Reklama

Reklama

Moonlight

  • USA Moonlight (více)
Trailer 2

VOD (1)

Nadčasový příběh dospívání a hledání sebe sama je zasazený do drsných kulis okrajových čtvrtí Miami. Mladý Chiron bojuje o svoje místo v prostředí, ve kterém často rozhoduje právo silnějšího, zatímco jeho vnitřní svět se plní láskou, bolestí i touhou. Moonlight zachycuje univerzální témata přátelství a sexuální identity ve třech různých životních etapách od dětství až po dospělost. Je zároveň portrétem mladého člověka, současných amerických předměstí i nepostřehnutelných sil, které formují lidské životy. (Aerofilms)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (343)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Rob Roy to v komentári vystihol úplne presne.Ten vývoj, ktorý by bol pri klasickom filme najdôležitejší a ktorý v Moonlighte vlastne vôbec nevidíme, ten bolí najviac. To bol bez preháňania geniálny ťah, natočiť ten film takto. Hodnotiť jednotlivé kapitoly zvlášť, dal by som ***, **** a *****, ale strašne tam chcem dať 5. Nie za pár vypätých scén, naopak, práve za tie zimomriavky, keď je ticho. Výborný film. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Už dlho som nevidel podobne autentický príbeh outsiderstva. Kto sa nikdy necítil ani trocha iný, nepochopí. 12ročný Alex Hibbert (little) a 20ročný Ashton Sanders (Chiron) hrajú ako o život, jednoducho, prirodzene a tým absolútne strhujúco. S výberom Trevante Rhodes-a som chvíľu bojoval, neveril som, ale tie oči, smútok v nich na záver, ma presvedčili. Pozriem sa do nich opakovane. Určite nie dokonalé, ale čo v živote je ?! (village cinemas, hobart). ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak som mal konečne možnosť vidieť film, ktorý získal ocenenie najlepšieho filmu roka na Oscaroch. A napriek tomu, že som mal iného favorita musím priznať, že ocenenie je zaslúžené. "Moonlight" je jeden nádherne natočený, úžasne napísaný a vynikajúco spracovaný príbeh, kde od začiatku do konca som mal pocit, že všetko do seba zapadlo. Nenudilo ma to, držalo ma to, všetky tri akty filmu sú skvelé a dokonca som mal pocit, že každý bol ešte o niečo lepší. Nepotrebujeme vedieť veľa odpovedí. občas len stačí sledovať život mladého černocha, ktorý sa musí naučiť prežiť v ťažkom prostredí a snaží sa pochopiť seba samého a podľa mňa to absolútne funguje. Film je plný excelentných hereckých výkonov a podanie hlavného hrdinu v tomto filme je tak vynikajúce, že sa s Chironom dokážeme stotožniť v každom momente jeho života. A otvorene ešte poviem, že keď si skutočne človek v hlave premietne jednotlivé scénky, tak nemám pocit, že by sa nás snažili tvorcovia klamať alebo zavádzať. Pre mňa ide o skutočne fantastický počin a jediné čo môžem povedať, choďte sa na film pozrieť. Hodnotenie: A ()

castor 

všechny recenze uživatele

Slza pomalu stéká po tmavé tváři, brzy ji bude následovat další a divák se ptá sám sebe, kolik výrazně lepších sociálně laděných dramat už viděl? Hodně. Hloubku to nemělo, emoce chyběly úplně. Tři fáze mladého života. Dětství, dospívání, dospělost. Zamlklý chlapec Chiron ve třech poloprohraných dějstvích. A v každém se poměrně mdle pohybujeme, nedokážeme se s mladíkem ztotožnit, jeho trable spíš kloužou po povrchu, než aby razantněji zasáhly. Mateřskou láskou nenaplněný hoch (Naomie Harris asi jako jediná herecky zaujala, i tak tahle linie není nijak dramaticky zajímavá) a celý tým okolo tak útočí na zlatého plešouna všemi prostředky a já jim to vůbec nezbaštil. Neříkám, že je to nějak uměle přikrášlené, jenže ono to je tak nějak nijaké. Na mě jednoduše pasivní a nefunkční. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Homosexuální černoch v úspěšném filmu, a slušným Čechům může prasknout žilka. Já Moonlight považuji za jednoduše dobrý film a kvalitní drama. Díky námětu samozřejmě funguje jako automatický lapač cen, ale žádnou vypočítavost a neupřímnost z něj necítím. Je to vlastně dost nepříjemné pokoukání, které umí v mnoha ohledech tnout do živého, ale k plné spokojenosti mi tam chyběla nějaká silnější závěrečné katarze, ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Mahershala Ali se cen BAFTA nezúčastnil, kde byl nominován jako nejlepší herec ve vedlejší roli, protože jeho manželka Amatus Sami-Karim čekala miminko. Mahershala nechtěl riskovat, že se nedostane zpět do USA, protože v tu dobu prezitent Trump nařídil zákaz cestování. (griph)
  • Mahershala Ali (Juan) a Janelle Monáe (Teresa) se společně objevili ve dvou filmech z roku 2016, které byly oba nominované na Oscara. Tím prvním bylo Moonlight, kde si společně zahráli pár, a druhým byla Skrytá čísla (2016), v nichž se společně také objevili v několika scénách. (hansel97)
  • Filmovanie snímky začalo v októbri 2015 na viacerých miestach na juhu Floridy a trvalo celkovo 25 dní. (MikaelSVK)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

Spin-off s Moneypenny? Spíš ne

Spin-off s Moneypenny? Spíš ne

26.10.2019

Ať už si o nových bondovkách s Danielem Craigem myslíte cokoliv, na jedné věci se asi všichni shodneme. A to že vedlejší postava sekretářky Moneypenny prošla vítanou změnou a herečka Naomie Harris je… (více)

Apple posiluje zaměření na filmy

Apple posiluje zaměření na filmy

16.11.2018

Společnost Apple za poslední rok najala velký počet tvůrců, aby zahájila svůj průnik mezi streamovací služby a rozjela tak svoji seriálovou tvorbu. V příštím roce tak diváky čeká hned několik nových… (více)

Reklama

Reklama