Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Béčka z osmdesátých let mám dost v oblibě, ovšem toto mě moc nezaujalo. Ze začátku je to komedie a docela jsem se u toho bavila, ale jakmile se to změní na klasický horor, už mě to začínalo chvilkami nudit. Přijde mi, že kdyby druhá půlka byla kratší a pár scén se zcela vynechalo, dopadlo by to v mých očích mnohem lépe. Naštěstí to docela zachraňují triky. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Postmoderní, lehká parodie upírského hororu, jehož pokračování od jiného režiséra -http://www.csfd.cz/film/9506-hruzna-noc-2/ - se mi zdá podstatně lepší. Zde přehnaně výstřední scény, zvláště v závěru, směšné masky. Až na několik málo výjimek ani vtipné, ani umělecké, ani napínavé. Myslím, že tento film je přeceňován a s odstupem času bude ztrácet. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nesmelá priateľka nesmelého hrdinu vidí noc hrôzy v prvom sexe, kedy sa ani po roku nedokáže Charliemu oddať. Ale objaví sa zrazu charizmatický sused a možno v nej prebudí aj takéto túžby. Charlie na druhú stranu bude bojovať o vlastný život. Spočiatku som premýšľal nad absenciou poriadnej atmosféry, slabými dialógmi a necharizmatickými hercami, aby som toto všetko v konečnom dôsledku považoval za priemerné. Finále to vytiahlo aspoň na tie tri hviezdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vzpomínková záležitost. Upírský film, na kterém mírně zahlodal zub času, především na rozvleklejší první polovině. Co potěší? Dům jako vystřižený z ponurých gotických horrorů - topící se v šeru a závojích mlhy. Skvělé masky a speciální efekty - například likvidace upíra-vlka je stále působivá ( po letech jsem s hrůzou zjistil, jak tehdejší německá cenzura film zmrzačila - a to jsem si ho užíval...). Soft erotika jen jiskří, řada záběrů připomíná videoklipy 80.let. Vůbec celá vizuální stránka je velmi příjemná. Humoru je tak akorát, aby se film nepřeklopil v řachtavou taškařici ( chvílemi si jeden vzpomene na Polanského úžasný Ples upírů). Jen hudba trochu zklamala - v polovině 80.let se už pěkně rozjela gothická scéna - Siouxsie, Bauhaus, Cure, Christian Death, Clan Of Xymox a řada dalších - , která by filmu velmi dobře sedla, o klubové diskotéce nemluvě. Na druhou stranu je pochopitelné užití tehdejší středoproudé hudby vzhledem k očekávanému publiku. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

70 % Z filmu je cítit až dětinské nadšení pro dané téma. Nejedná se o horor v tom smyslu, že by vás něco vyděsilo - spíš už znechutilo. Hlavní hvězdou je Chris Sarandon a jo, ten chlap ví, co dělá. Při současné osmdesátkové nostalgické vlně můžu fanouškům žánru doporučit spíš tenhle originál než novější remake, které oproti svému předchůdci jakoby zůstal někde na půl cesty. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • Stephen Geoffreys (Evil Ed) si vyzkoušel roli v tomto filmu, mezitím ale natáčel snímek Fraternity Vacation (1985). (Stocki)
  • Ešte predtým ako režisér a scenárista Tom Holland odpredal film štúdiu Columbia Pictures uvažoval nad názvom Night Shadows. (Marceloo)
  • Ve scéně na diskotéce je Dandrige (Chris Sarandon) při procházení mezi návštěvníky vidět v zrcadle. O chvíli později, když tančí s Amy (Amanda Bearse), jeho odraz v zrcadlech již vidět není. (Jan Tucnak)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama