Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vzpomínková záležitost. Upírský film, na kterém mírně zahlodal zub času, především na rozvleklejší první polovině. Co potěší? Dům jako vystřižený z ponurých gotických horrorů - topící se v šeru a závojích mlhy. Skvělé masky a speciální efekty - například likvidace upíra-vlka je stále působivá ( po letech jsem s hrůzou zjistil, jak tehdejší německá cenzura film zmrzačila - a to jsem si ho užíval...). Soft erotika jen jiskří, řada záběrů připomíná videoklipy 80.let. Vůbec celá vizuální stránka je velmi příjemná. Humoru je tak akorát, aby se film nepřeklopil v řachtavou taškařici ( chvílemi si jeden vzpomene na Polanského úžasný Ples upírů). Jen hudba trochu zklamala - v polovině 80.let se už pěkně rozjela gothická scéna - Siouxsie, Bauhaus, Cure, Christian Death, Clan Of Xymox a řada dalších - , která by filmu velmi dobře sedla, o klubové diskotéce nemluvě. Na druhou stranu je pochopitelné užití tehdejší středoproudé hudby vzhledem k očekávanému publiku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V roce 2015 slabota. Je s podivem jak Holland natahuje takhle prostý příběh seč mu síly stačí. Výsledek ovšem není nic moc. Dokonce i remake s Farrellem považuji za lepší, hbitější a dějově bohatší. Herecky ani nemluvě. Noc hrůzy prostě nepotřebujeme, protože máme Drákulu, který dává Jerrymu hodně na prdel. 45% ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Blbý námět, hloupí herci, nerálný příběh. Byl to perfektní film. Mělo to neskutečné kouzlo a to naivní podnebí udržovalo v chodu celý film. Přitom dosti brutální detaily v zabíjení a kvalitní triky. Chtěl bych být upír v 80tých letech a mít takové fludium jako hlavní záporák. Základní instinkt může jen tiše závidět dvěma svůdným erotickým scénám s Amandou Bearse ( diskotéka + svedení upírem ). Kvalitní hororové béčko ! ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jedine co mozem vytknut, je uvod, ktory sa hra na nejaku rodinnu komediu - je naozaj slaby a vobec nekoresponduje s celkovou atmosferov filmu. To je vsak len uvodnych 10-15 minut a potom to uz je stylova jazda s prijemne nadnesenou, avsak miestami skutocne mrazivou atmosferou. FIlm taha hlavne velmi charizmaticka postava upira a trochu cudny zabijac upirov Peter Vincent. Je jasne, ze film je poctou hororovym klasikam, no skvele je to, ze film v sebe nema ten pocit, ze one filmy len vykrada, ci kopiruje, ale mal som pocit, ze sa na taku klasiku naozaj pozeram. To bolo strasne fajn. A uplne najviac si film vychutnate, ak mate radi pracu trikarov vo filmoch ako Evil dead, ci Braindead. Ak ste pozitivny, budete sa bavit urcite minimalne tak skvelo, ako ja. (8.9/10) ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Charlie je správný teenager a jako takový má obyčejné pubertální problémy: 1) Jeho holka mu nechce dát 2) Ve škole mu to zrovna nejde 3) A jen tak mimochodem se ho snaží zabít jeho šarmantní soused-upír (Což bych klidně za jeho oprýskaný Ford Mustang taky udělal). Fright Night je velice příjemný horor s komediálními prvky, u kterého jsem si do půlky filmu nebyl jistý, po které části publika vlastně pomrkává. První polovina se nesla v rámci rodinného hororu, ale pak logicky :-) přišla druhá část filmu, která je plná slušných gore efektů. Fright Night stojí na sympaticky napsaných a zahraných postavách v čele s televizní hororovou hvězdou Peterem Vincentem (Pricem ehm). Za pochvalu ještě rozhodně stojí povedená hudba. Škoda jen, že je akční finále ve své snaze napínat diváky do poslední chvíle trochu překombinované. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně v čase 1:23:36 Vincent (Roddy McDowall) odstrčí brašnu, ale v čase 1:26:30 je brašna zase na tom samém místě jako předtím. (dc125)
  • V úvodnej milostnej scéne je možné si všimnúť, že Amy (Amanda Bearse) si vyzlieka blúzku. Keď však Charley (William Ragsdale) prebehne k oknu, je oblečená a pri opätovnom zábere na ňu je opäť bez blúzy. (Miagy)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama