dramatické chvilky, všechno působí, jak má. Navíc Mckenna je neskutečná. Člověk si tuhletu malou ďáblici musí zamilovat hned od první chvíle. Pozadu ovšem nezůstává ani Chris Evans v roli jejího otce (pro mě veliké překvapení). Chemie mezi nimi funguje na jedničku. A nakonec, kde máte jednookou kočku jako milovaného mazlíčka. Palec nahoru. 84% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Chris Evans (Frank Adler) a Jenny Slate (Bonnie Stevenson) spolu po natáčaní aj v skutočnosti začali chodiť, no do roka už boli rozídení. V novembri 2017 však verejne oznámili, že sa k sebe vracajú. (Astonko)
  • Při jízdě v lodi hraje „The Wind“ od Cata Stevense a u náhradní rodiny hraje „Pretty Bird“ od Crooked Still. (Duoscop)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama