Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Za príliš dlhú stopáž (skrátenie o 20 minút by veľmi prospelo), naťahovanie, nevyrovnané tempo a niektoré divné nápady by som dal najradšej len 2*. Lenže záverečné dlhšie finále v dome ukazuje potenciál a hravosť tohoto filmu. Pekné masky a parádne úmrtia (smrť vlkolaka alebo zombieho su naozaj delikatesy). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Skvelá oldschool zábava. Ten feeling 80 rokov je veľmi osviežujúci. Áno, je to skôr film kategórie B, áno herci značne prehrávajú a áno dakedy je to pomalé ako milovanie slimákov, ale má to fajn masky, hudbu a finále. Postava Petra Vincenta v podaní Roddy McDowalla je najvtipnejšou a najuveriteľnejšou zložkou. Musím sa priznať, že si mám chuť pozrieť novú verziu. Viem, že sa mi svojho času páčila a rád by som si ju pripomenul. Toto mi príde ako jeden z tých filmov, ktoré nerobia hanbu úpírskému žánru a ešte ho dokážu príjemne ozvláštniť. Ten vlkomuž a divný netopier boli úplne super. Guilty pleasure, tentoraz bez toho guilty. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film má tu smůlu, že jsem jej prostě v dětství/mládí minul zcela bez povšimnutí a tím pádem u mě nezafungovala žádná nostalgie. Zvlášť teď když už mám pár let po třicítce a podobné filmy už na mě prostě nefungují tak jak by měli, nebo jak to jejich tvůrce zamýšlel. Dokážu však pochopit, proč tolik lidí Fright Night doslova vychvaluje do nebes – jako děcko bych z toho snad byl taky celkem „odvařený“. Tom Holland vytvořil netradiční upířinu – no spíše parodii na tento žánr, ve které se objeví celá řada žánrového klišé, naivních situací a samozřejmě i zábavných momentů. Jenže ne všechny pasáže jsou rovnoměrně vyvážené a v některých částech filmu jsem se tak trochu i nudil. Zas ale na druhou stranu musím pochválit charakteristiky některých postav, které prostě pobavit skutečně dokázaly. Jak samotný upír, tak i hlavní hrdina či televizní hvězda. U mě však vyhrál na plné čáře Evil Ed – tenhle blbeček byl už coby normální smrtelník celkem éro a ten jeho smích je nezapomenutelný a co teprve ve chvíli, kdy se stane upírovým pomocníkem – scény s ním považuji za vůbec nejlepší z celého filmu. Dále bych chtěl pochválit i masky, které jsou v rámci možností vydařené a nějak mě nepohoršovaly. Fright Night má však na můj vkus až zbytečně moc dlouhou stopáž. Klidně bych se bez některých částí úplně obešel. 60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemny prekvapeni, paradni mix mezi komedii a hororem. Pribeh sice neni buhvijak komplikovanej a da se lehce predpovidat, ale je tu spousta skutecne vtipnejch hlasek a vtipku, par povedenejch lekacek, sem tam nakej hezky prasackej zaber s docela obstojnejma trikama a hlavne perfektni atmosfera. Dalsi plus jsou zabavny postavy, herci hrajou na horor docela obstojne a nejvic me bavil neskutecnej dobytkar Stephen Geoffreys jako Evil Ed. Takze filmu nemam moc co vyktnout, proste paradne zabavnej horor. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Upíry docela můžu a tohle je jeden z těch lepších filmů, oplývá jak výbornou tajemnou a někdy strašidelnou atmosférou, tak i docela vtipnejma scénama. triky jsou sice trošku zastaralý nebo bych možná spíš měl říct směšný, ale jelikož to je dost starej film, tak sem s tim počítal a celkem sem si na to po dobu filmu zvyknul a krom toho, těch triků tam neni nijak velký množství, takže těch pár scén nemůže nějak extrémě vyvézt z rytmu ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně v čase 0:29:28, kdy Charley (William Ragsdale) tužkou probodne ruku Dandridgemu (Chris Sarandon), protože ho škrtí, je možné si všimnout, že při takovém bodnutí by si poranil krk, což se nestalo. (dc125)
  • Stephen Geoffreys (Evil Ed) si vyzkoušel roli v tomto filmu, mezitím ale natáčel snímek Fraternity Vacation (1985). (Stocki)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama