Reklama

Reklama

Králíček Petr

  • USA Peter Rabbit (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rebelský králíček Petr žije veselý bezstarostný život spolu s ostatními zvířátky na farmě. Nový majitel statku se však o svůj životní prostor dělit nemíní – a už vůbec ne se zvířaty. A tak začíná bizarní válka o teritorium – mezi ním a obyvateli zahrady. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (205)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pán McGregor zomrie a na jeho miesto sa nasťahuje jeho synovec. Ten sa snaží vyhnať králiky, ako starým spôsobom (krompáčom), tak moderným (elektrickými ohrádkami alebo výbušninami). A tu sa objavuje najväčšia vada na kráse tejto detskej rozprávky. Králiček Petr nemá problém s tým niekomu ublížiť alebo ho dokonca zabiť. (Dokonca sa raduje z toho, že pán McGregor zomrie.) Možno to jednoducho tvorcovia trochu prehnali, aby záverečné ponaučenie naozaj vyznelo a aby do filmu dostali pár vtipných scén. Otázkou ale je, či už nie sme v dobe, keď králiček s mrkvičkou už v rozprávke nikoho neohromí a je potrebné, aby z neho bol ľstivý záškodník. Agresivita navyše ostro kontrastuje s podarenou animáciou. Králiky pôsobia ako živí, leskne sa im kožúšok aj oči, pri skokoch sa im pohybujú svaly presne ako živým králikom a navyše sú neuveriteľne roztomilí. Rovnako prirodzene vyzerajú aj ostatné zvieratá. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno přinášely pohádky dětem nějaké to ponaučení, dnes je to spíše již jen hloupá zábava. Králíček Petr je v podstatě takovou kombinací Paddingtona a Honu na myš, kdy se roztomilá a oblečená zvířátka snaží obsadit farmu, přičemž se to majiteli samozřejmě nelíbí. Ono se prostě nedalo nefandit ulítlému Gleesonovi, který chtěl pouze šanci na lepší život, ale králíci mu v tom pořád bránili. K zasmání tu byla možná scéna s květináči, jinak byl celý film spíše jenom stupidní montáží souboje mezi člověkem a zvířenou. Hudba k filmu navíc vůbec neseděla, myšleny jsou teď licencované písničky. Děti se u snímku budou rozhodně bavit, já s rodinou se naopak chvílemi popadal za hlavu, jak je ten film strašně hloupý. 60% PS: Na škůdce jedině s dynamitem. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu asi trochu blbá výtka, ale (ne)dokážu si dost dobře představit, co po tomhle filmu začnou děcka dělat za skopičiny: elektrifikovat lidi, rozbíjet všecko v domě a hrát si s petardama? Zábavný a roztomilý film, ale nejsem si zcela jist, jestli úplně vhodný pro první stupeň základní školy. Asi už stárnu a předčasně fotrovatím. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Průměrná komediální jednohubka na dlouhý večer, která okrem skvělé animace a chytlavých písní nemá téměř vůbec nic co nabídnout. Peter Rabbit je tedy až na tyto detaily zcela promarněnou příležitostí na povedený rodinný film. Škoda. PS: James Corden je otravný i tehdy, i když je jenom slyšet. Neuvěřitelné. „I've chilled out, man. I'm cool now.“ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Paddington z animované divize Sony. Králíček Petr sice v pokladnách uspěl, ale kvalitativně měl těžké srovnání právě s dvojkou výše zmíněného. A za sebe asi můžu říct, že se mi oba díly s medvědem líbily o trošku více než nezbedný králík. Ten má stejně jako Paddington potíže s klanem Gleesonů, tentokráte s mladším z nich, takže se musí o to víc otáčet. Balancoval jsem mezi 3-4 *, jelikož mi občas docela vadilo, že tvůrci záměrně cílili na děti, resp na rodiny a rezignovali na nějaké dospělejší vyústění různých gagů a fórků. Takhle pořád někdo někam padá a úsměvně chytá někoho do nastražené pasti, ale vadilo mi, jak jsou některé situace hrozně hloupé a rezignují byť na sebemenší logiku. Jistěže to má být v první řadě zábava, ale přece nemusí být úplně hloupá. Nakonec jsem tedy lehce sáhnul k 7/10 kvůli stravitelné stopáži, která docela rychle a příjemně utekla, tu půl hodinu navíc bych už asi na jedno zhlédnutí nezvládl.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Málokterému filmu bylo povoleno natáčení v obchodě Harrods, Králíčkovi Petrovi se to povedlo. Natáčelo se přes noc, když byl obchod zavřený. (griph)
  • 18. prosince 2016 byl odtajněn obrázek hlavní postavy spolu s logem filmu a začalo se natáčet. V březnu 2017 se natáčelo na hlavním nádraží v Sydney (filmové nádraží Londýn - Paddington). (Varan)

Reklama

Reklama