Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na tohle se kouká vážně pohodově. A když opomenu ten šíleně nehodící se dabing, vcelku jsem si to užívala. Je nutné překousnout pomalejší začáteční tempo a pak už se to nezastaví. Líbily se mi i efekty a hlavně super masky. Divila jsem se, ale tento snímek měl i opojnou atmosféru a toho se u tohoto žánru velmi cení. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Potom, ako som si prečítal komentár k filmu najobľúbenejšieho filmového kritika mi nedalo aby som si Noc hrôzy nepozrel aj sám. A z jeho komentárom môžem iba súhlasiť, zďaleka sa nejedná o film, ktorý by diváka vystrašil. Potešia v ňom iba vydarené masky, avšak príliš jednoduchý dej a amatérske herecké výkony mu z mojej strany viac ako 2* priniesť nemohli. Možno v čase svojho uvedenia do kín zanechal lepší dojem, po toľkých rokoch však rozhodne nepatrí k filmom na ktoré budete dlho spomínať. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Charlie je správný teenager a jako takový má obyčejné pubertální problémy: 1) Jeho holka mu nechce dát 2) Ve škole mu to zrovna nejde 3) A jen tak mimochodem se ho snaží zabít jeho šarmantní soused-upír (Což bych klidně za jeho oprýskaný Ford Mustang taky udělal). Fright Night je velice příjemný horor s komediálními prvky, u kterého jsem si do půlky filmu nebyl jistý, po které části publika vlastně pomrkává. První polovina se nesla v rámci rodinného hororu, ale pak logicky :-) přišla druhá část filmu, která je plná slušných gore efektů. Fright Night stojí na sympaticky napsaných a zahraných postavách v čele s televizní hororovou hvězdou Peterem Vincentem (Pricem ehm). Za pochvalu ještě rozhodně stojí povedená hudba. Škoda jen, že je akční finále ve své snaze napínat diváky do poslední chvíle trochu překombinované. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Skvelá oldschool zábava. Ten feeling 80 rokov je veľmi osviežujúci. Áno, je to skôr film kategórie B, áno herci značne prehrávajú a áno dakedy je to pomalé ako milovanie slimákov, ale má to fajn masky, hudbu a finále. Postava Petra Vincenta v podaní Roddy McDowalla je najvtipnejšou a najuveriteľnejšou zložkou. Musím sa priznať, že si mám chuť pozrieť novú verziu. Viem, že sa mi svojho času páčila a rád by som si ju pripomenul. Toto mi príde ako jeden z tých filmov, ktoré nerobia hanbu úpírskému žánru a ešte ho dokážu príjemne ozvláštniť. Ten vlkomuž a divný netopier boli úplne super. Guilty pleasure, tentoraz bez toho guilty. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nesmelá priateľka nesmelého hrdinu vidí noc hrôzy v prvom sexe, kedy sa ani po roku nedokáže Charliemu oddať. Ale objaví sa zrazu charizmatický sused a možno v nej prebudí aj takéto túžby. Charlie na druhú stranu bude bojovať o vlastný život. Spočiatku som premýšľal nad absenciou poriadnej atmosféry, slabými dialógmi a necharizmatickými hercami, aby som toto všetko v konečnom dôsledku považoval za priemerné. Finále to vytiahlo aspoň na tie tri hviezdy. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně v čase 1:23:36 Vincent (Roddy McDowall) odstrčí brašnu, ale v čase 1:26:30 je brašna zase na tom samém místě jako předtím. (dc125)
  • Tom Holland nešťastnou náhodou rozbil atrapu netopýří kreatury, která se před dalším filmováním musela zpevnit. (Stocki)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama