Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Fright Night" (Hrôzostrašná noc) patrí medzi klasické, kultové horrorové snímky, ktoré sa točili v osemdesiatych rokoch minulého storočia v USA. Radím ho medzi moje najobľúbenejšie vamp-horrory. Príjemne mrazivá atmosféra, popri ktorej sa nájde miesto aj na akurátnu dávku zábavy. O tú sa stará najmä falošný lovec upírov a béčkový televízny showman Peter Vincent. Veľmi výraznou postavou tohto filmu je aj charizmatický upír Jerry Dandrige. Ale najlepšie je, že to celé priamo sála americkým horrorovým feelingom zlatých osemdesiatych rokov. **** ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem kdysi viděl až docela dlouho po dvojce a vím, že to byl jeden z těch filmů, po kterých jsme pásli  s tátou na slavných burzách počátkem 90. let a radost z jeho objevení byla veliká. Kopie sice příšerná, jednohlasý dabing, ale tehdy to byl prostě standard. Nostalgické vzpomínky se tady tak nedají jen tak vymazat a při téhle opakované projekci, kdy jsem si zvolil dabovanou verzi z roku 1992, kde středoškoláka Charlieho dabuje Petr Oliva, jemuž v té době bylo téměř padesát, jsem si zase připomněl první "profesionální" dabingy stejného období. Inu,  mnoha aspekty znásobený filmový prožitek už tak proslavené hororové komedie s především parádními maskami i i triky a výborným Chrisem Sarandonem.  Vtip samotný je pak trochu křečovitý, zejména postavička lovce upírů Petra Vincenta  mi nesedla, ale je to spíš jen drobná vada na kráse jinak dokonalého představitele nevážného  a nápaditého hororu.  Čili podobně jako vzácně se mi shodující většina oblíbenců za čtyři. ()

Reklama

nigga 

všechny recenze uživatele

Už to, že obsahuje spoustu skvělých scén, ať už celá pasáž na diskotéce, atmosferický a asi dvaceti-minutový závěr v domě hrůzy (kde všechno vybuchuje, rozpouští a brutálně rozevírá papulu), první konfrontace upíra v Charlieho pokoji, který nabude hned asi tři podoby (celkově jsou tady upíři dost rozmanití, maskéři rulez), probodnutí vlka atd. k tomu si přičtěte dobré herecké výkony, stejně tak i hlášky, tak z toho vyjde velmi zábavný horor, který u mě umocňuje fakt, že to byl první horor, který jsem kdy viděl, bylo mi 6 a málem jsem se podělal. Kultovní, stejně jako pozdější Hollandova Dětská Hra. 100% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mít za souseda někoho, kdo nechodí do práce, noci tráví bujaře a žije z pravidelných dávek, to může nejednomu pít krev.. Klasický hororový motiv, kdy se hlavní hrdina kromě nadpřirozených sil musí potýkat s nedůvěrou a skepticismem okolí, na svou dobu skvělé masky a triky (lykantropická přeměna a následný skon Evil Eda velmi působivé) a šéfvampýr s vizáží bisexuálního řeckého rejdaře, který udělá klíčovou chybu, když ochutná jedovou krev sousedky Ala Bundy. Protože je hodnocení „kult“ vždycky hodně subjektivní, nestydím se přiznat, že mi přijde zábavnější Gillespieho remake s Colinem Farrellem.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Daľší horor môjho detstva a aj po rokoch do velkej miery stale funguje. Akurat to nie je ziadny temny horor ale skôr komedialny film s roztomilou osemdesiatkovou atmosferou. Tempo to ma pomalsie a po väcsinu stopaze to je skôr rodinny film, v ktorom sa hlavny hrdina snazi zistit, co je na novom susedovi take divne. Az v poslednej tretine sa naplno rozbehnu akčné a hororove sceny s maskami a efektami, ktore aj po rokoch vyzeraju pôsobivo. Hlavne vdaka finale nakoniec davam aj stvrtu hviezdicku (plus nostalgia stále robí svoje), pretoze dovtedy film uz trochu nudi. Z postav je jednoznacne najzabavnejsi blaznivy Evil Ed. Hlavny hrdina je dost nevyrazny, Amanda Bearse je sympaticka, ale nikdy to nebola nejaka sexica, Chris Sarandon ako zaporak je fantasticky. No a nakoniec tu je Roddy McDowall ako zabijak upirov, ktory ma vzdycky sral tym jak nehybne stoji a čumí a nič sa na tom stale nezmenilo. Takze vysledkom je roztomila hororova komedia s obcas trochu pomalsim tempom, ale skvelou technickou strankou. 8/10. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení probíhalo od 3. prosince 1984 do 23. února 1985. (Stocki)
  • V úvodnej milostnej scéne je možné si všimnúť, že Amy (Amanda Bearse) si vyzlieka blúzku. Keď však Charley (William Ragsdale) prebehne k oknu, je oblečená a pri opätovnom zábere na ňu je opäť bez blúzy. (Miagy)
  • Stephen Geoffreys (Evil Ed) si vyzkoušel roli v tomto filmu, mezitím ale natáčel snímek Fraternity Vacation (1985). (Stocki)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama